Breaking News US Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga HITA Industri Hospitality Hotel & Resor News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Infeksi COVID-19 Hawaii: Siji Rekor Paling Dhuwur

Hawaii COVID-19 Infeksi Infeksi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pariwisata Hawaii saya berkembang, lan uga COVID-19 ing antarane para wong sing ora divaksinasi kaya sadurunge. Kanthi 243 infeksi virus corona anyar, ing Aloha Negara lagi nemoni masalah.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kasus COVID-19 anyar ing Hawaii mundhak lan saben dina saya mundhak luwih saka seminggu.
  2. Faktor ing persentase wong sing saiki divaksinasi ing negara kasebut, Hawaii nyekseni infeksi anyar sing luwih saka kaping pindho saka dina paling dhuwur sing kacathet wiwit pandemi.
  3. Kanthi paningkatan kasus anyar, bisa uga ana sing mikir yen wis wayahe mulihake mandhor plancongan, nanging nganti saiki pamrentah durung ngowahi apa-apa.

Nyuda sing saiki divaksinasi ing negara (60 persen), 243 infeksi bakal diekstrapolasi tegese cedhak karo 700 infeksi adhedhasar jumlah taun kepungkur sadurunge vaksinasi ditindakake.

Dina paling ala wiwit wabah kasebut yaiku tanggal 27 Agustus 2020, kanthi 371 kasus anyar saben dina. Nanging adhedhasar ngetrapake vaksin kasebut, saiki minangka kenaikan infeksi anyar sing paling dhuwur, lan pimpinan pariwisata meneng.

Hotel, restoran, lan toko wis kebak. Ora ana papan kanggo pasisir populer, kayata Pantai Waikiki, kanggo golek andhuk.

Ora ana sing teka internasional, nanging kedatangan domestik gabungan wis ndhaptar luwih akeh tinimbang sadurunge pandemi.

Tingkat infeksi virus corona ing Hawaii wis tekan telung digit suwene 8 dina lan mundhak saben dina.

146 kasus anyar kadhaptar ing Honolulu County, 50 ing Hawaii County, 14 ing Maui County, lan 8 ing County Kauai.

Udakara 78 persen kasus ing wulan Juli yaiku saka masarakat sing nyebar, 20 persen saka warga sing bali saka lelungan, lan 2 persen saka lelungan non-penduduk.

Data pariwisata sing tekane mung duwe alesan 2 persen, sing dadi warta apik kanggo ekonomi, nanging kanthi jumlah sing saya gedhe, bisa uga wayahe mundur watesan.

Kaping pungkasan Hawaii ana ing lock-down lengkap kanthi sawetara kasus anyar sing katon. Dina iki, ora ana tembung apa-apa sing diucapake dening pejabat pamrentah.

Wiwit tanggal 8 Juli 2021, pengunjung sing divaksinasi kanthi lengkap ora kudu kuwatir maneh babagan tes PCR negatif kanggo nyegah karantina 10 dina, lan luwih saka 30,000 wong sing rawuh sedina, owah-owahan watesan perjalanan iki nuduhake.

Saiki ana luwih akeh pengunjung ing Hawaii dibandhingake karo taun 2019. Yen sampeyan mlaku-mlaku utawa drive nganggo dalan Kalakaua Avenue ing Waikiki, mung udakara 5 persen wong sing nganggo topeng. Nanging, kanthi jumlah kasus anyar, ora ana sing ngintip saka Gubernur kanggo mandhat nganggo topeng maneh.

Hawaii ngetrapake tren ing Amerika Serikat sing masarakat kesel lan kekebalan mental. Dheweke ora peduli maneh kanggo topeng, sing bakal dadi siji sing paling nyegah COVID-19 kajaba vaksin kabeh. Iki minangka pola pikir sing mbebayani lan pembangunan sing mbebayani.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar