24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

Pemulihan Perjalanan Udara Juni Terus Ora Kecewa

Pemulihan Perjalanan Udara Juni Terus Ora Kecewa
Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA
ditulis dening Harry Johnson

Panjaluk tetep ana ing sangisore level pra-COVID-19 amarga ana watesan perjalanan internasional.

Print Friendly, PDF & Email
  • Total panjaluk lelungan udara ing wulan Juni 2021 (diukur ing kilometer penumpang utawa RPK penghasilan) mudhun 60.1% dibandhingake karo Juni 2019.
  • Permintaan penumpang internasional ing wulan Juni yaiku 80.9% ing ngisor Juni 2019.
  • Total panjaluk domestik mudhun 22.4% dibanding level pra-krisis (Juni 2019).

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngumumake kinerja panjaluk penumpang ing wulan Juni 2021 nuduhake peningkatan sithik ing pasar perjalanan udara internasional lan domestik. Panjaluk tetep ana ing sangisore level pra-COVID-19 amarga ana watesan perjalanan internasional. 

Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA

Minangka perbandingan antara asil saben wulan 2021 lan 2020 kleru dening pengaruh COVID-19 sing luar biasa, kajaba ditandhingake, kabeh mbandhingake nganti wulan Juni 2019, sing ngetutake pola panjaluk normal.

  • Total panjaluk lelungan udhara ing wulan Juni 2021 (diukur ing kilometer penumpang utawa RPK penghasilan) mudhun 60.1% dibandhingake karo Juni 2019. Iki minangka asil dandan sing luwih sithik tinimbang penurunan 62.9% sing kacathet ing Mei 2021 lawan Mei 2019. 
  • Permintaan penumpang internasional ing wulan Juni yaiku 80.9% ing sangisor Juni Juni, paningkatan saka penurunan 2019% sing kacathet ing Mei 85.4 mungsuh rong taun kepungkur. Kabeh wilayah, kajaba Asia-Pasifik, nyumbang kanggo panjaluk sing luwih dhuwur. 
  • Total panjaluk domestik mudhun 22.4% dibanding level pra-krisis (Juni 2019), paningkatan sethithik tinimbang penurunan 23.7% sing kacathet ing Mei 2021 lawan periode 2019. Kinerja ing pasar domestik utama dicampur karo Rusia sing nglaporake ekspansi sing kuat nalika China bali menyang wilayah negatif. 

"Kita ndeleng gerakan ing arah sing bener, utamane ing sawetara pasar domestik utama. Nanging kahanan lelungan internasional ora adoh saka papan sing kudu ana. Juni kudu dadi wiwitan musim puncak, nanging maskapai mung nggawa 20% saka level 2019. Iki dudu pemulihan, nanging terus krisis sing disebabake amarga ora tumindak pemerintah, ”ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar