24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Mewah News tanggung jawab Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata Pirembagan Pariwisata Singapur Maneka Warta

Lelungan menyang Saudi Arabia kanggo Pariwisata yen sampeyan Vaksinasi

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Arab Saudi bakal mbukak maneh watese kanggo turis internasional wiwit 1 Agustus 2021. Pengunjung saka 49 negara bakal bisa njelajah Kerajaan Arab Saudi, yen wis divaksinasi.

Print Friendly, PDF & Email
  • Arab Saudi ngatasi watesan ing ngisor iki sawise kunci global COVID-19.
  • Warga saka 49 negara layak nampa e-visa pariwisata.
  • Jaringan Pariwisata Dunia ngaturake ucapan selamat marang Kraton nalika mbukak gerbang kanggo dunia pariwisata internasional.

Arab Saudi saiki nginvestasi miliaran ing industri pariwisata lan pariwisata, ora mung kanggo Arab Saudi, nanging dadi pusat global jagad pimpinan pariwisata bisa bebarengan lan nyetel tren.

Ing tanggal 1 Agustus, investasi iki bakal wiwit ngasilake maneh kanggo Kratoning, nalika warga saka 49 negara dijaluk ngunjungi jagad anyar.

Ing diskusi pungkasan sing diatur dening publikasi iki lan Bab Saudi Arabia saka Jaringan Pariwisata Dunia, ujare: Arab Saudi wis duwe rencana lan akun gedhe babagan prestasine gedhe banget ora mung Kerajaan Inggris dadi pusat pariwisata jagad, nanging uga nggawe papan kumpul sejati kanggo pariwisata utama ing dunya.

Paduka Dr. Abdulaziz Bin Naser Al Saud, Ketua WTN Arab Saudi Bab, negesake Arab Saudi dadi tuan rumah organisasi lan inisiatif lelungan lan pariwisata utama, kalebu Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia (WTTC), lan Pusat Manajemen Ketahanan dan Krisis Global (GTRCMC).

Kahanan kasebut: Pengunjung sing pengin lelungan menyang Kerajaan Arab Saudi kudu divaksinasi kanthi lengkap.

Pemegang visa pariwisata sing divaksinasi kanthi lengkap nglawan COVID-19 bakal bisa mlebu negara kasebut wiwit tanggal 1 Agustus 2021, tanpa perlu karantina. Pelancong kudu menehi bukti babagan lengkap babagan salah siji saka 4 vaksin sing saiki diakoni: 2 dosis vaksin Oxford / Astra Zeneca, Pfizer / BioNTech, utawa Moderna utawa siji dosis vaksin sing diproduksi dening Johnson & Johnson.

Pelancong sing ngrampungake rong dosis vaksin Sinofarm utawa Sinovac bakal ditampa yen wis nampa dosis tambahan saka 4 vaksin sing disetujoni ing Kerajaan kasebut.

Arab Saudi wis mbukak portal web ing https://muqeem.sa/#/vaccine-registration/home supaya para pengunjung ndhaptar status vaksinasi. Situs iki kasedhiya ing basa Arab lan Inggris.

Pelancong sing teka ing Arab Saudi uga kudu menehi tes PCR negatif sing dijupuk ora luwih saka 72 jam sadurunge budhal lan sertifikat vaksinasi kertas sing disetujoni, disertifikasi dening pejabat kesehatan resmi ing negara sing ngetokake sekuritas.

Kanggo nampung para wisatawan, Saudi wis nganyari Tawakkalna, trek sing menang penghargaan ing negara kasebut, lan app tilak, supaya para tamu sementara bisa ndaftar kanthi rincian paspor. Tawwakalna dibutuhake kanggo mlebu ing akeh papan umum ing Saudi, kalebu pusat perbelanjaan, bioskop, restoran, lan papan hiburan.

Pengumuman kasebut meh meh wolulas wulan sawise pariwisata internasional menyang Arab Saudi ditundha amarga pandemi COVID-19. Arab Saudi ngluncurake program e-visa pariwisata ing September 2019.

"Saudi ngarep-arep mbukak maneh lawang lan atine kanggo para pengunjung internasional," ujare Fahd Hamidaddin, CEO Otoritas Pariwisata Saudi (STA). "Sajrone mateni, kita wis kerja sama banget karo mitra kita ing sektor publik lan swasta kanggo mesthekake yen pengunjung Saudi bisa ngrasakake kenangan, asli, lan, utamane, pengalaman sing aman kanggo awake dhewe lan wong sing dikasihi. Pengunjung sing golek situs warisan sing durung digoleki, pengalaman budaya sing asli, lan kaendahan alam sing narik napas bakal kaget lan seneng banget nalika nampi sambutan saka Saudi. ”

Pengumuman resume pariwisata teka nalika Saudi ngluncurake kampanye musiman 2021, nggawa akeh atraksi lan acara anyar menyang negara kasebut. Kampanye anyar kasebut diarepake bakal entuk permintaan laten sing signifikan ing antarane warga domestik lan regional, utamane kanggo acara hiburan kanthi skala luwih gedhe, sing kena pengaruh signifikan kanggo ngontrol panyebaran virus corona.

Bangunan lan Jalan Old City Jeddah, Arab Saudi

Sanajan pandemi iki, taun 2020 minangka taun breakout kanggo industri pariwisata domestik Saudi nalika warga lan warga njelajah negara kasebut - akeh kanggo pertama kaline - saéngga terus ngembangake kegiatan lan produk anyar sadurunge pambukaan internasional.

Kampanye Musim Panas Saudi 2020, sing diwiwiti antara wulan Juni lan September, ngasilake kenaikan 33% kanggo hotel, restoran, lan kegiatan rekreasi lan budaya dibandhingake karo periode sing padha ing taun 2019. Rata-rata hunian hotel meh 50%, kanthi jumlah pendhudhuk paling dhuwur kanggo sawetara tujuan meh 100%.

Arab Saudi uga ngenalake penawaran plancongan plancongan pertama ing negara kasebut ing sadawane Laut Merah ing kapal pesiar Silver Spirit, ing wulan September 2020. Cruise ditawakake maneh minangka bagean saka musim Panas, kanthi MSC Belissima makarya ing Jeddah ing antarane wulan Juli lan September.

Serangkaian protokol kesehatan lan keamanan lengkap lan uji coba nasional kanggo COVID-19 njamin manawa tuwuhing pariwisata ora diiringi lonjakan kasus virus corona. Saudi wis nyathet udakara luwih saka 14,700 kasus coronavirus saben yuta wong, ing sangisore rata-rata global 25,153 kasus saben yuta lan ing sangisoré akeh panas pariwisata tradisional ing donya.

Arab Saudi wis sukses ngluncurake vaksin COVID-19 kanggo kabeh warga lan warga, kanthi luwih saka 25 yuta dosis diterbitake wiwit 28 Juli. Luwih saka setengah kabeh warga Saudi lan warga saiki nampa tembakan pertama lan siji yen lima wis nampa rong dosis vaksin.

Kabeh pengunjung bakal dijaluk mirsani langkah pencegahan sing disetujoni dening Menteri Kesehatan sing kalebu nganggo topeng ing ngarep umum lan njaga jarak sosial.

Warga saka 49 negara layak kanggo visa pariwisata, sing bisa diamanake ing Kunjungi situs web Saudi. Kanggo informasi paling anyar babagan syarat entri, utamane saka negara-negara sing duwe coronavirus anyar, para plancong kudu mriksa operatore sadurunge nggawe pesenan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar