24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Caribbean Warta Breaking Costa Rica Warta Breaking El Salvador Warta Pamrentah Guatemala Breaking News Warta Breaking Honduras News Warta Breaking Nikaragua Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Napa kabeh wong Kroasia dadi Warga miturut Pilihan?

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nikaragua, Costa Rica kabeh nuduhake sejarah Dina Guanacaste saiki, dadi favorit para pengunjung lan warga ing Costa Rica

Print Friendly, PDF & Email

Republik Federal Amerika Tengah ngrayakake Dina Guanacaste

  1. Pamrentahan Spanyol ing Amerika tengah rampung ing taun 1812 sawise Perang Kamardikan Meksiko. Ing taun 1824, Costa Rica kalebu bagean saka Republik Federal Amerika Tengah, bebarengan karo negara liya kayata El Salvador, Guatemala, Honduras, lan Nikaragua.
  2. Dina Guanacaste minangka preinan umum ing Kosta Rika, dirayakake tanggal 25 Juli. Ing langkah sing ditindakake kanggo gawe anyar sektor pariwisata sawise pandemi COVID-19, preinan iki bakal dipindhah menyang dina Senen sabanjure wiwit taun 2022
  3. Uga dikenal minangka 'Annexation of Nicoya Day' (La Anexión del Partido de Nicoya), dina iki minangka aneksasi Guanacaste ing taun 1824 nalika provinsi kasebut dadi bagean saka Costa Rica.

Wilayah Guanacaste minangka bagean saka Nikaragua lan wewatesan karo sisih lor Kosta Rika. Ing telung kutha utama ing Guanacaste, wis ana rapat terbuka babagan diskusi babagan pertukaran saka Nikaragua menyang Costa Rica. Referendum diundang kanggo mutusake apa sing kudu ditindakake. Ing referendum, Nicoya lan Santa Cruz milih ya kanggo gabung karo Costa Rica, dene Liberia milih tetep karo Nikaragua. Asil umume milih aneksasi dening Costa Rica.

Republik Federal Amerika Tengah ngirim undang-undang kasebut lan ditandatangani tanggal 25 Juli 1824, saéngga Provinsi Guanacaste dadi bagean saka wilayah Kosta Rika.

Saben taun, tanggal 25 Juli, pengunjung bakal sok dong mirsani beda lagi kedadeyan. Bocah sekolah ora sekolah. Bank, kantor pemerintah, lan papan bisnis liyane ditutup. Wong - lan utamane bocah cilik - padha nganggo klamben klambi khas (klambi khas, biasane macem-macem warna abang, putih, lan biru).

Misteri, ditanggulangi: Dina iki "Dina Guanacaste" utawa luwih resmi, perayaan "la Anexión del Partido de Nicoya" ("Annexation saka Guanacaste").

Preinan kasebut istimewa banget ing Tamarindo, amarga dununge ana ing provinsi Guanacaste - sing dadi pusat perayaan dina kasebut. Yen jarene, Dina Guanacaste minangka preinan utama ing saindenging Kosta Rika, lan ora mung ing Guanacaste: Dina iki minangka preinan resmi ing kabeh pitung provinsi. Dina iki ngurmati dina sing semenanjung kita - saiki dadi propinsi - dadi bagean saka Kosta Rika. Dina iki dina kanggo pahargyan.

Kabeh Abad Wiwit Dhisik…

Dina iki diwiwiti dudu saiki, nanging pirang-pirang taun kepungkur - kasunyatane, pirang-pirang abad kepungkur, nalika Spanyol pisanan njajah wilayah sing saiki kita kenal minangka Amerika Tengah. Antarane taun 1500an (kolonialisasi) lan wiwitan taun 1800-an (kamardikan), Amerika Tengah kalebu sawetara provinsi Spanyol. Rong propinsi kayata: Provinsi Costa Rica lan Provinsi Nikaragua.

Sajrone wektu kasebut, ing Partido de Nicoya - wilayah sing saiki, kalebu meh kabeh wilayah provinsi Guanacaste Costa Rica - dikepung setya karo propinsi Costa Rica lan Nikaragua. The pesta uga melu otonomi politik - mesthine mesthi setya banget karo ibukutha Amerika Tengah Spanyol ing Guatemala.

Sajrone telung abad, ing Partido de Nicoya wis ngembangake hubungan ekonomi lan komersial karo Provinsi Costa Rica. Dadi, ing taun 1812, nalika Spanyol njaluk wakil propinsi kanggo melu ing Cortes de Cádiz (Pengadilan Cadiz), Nicoya milih ngirim perwakilane karo federasi Costa Rican. Aliansi resmi lair.

Kurang saka sepuluh taun mengko, ing 1821, Amerika Tengah dadi independen saka Spanyol. Ing taun 1824, Amerika Tengah wis mbentuk negara independen, ing República Federal de Centroamérica, utawa dikenal minangka Republik Federal Amerika Tengah.

Guanacaste: Pilihan Bebas

The Partido de Nicoya ana ing titik balik: Apa dheweke bakal gabung karo Republik Federal Amerika Tengah minangka bagean saka propinsi independen Nikaragua, utawa minangka bagean saka propinsi independen Costa Rica?

Nalika semana, Nikaragua ngadhepi kekerasan lan perselisihan politik. Kosok baline, Costa Rica, luwih tentrem. Kajaba iku, hubungan komersial antarane Costa Rica lan pesta isih kuwat (lan saya kuwat).

Nanging mesthine, kahanane ora cetha: Ana hubungan politik lan sosial ing propinsi independen kasebut. Dadi, nalika Costa Rica menehi undhangan geopolitik menyang Partido de NicoyaNicoya njaluk suara.

Telung kutha utama Nicoya - Villa de Guanacaste (saiki Liberia), Nicoya, lan Santa Cruz - suwene pirang-pirang wulan ing taun 1824, ngrembug babagan kemungkinan kasebut. Pungkasane, Nicoya lan Santa Cruz milih ya: The Partido de Nicoya bakal lampiran menyang Costa Rica.

Tanggal kasebut yaiku Juli 25, 1824.

Pahargyan Perdamaian

Gendera Costa Rican

Saiki, Costa Rica makili perdamaian lan demokrasi

Dadi dina iki lan saben tanggal 25 Juli, ing saindenging Costa Rica, kita ngrayakake sawijining wilayah keputusan sing tentrem (lan demokratis) gabung karo negara sing tentrem (lan demokratis).

Iki minangka sentimen sing bakal sampeyan rungokake ing endi wae lan asring: "de la patria por nuestra sukarela ” - "Costa Rican milih." Kita Kosta Rika amarga milih kaya ngono, lan kita seneng banget karo pilihan kasebut. Dadi, dina iki, sampeyan bisa uga bakal krungu akeh music, deleng sawetara mercon, banjur tutul sikilmu menyang sawetara nari rakyat tradisional. Yen sampeyan begja, sampeyan bisa uga bisa nyekel arakan.

Lan nalika sampeyan lagi nate ngupayakake, aja lali nyekel tangan sing garing tortilla lan gelas saka jus asam jawa. Dheweke kalebu tradisi Guanacaste sing bangga!

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar