24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Prancis Industri Hospitality News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Kepiye COVID Impact Prancis Plancongan lan Pariwisata ing taun 2020

Prancis Pangaruh COVID

Ing Prancis, negara industri Pariwisata lan Pariwisata nyumbang 49.1 persen kurang kanggo PDB negara antara 2019 nganti 2020 amarga COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Prancis kelangan 1 saka 11 lapangan kerja wiwit wabah COVID-19.
  2. Ing 2019, 334 yuta lapangan kerja ing negara kasebut nyumbang kanggo industri pariwisata lan pariwisata Prancis.
  3. Kontribusi PDB kanggo sektor pariwisata ing Prancis wiwit 8.5 persen dadi 4.7 persen saka 2019 nganti 2020.

Pengaruh pangeluaran internasional kanggo belanja wiwit saka 60.4 milyar euro dadi 28.5 milyar euro, kerugian 52.9 persen saka 2019 nganti 2020. Pengaruh belanja domestik saka 115.5 milyar euro dadi 58.0 milyar euro utawa 49.8 persen. Angka sing mbandhingake belanja domestik 66 persen ing 2019 lan 67 persen ing 2020. Belanja internasional 34 persen ing 2019 lan 33 persen ing 2020.

Pasar plancongan plancongan munggah kanggo nggambarake 3 persen luwih akeh plancongan plancongan ing Prancis.

5 rawuh paling dhuwur kanggo France ing taun 2020 yaiku:

- Jerman: 16 persen

- Belgia: 15 persen

- Inggris: 13 persen

- Swiss: 9 persen

- Italia: 8 persen

5 pasar njaba paling apik sing disenengi para pelancong Prancis yaiku:

- Bongso Spanyol

- Italia

- Inggris

- Jerman

- Belgia

Data iki adhedhasar ing WTTC Laporan Tren Ekonomi, ngumumake pengaruh dramatis COVID-19 ing Plancongan lan Pariwisata ing saindenging jagad.

Sadurunge pandemi, Plancongan lan Pariwisata (kalebu pengaruh langsung, ora langsung lan kena pengaruh) nyumbang 1 saka 4 kabeh lapangan kerja anyar sing digawe ing saindenging jagad, 10.6 persen kabeh lapangan kerja (334 yuta), lan 10.4 persen PDB global (AS $ 9.2 triliun). Pangeluaran pengunjung internasional udakara US $ 1.7 triliun ing taun 2019 (6.8 persen saka total ekspor, 27.4 persen ekspor layanan global).

Panaliten kasebut uga nuduhake manawa sektor Perjalanan lan Pariwisata rugi meh US $ 4.5 triliun dadi US $ 4.7 triliun ing taun 2020, kanthi kontribusi PDB mudhun kanthi 49.1 persen sing nggumunake dibandhingake karo taun 2019; relatif marang penurunan PDB 3.7 persen ekonomi global ing taun 2020. Ing taun 2019, sektor Pariwisata lan Pariwisata nyumbang 10.4 persen kanggo PDB global; saham sing mudhun dadi 5.5 persen ing taun 2020 amarga watesan mobilitas isih ana.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar