24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking UK Maneka Warta

Perdagangan Manusia minangka Kejahatan Global

Rencana Nylametake Huan
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Umume wong ing industri pariwisata lan pariwisata bisa setuju manawa perdagangan manungsa iku minangka tindak pidana. UNWTO kanthi pimpinan saiki ngilangi Pasukan Tugas Eksploitasi Seksual Anak, apa sing ora ngilangi masalah penting iki. WTTC lagi ngadeg. WTN memuji inisiatif WTTC kanggo nuduhake sisi gelap pariwisata, perdagangan manungsa.

Print Friendly, PDF & Email
  1. The Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC) ngluncurake laporan anyar utama sing menehi sinyal babagan sektor Travel & Pariwisata global bisa mbantu mbasmi perdagangan manungsa.
  2. Laporan kasebut diluncurake kanthi dhukungan saka Carlson Family Foundation lan dibangun ing Task Force Human Trafficking WTTC, sing diluncurake ing 2019 ing KTT Global ing Seville, Spanyol. 
  3. Kanthi laporan 'Nyegah Perdagangan Manusia: Kerangka Kerja kanggo Sektor Plancongan & Pariwisata, WTTC tujuane kanggo nguatake kerja sama para pemangku kepentingan lan nuduhake praktik paling apik kanggo ningkatake kesadaran babagan sektor kasebut, lan bisa nggawe prabédan, kanthi proaktif kanggo ngatasi global iki angkara 

Laporan kasebut rinci babagan kerangka kerja kanggo ngatasi perdagangan manungsa, udakara papat pilar utama: Kesadaran, Pendidikan & Latihan, Advokasi, lan Dhukungan. 

Organisasi Buruh Internasional (ILO) ngramal manawa ing dina tartamtu ing 2016, luwih saka 40 yuta wong ing saindenging jagad dadi korban perdagangan manungsa. 

Pandemi iki ora mung menehi sorotan tumrap ketimpangan sing wis ana nanging uga nambah parah. Iki nyepetake kabutuhan mendesak kanggo tumindak sing ditargetake ing sektor Pariwisata & Pariwisata. 

Laporan kasebut nawakake solusi ing sektor kasebut lan liya-liyane, amarga kompleksitas tindak kriminal transnasional kasebut mbutuhake upaya multi-disiplin lan tumindak terkoordinasi para pemangku kepentingan, kayata negara, perusahaan swasta, lan organisasi internasional ing saindenging jagad. 

Kanggo sektor Pariwisata & Pariwisata, iki tegese nduwe keahlian saka kabeh pihak, kalebu sing slamet, uga organisasi masyarakat sipil kanggo nggawe inisiatif bersama. 

Virginia Messina, Wakil Presiden Senior, lan CEO Acting, WTTC ujar: "Perdagangan manungsa minangka tindak pidana global sing ngrusak rentan, terus tuwuh lan mengaruhi nyawa jutaan wong ing saindenging jagad.

"Laporan penting iki nawakake kerangka kerja kanggo sektor Perjalanan & Pariwisata kanggo mbantu memerangi perdagangan manungsa. Amarga posisi sektor kasebut kanthi ora sengaja ing dalan para pedagang manungsa, mula kita kudu tanggung jawab kanggo mesthekake manawa sektor Plancongan & Pariwisata nawakake lingkungan sing aman lan apik kanggo wong-wong sing makarya.

"Pungkasane, lelungan minangka perkara sing nyawiji, lan penting yen kita kanthi proaktif mbantu ngatasi kriminal iki. 

"Sektor kasebut butuh pendekatan sing kohesif lan fokus upaya kanggo ndorong advokasi maju sing ana gandhengane karo perdagangan manungsa kanthi melu kabeh pemangku kepentingan utama. Muga-muga laporan iki bisa mbantu tugas kasebut. " 

Laporan sing jero iki nyoroti kebutuhan kanggo nggarap pendekatan sing bakal ningkatake pemahaman kejahatan perdagangan manungsa, supaya bisa ngidentifikasi, pencegahan, lan mitigasi dampak potensial lan nyata saka sektor kasebut, lan kolaborasi publik-swasta luwih lanjut kanggo priksa manawa langkah-langkah sing cocog ditindakake dening pamrentah nalika perdagangan manungsa dideteksi.

Laporan kasebut diluncurake sadurunge Day World Against Trafficking in Persons (30 Juli), sing nyoroti pentinge ngrungokake lan sinau saka para korban perdagangan manungsa. 

WTTC uga pengin matur nuwun marang organisasi ing ngisor iki amarga menehi kontribusi marang laporan penting iki: Carlson, CWT, AMEX GBT, Situs jeneng, Hilton, Ingle, JTB Corp, ECPAT International, Airbnb, AIG Travel, Koleksi Blanja Desa Bicester, Emirat, Grup Wisatawan, ITF, Iku Penalti, Perspektif Marano.

The Jaringan Pariwisata Dunia ngupayakake upaya WTTC kanggo ngatasi masalah sing penting lan peteng iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Thanks Juergan kanggo ngirim iki. (Paragraf kapisan duwe typo, aku percaya?) Lan ya, Perdagangan Manungsa sejatine Budhak Manungsa. Lan Perdagangan Anak paling nggegirisi, utamane kanggo sing digunakake kanggo nyiksa seksual ritual. https://www.jonwedgerfoundation.org/rains-list Luwih akeh wong sing ngerti babagan tindak pidana tumrap manungsa, mula kita bisa mungkasi.