Breaking News Internasional Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News Seychelles Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Warta Breaking UK Maneka Warta

Kisah Katresnan Kita karo Kepulauan Seychelles sing Apik

Mantan spesialis pariwisata, Roger Porter-Butler, lan garwane, Joan, mbaleni kenangan sing paling disenengi karo Seychelles, sawijining sudut swarga wiwit taun 2011.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ing taun 1978 nalika pariwisata anyar ing tujuan Samudra Hindia, Roger langsung kepincut karo pulau-pulau Seychelles sing apik.
  2. Dheweke janji yen bakal bali mlaku-mlaku ing pesisir Anse Lazio sing sepi ing Praslin.
  3. Nganti taun 2011, dheweke bakal bali karo garwane 10 taun sawise omah-omah.

Lungguh ing ruang tamu sing nyaman ing Somerset ing Southwest Inggris, Roger lan Joan Porter-Butler, pasangan Inggris sing pensiunan, ketemu karo tim Seychelles nalika dina Rebo awan.

Rapat kasebut, digawe liwat zoom platform online, kanthi idin COVID-19 lan watesan perjalanan, minangka salah sawijining pertemuan kaping pisanan, ngeterake panulis liwat crita katresnan sing apik saka Porter-Butlers karo Seychelles.

Roger crita kaping pisanan kenangan saka Seychelles bali ing 1978 nalika pariwisata anyar ing tujuan Samudra Hindia - bandara sing lagi wae dibukak ing taun 1972. Roger ngeling-eling kanthi semangat banget yen dheweke kepincut karo negara-negara virginal ing pulau-pulau sing apik lan disenengi dening Anse Lazio kanthi lembut bubuk wedhi dibingkai kanthi masang watu granit. 

"Kunjungan kaping pisanan ing Seychelles suwene 2 minggu lan aku seneng banget bisa ing papan sing apik banget, apamaneh nduwe pantai Anse Lazio ing Praslin sedina muput. Nalika iku aku janji bakal bali maneh mlaku ing pantai sing sepi iki maneh, ”jarene Roger.

"Dadi ing industri wisata lan lelungan ing saindenging jagad, aku tetep eling karo Seychelles lan aku ngerti aku bakal bali."

Pirang-pirang taun kepungkur, nanging Roger ora lali karo Seychelles, lan ing taun 2011, dasawarsa sawise nikah karo garwane sing ayu, Joan, dheweke nggawa dheweke menyang tujuan sing bakal dadi tujuan favorit.

Pasangan kasebut mutusake kanggo nemokake keajaiban liyane Seychelles, saiki wis mandheg ing pulau Ste Anne lan sajrone lelungan kasebut, dheweke ngrayakake tonggak 10 taun ing hubungane ing hotel Four Seasons ing Mahé.

Kelingan maneh, Roger lan Joan ngomong kanthi tresnane babagan kunjungan menyang Pulo Moyenne, sawijining pulau seluas 24 hektar sing dadi bagean saka Taman Nasional Sainte Anne, ing kana dheweke ketemu karo Brendon Grimshaw, mantan editor koran Inggris, sing duwe pulau kasebut nalika semana.

Grimshaw mlebu bukune "A Grain of Sand" kanthi cathetan khusus kanggo pasangan sing ngundang maneh nalika dikunjungi mbesuk.  

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar