Airlines Airport Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Cruising Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah News Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Blanja Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pariwisata Karibia Dijaga Optimis Babagan Plancongan Panas

Pilih basa sampeyan
Pariwisata Karibia Dijaga Optimis Babagan Plancongan Panas
Pariwisata Karibia Dijaga Optimis Babagan Plancongan Panas
ditulis dening Harry Johnson

Data saka negara anggota Organisasi Pariwisata Karibia nyaranake pembalikan slide sing diwiwiti ing pungkasan Maret 2020.

Print Friendly, PDF & Email
  • Negara-negara CTO wis kerja keras kanggo ngemot coronavirus lan mbukak ekonomi maneh.
  • Karibia wiwit mbalikke slide sing diwiwiti ing pungkasan Maret 2020.
  • Ana bukti sing tambah yen panjaluk sing mandheg mundhak luwih dhisik lan kanthi luwih cepet tinimbang sing diramalake.

Kanthi musim panas 2021 sing lagi diluncurake, ana akeh bukti ing pasar manawa panjaluk sing mundhak akeh banget sadurunge lan kanthi luwih cepet tinimbang ramalan sadurunge. Sanalika, ing Organisasi Pariwisata Karibia (CTO) disengkuyung karo data saka negara anggota kita, sing wis kerja keras kanggo ngemot virus corona lan mbukak ekonomi maneh.

Sanajan ing ndhuwur, penurunan 60 persen ing kuartal pertama 2021, dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur, bisa uga ora nyenengake, pemeriksaan sing luwih cetha bakal nuduhake manawa Karibia wiwit mbalikke slide sing diwiwiti ing pungkasan Maret Taun 2020

Iki ditampilake kanthi nyuda tingkat penurunan sing direkam Karibia suwene limalas wulan kepungkur. Kuartal pertama taun 2020 minangka periode pungkasan lelungan reguler, nalika 7.3 yuta pengunjung internasional (tamu turis) teka ing wilayah kasebut. Ing wulan Januari lan Februari 2021, wong sing tekan wilayah kasebut mudhun luwih saka 71 persen yen dibandhingake karo rong wulan sing padha taun kepungkur. Nanging, penurunan 16.5 persen ing Maret 2021 dibandhingake karo Maret 2020 minangka indikasi level pembalikan tren penurunan jumlah wisatawan sing teka.

Data sing diklumpukake saka rolas tujuan sing nglaporake tekane turis ing wulan April 2021 nuduhake manawa saben tujuan kasebut nduwe pertumbuhan, yen dibandhingake karo April 2020, nalika kegiatan pariwisata disuda global. Kajaba iku, para turis teka maneh ing tujuan sing nglaporake data Mei. Nanging, kudu dingerteni manawa jumlah tamu sing isih tetep isih ana ing sangisore level sing cocog ing taun 2019.

Pranyatan anyar sing digawe dening pemain penerbangan utama sing Karibia dadi pasar penting, nyengkuyung banget. Sajrone seri diskusi online pungkasan, loro CEO saka British Airways, Sean Doyle, lan VP adol kanggo Karibia ing American Airlines, Christine Valls, ujar babagan minat banget kanggo lelungan menyang wilayah kasebut. Nyatane, Ms. Valls negesake manawa Karibia wis berkembang pesat kanggo American Airlines, kanthi rata-rata 60 persen faktor mbukak ing pungkasan Mei 2021, lan maskapai kasebut ngrancang duwe penerbangan luwih akeh saben dinane menyang wilayah kasebut musim panas iki tinimbang ing taun 2019. American Airlines marang CTO minggu iki yen nambah limang rute anyar menyang Karibia musim panas iki, lan rute kaping enem ditambahake ing wulan November - lan bakal ngawula 35 tujuan ing Karibia.

Adhasar indikator kasebut, CTO dijaga optimis babagan prospek lelungan musim panas, lan suwene taun nganti 2022.

Diakoni manawa optimisme apa wae kudu ditrapake amarga kasus COVID-19 anyar mundhak kanthi cepet ing UK lan AS, loro pasar sumber utama Karibia. Iki minangka pratandha yen virus tetep dadi ancaman utama sing bisa mbalikke kemajuan sing digawe kanthi cepet.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar