Warta Breaking Travel Warta Breaking Guam Warta Breaking Hawaii News Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Ora ana maneh ancaman tsunami kanggo Hawaii, Guam, Saipan

EQ Alaska
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Gempa 8.2 bisa dianggep akeh miturut standar apa wae. Mung ana gempa bumi sing diukur ing pesisir Semenanjung Alaska lan duweni potensi ngasilake tsunami menyang Guam lan Saipan.

Print Friendly, PDF & Email

Watch Tsunami ing saindenging Pasifik dibatalake sawise 8.2 Gempa Bumi Alaska

  1. Serangkaian lindhu gedhe saiki ngguncang Semenanjung Alaska.
  2. Gempa paling parah diukur ing 10:15 pm wektu lokal kanthi kekuatan 8.2, EST 2:15 am.
  3. Peringatan Tsunami dikirim menyang bagean saka Coastline Alaska, Watch Tsunami diterbitake kanggo Hawaii, penasihat kanggo wilayah liyane, lan ancaman tsunami kanggo Guam lan Saipan lagi diselidiki. Data tsunami diwenehake menyang negara-negara Pasifik liyane dening USGS

USGS mung nerbitake prediksi yen gelombang tsunami sing ngancam garis pantai ing kabeh Samodra Pasifik kurang saka 0.3 meter ing ndhuwur pasang.

Kanthi iki, jam tangan Tsunami kanggo Hawaii dibatalake. Pratelan diluncurake ora ana maneh ancaman tsunami kanggo Guam, Saipan lan pulau-pulau sekitare.

Ing papan liya, tsunami dikenal kanthi vertikal nganti 100 kaki (30 meter). Umume tsunami nyebabake segara mundhak ora luwih saka 10 kaki (3 meter). Tsunami Samudra Hindia nyebabake gelombang nganti 30 kaki (9 meter) ing sawetara panggonan, miturut laporan warta.

Iki minangka warta apik sing ngramal tsunami sing musnah bisa uga ora realistis sawise gempa 8.2 wengi ing Alaska.

KABUPATEN TSUNAMI diprakirake kurang saka 0.3 meter ing pasang pasang: AMERICAN SAMOA ... AUSTRALIA ... CHILE ... CHINA ... CHUUK ... COLOMBIA ... COOK ISLANDS ... COSTA RICA ... ECUADOR ... EL SALVADOR ... FIJI ... FRANCH POLYNESIA ... GUAM ... GUATEMALA ... HAWAII ... HONDURAS ... HOWLAND AND BAKER ... INDONESIA ... JEPANG ... Pulo JARVIS. .. JOHNSTON ATOLL ... PULAU KERMADEC ... KIRIBATI ... KOSRAE ... PULAU MARSHALL ... MEXICO ... PULAU TENGAH ... NAURU ... KALEDONIA BARU ... ZEALAND BARU ... NICARAGUA. .. NIUE ... NORTHERN MARIANAS ... PULAU HAWAIIAN UTARA ... PALAU ... PALMYRA PULAU ... PANAMA ... PAPUA NEW Guinea ... PERU ... FILIPIN ... PITCAIRN PULAU ... POHNPEI ... RUSSIA ... SAMOA ... PULAU SOLOMON ... TAIWAN ... TOKELAU ... TONGA ... TUVALU ... VANUATU ... WAKE PULAU ... WALLIS LAN FUTUNA ... LAN YAP. * AMPLITUD SEBENAR ING COAST MUNGKIN BERBEDA Saking ramalan ramalan amarga ora mesthi ing ramalan lan fitur lokal. ING TSUNAMI MAXIMUM MAXIMUM KHUSUS KANGGO ATOLLOL lan LOKASI DENGAN FRINGING UTAWA REVIS BARRIER MUNGKIN Luwih Luwih Luwih Luwih Saka Indikator Ramalan. * Kanggo wilayah liyane sing ditutupi PRODUK INI, Ramalan durung dingerteni. Prakiraan Cuaca Luwih Yen Ditambahake Ing Produksi Sadurunge.

Gempa kasebut kedadeyan ing Semenanjung Alaska jam 4:16 sore CHST, Kamis, 29 Juli 2021. Saiki ana penasihat tsunami diumumake kanggo Amchitka Pass, Alaska (125 mil W saka Adak), Samalga Pass, Alaska (30 mil SW saka Nikolski ). Iki ditanggepi tanggal 7/28/2021, 9:01:58.

Peringatan Tsunami Efek kanggo; * ALASKA SELATAN LAN ALASKA PENINSULA, pesisir Pasifik saka Entrance Hinchinbrook, Alaska (90 km S saka Seward) nganti Unimak Pass, Alaska (80 mil ing NE Unalaska) * PULAU ALEUTIAN, Unimak Pass, Alaska (80 mil ing NE saka Unalaska) Samalga Pass, Alaska (30 mil SW saka Nikolski) Penasihat Tsunami ing Efek kanggo; * ALASKA SELATAN, Pesisir njero njaba saka Cape Decision, Alaska (85 mil SE saka Sitka) nganti Cape Fairweather, Alaska (80 mil SE saka Yakutat) * ALASKA SELATAN LAN PENASSULA ALASKA, pesisir Pasifik saka Cape Fairweather, Alaska (80 miles SE of Yakutat) to Entrance Hinchinbrook, Alaska (90 miles S of Seward) * PULAU ALEUTIAN, Samalga Pass, Alaska (30 mil SW SW saka Nikolski) menyang Amchitka Pass, Alaska (125 km W saka Adak) kalebu Tindakan Kepulauan Pribilof menyang nglindhungi nyawa manungsa lan properti bakal beda-beda ing wilayah peringatan tsunami lan ing wilayah penasihat tsunami.
 Yen sampeyan ana ing area peringatan tsunami; * Evakuasi menyang pedalaman utawa menyang papan sing luwih dhuwur ing ndhuwur lan sanjabane zona bahaya tsunami utawa pindhah menyang lantai ndhuwur bangunan multi-lantai, gumantung karo kahanan sampeyan.
 Yen sampeyan ana ing peringatan tsunami utawa wilayah penasihat; * Pindhah metu saka banyu, saka pantai, lan adoh saka plabuhan, marinas, breakwaters, teluk lan inlets.
 * Waspada lan tindakake pandhuan saka pejabat darurat lokal amarga bisa uga duwe informasi sing luwih rinci utawa spesifik kanggo lokasi sampeyan.
 * Yen sampeyan ngrasakake gempa bumi utawa gempa bumi, tindakake tumindak proteksi langsung, kayata pindhah menyang pedalaman lan / utawa munggah gunung kanthi mlaku.
 * Operator kapal, * Yen wektu lan kondhisi ngidini, pindhah prau menyang segara paling endhek 180 kaki.
 * Yen ing segara aja nganti mlebu banyu cethek, plabuhan, marin, teluk, lan saluran mlebu supaya ora ana lebu sing ngambang lan kecelup lan arus sing kuwat.
 * Aja menyang pantai kanggo mirsani tsunami.
 * Aja bali menyang pesisir nganti pejabat darurat lokal negesake yen aman.
 PENGARUH ------- Pengaruh bakal beda-beda ing macem-macem lokasi ing peringatan lan ing wilayah penasihat.
 Yen sampeyan ana ing area peringatan tsunami; * Tsunami kanthi ombak sing bisa ngrusak lan arus kuat bisa uga ditindakake.
 * Banjir pesisir bola-bali bisa ditindakake amarga ombak tekan daratan, pindhah menyang daratan, lan saluran bali menyang segara.
 * Gelombang, arus lan banjir darat sing kuat lan ora biasa bisa ngombe utawa ngrusak masarakat lan ngrusak utawa ngrusak struktur ing dharatan lan banyu.
 * Banyu sing diisi karo lebu sing ngambang utawa kecelup sing bisa ngrusak utawa mateni wong lan ngrusak utawa ngrusak bangunan lan jembatan bisa uga ditindakake.
 * Aliran lan ombak sing kuwat lan ora biasa ing pelabuhan, marin, teluk, lan inlet bisa uga ngrusak.
 Yen sampeyan ana ing area penasihat tsunami; * Tsunami kanthi ombak lan ombak sing kuwat bisa uga ditindakake.
 * Gelombang lan arus bisa drown utawa cilaka wong sing ana ing banyu.
 * Arus ing pantai lan pelabuhan, marina, teluk, lan inlet bisa uga mbebayani.
 Yen sampeyan ana ing peringatan tsunami utawa wilayah penasihat; * Sawetara pengaruh bisa terus nganti pirang-pirang jam nganti pirang-pirang dina sawise gelombang pertama.
 * Gelombang pertama bisa uga dudu gelombang paling gedhe saengga gelombang mengko bisa uga luwih gedhe.
 * Saben gelombang bisa bertahan 5 nganti 45 menit nalika gelombang mlebu lan surut.
 * Pesisir sing madhep kabeh arah kaancam bakal punah, amarga ombak bisa ngubengi pulau lan headland lan dadi teluk.
 * Gonjang-ganjing utawa banter ing lemah tegese ana lindhu lan tsunami bisa uga teka.
 * Garis pantai sing surut utawa surut kanthi cepet, gelombang lan swara sing ora biasa, lan arus sing kuwat minangka pratandha tsunami.
 * Tsunami bisa uga katon kaya banyu sing cepet metu menyang segara, pasang surut kaya banjir sing ora ana ombak sing mecah, minangka serangkaian ombak sing pecah, utawa tembok banyu sing akeh banget.
 tsunami.gov kanggo informasi luwih lengkap.

Ora ana ancaman pengaruh tsunami maneh ing wilayah kasebut ing Guam Saipan lan Hawaii. Jam tangan Tsunami kanggo Hawaii dibatalake

Lokasi gempa kasebut yaiku 5.5 Lor, 157.9 Kulon. Jerone 11 mil.

Ora ana karusakan utawa cilaka samesthine kanggo wilayah apa wae ing Alaska saiki. Ora Ana Ancaman Tsunami kanggo Hawaii utawa wilayah pesisir AS utawa Kanada.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar