24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Italia Breaking News News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Ewonan Ewa sing Ngungsi saka Kebakaran Sardinia sing Murbeng Galau nalika Roma njaluk pitulung kanggo UE

Atusan dievakuasi saka kebakaran liar Sardinia nalika Roma njaluk pitulung EU
Atusan dievakuasi saka kebakaran liar Sardinia nalika Roma njaluk pitulung EU
ditulis dening Harry Johnson

Dina Senen, kobongan sing kobongan akhir minggu isih rame ing paling ora 13 kutha Sardinia, sanajan usaha paling ora ana 11 pesawat pemadam kebakaran lan kru pemadam kebakaran ing lemah.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kebakaran liar ngrusak Sardinia ing Italia.
  • Atusan warga lokal lan turis dievakuasi saka bencana sing bakal teka.
  • Pamrentah Italia njaluk pitulung Uni Eropa kanggo nglawan kebakaran Sardinia.

Luwih saka 20,000 hektar (50,000 hektar) alas lan lahan wis rusak ing pulau Italia Sardinia nalika kebakaran gedhe banget nyebar ing wilayah Montiferru ing sisih kulon pulo kasebut. Wabah kasebut uga mangidul mangetan menyang propinsi Ogliastra.

Atusan dievakuasi saka kebakaran hutan Sardinia sing nesu nalika Roma njaluk tulung marang Uni Eropa

Gubernur wilayah kasebut, Christian Solinas, ngarani "bencana tanpa precedent" nalika ngenalake kahanan darurat ing dina Minggu.

Temboke geni obah ing sadawane lereng gunung ing Sardinia lan nutup sawetara pemukiman, nalika asap ireng asap ireng nyapu ing nduwur sirah. Pesawat pemadam kebakaran ngebom banyu mung sawetara meter saka omah.

Atusan penduduk lokal lan turis dievakuasi ing saindenging pulau kasebut amarga para panguwasa ngupayakake nglindhungi wong-wong mau saka bencana sing bakal teka.

Nalika petugas pemadam kebakaran lan responden pertama berjuang kanggo ngrebut neraka sing nyebabake dina katelu terus, pamrentah Italia ing Roma njaluk bantuan Uni Eropa kanggo bencana kasebut.

Ora ana korban jiwa utawa cilaka sing dilaporake nganti saiki, nanging atusan wedhus, wedhus, sapi lan babi mati ing geni kasebut amarga kepepet ing lumbung ing peternakan ing jalur kebakaran kasebut. Dina Senen, kobongan sing kobongan akhir minggu isih rame cedhak paling ora 13 kutha Sardinia, sanajan usaha paling ora ana 11 pesawat pemadam kebakaran lan kru pemadam kebakaran ing lemah.

Upaya layanan darurat kasebut bisa dicegah dening angin gedhe lan panas sing isih banter liwat pulau kasebut. Dina Minggu, Italia njaluk tulung marang negara-negara Eropa kanggo ngatasi kebakaran lan khusus njaluk dheweke ngirim pesawat pemadam kebakaran khusus. Kanggo nanggepi, Uni Eropa setuju ngirim papat pesawat Kanadair kanggo mbantu Italia. Kaloro wong disedhiyakake dening Prancis lan pasangan liyane dening Yunani.

"Sajrone jaman kangelan iki, kita padha ngadeg bareng," ujare Perdana Menteri Yunani Kyriakos Mitsotakis ing sawijining tweet Senin, nalika ngumumake pamindhahan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar