24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality News tanggung jawab Parks tema Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

UNESCO ngancam bakal ngilangi status Warisan Donya ing Stonehenge

UNESCO ngancam bakal ngilangi status Warisan Donya ing Stonehenge
UNESCO ngancam bakal ngilangi status Warisan Donya ing Stonehenge
ditulis dening Harry Johnson

Amarga dibangun dalan gedhe ing ngisor lemah, Stonehenge bakal nampa status obyek sing ana ancaman, sing bakal ditindakake kanthi ora kalebu dhaptar warisan budaya.

Print Friendly, PDF & Email
  • Konstruksi dalan ngancam status Warisan Dunia Stonehenge.
  • Proyek koridor bawah tanah disetujoni ing wulan November taun kepungkur.
  • Koridor dawane meh 3 kilometer.

Stonehenge bisa uga bakal kelangan status minangka Situs Warisan Dunia amarga dibangun trowongan ing landmark, miturut laporan anyar.

The Organisasi Pendidikan, Ilmiah lan Budaya PBB (UNESCO) wis ngelingake pihak berwenang Inggris amarga nggawe dalan gedhe ing ngisor lemah, Stonehenge bakal nampa status obyek sing ana ing ancaman. Lan iki bakal ditindakake kanthi ora kalebu dhaptar warisan budaya.

Proyek koridor bawah tanah disetujoni dening Menteri Perhubungan Inggris ing wulan November taun kepungkur. Iki dirancang kanggo ngatasi beban lalu lintas ing dalan gedhe A303. Koridor dawane meh 3 kilometer.

Stonehenge minangka monumen prasejarah ing Salisbury Plain ing Wiltshire, Inggris, rong mil ing sisih kulon Amesbury. Iki kalebu ring njaba watu ngadeg sarsen vertikal, saben dawane udakara 13 kaki, ambane pitung kaki, lan bobote udakara 25 ton, paling ndhuwur dipasang watu lintel horisontal.

Ing njero ana cincin bluestones sing luwih cilik. Ing njero kasebut ana trilithon sing bebas, loro Sarsens vertikal sing luwih gedhe gabung karo siji lintel. Monumen kabeh, saiki dadi rusak, orientasi menyang srengenge munggah ing solstice musim panas. Watu kasebut dipasang ing njero bumi ing tengah kompleks monumen Neolitikum lan Zaman Perunggu sing paling padhet ing Inggris, kalebu sawetara atus tumuli (kuburan).

Arkeolog yakin dibangun wiwit taun 3000 SM nganti 2000 SM. Tlatah lan selokan bumi bunder ing saubengé, sing kalebu tahapan paling wiwitan saka tugu kasebut, wis diwiwiti tanggal 3100 SM. Kencan radiocarbon ngandhakake manawa bluestones pisanan diangkat antara taun 2400 lan 2200 SM, sanajan bisa uga ana ing papan kasebut wiwit 3000 SM.

Salah sawijining landmark paling misuwur ing Inggris, Stonehenge dianggep minangka ikon budaya Inggris. Iki wis dadi Monumèn Kuno Dijadwal kanthi sah wiwit taun 1882, nalika undang-undang kanggo nglindhungi monumèn bersejarah pisanan sukses ditrapake ing Inggris. Situs kasebut lan sakiwa tengene ditambahake menyang dhaptar Situs Warisan Dunia UNESCO ing taun 1986. Stonehenge diduweni dening Mahkota lan dikelola dening Inggris Heritage; lahan sekitar duweke National Trust.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar