24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Uganda Ngatur Perdagangan Margasatwa Secara Elektronik, Nglindhungi Pariwisata

Uganda Ngatur Perdagangan Margasatwa
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Menteri Pariwisata, Margasatwa lan Antiquities Uganda saiki dina 29 Juli 2021, ngluncurake sistem ijin elektronik pertama kanggo ngatur perdagangan satwa uga produk margasatwa ing negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ing tema "Nguatake Peraturan Perdagangan Margasatwa Berkelanjutan," sistem ijin elektronik yakuwi kanggo ngontrol perdagangan legal ing satwa lan nyegah perdagangan spesimen ilegal.
  2. Iki ditindakake kanthi ijin elektronik lan lisensi perdagangan (impor, ekspor, lan ekspor maneh) ing spesimen.
  3. Spesimen kasebut dicantumake ing Konvensi Perdagangan Internasional Spesies liar liar lan flora (CITES) sing kaancam bakal punah.

Uganda saiki dadi negara pertama ing Afrika Wétan lan tanggal 8 ing bawana Afrika sing ngembangake sistem ijin CITES elektronik.

Pangembangan sistem ijin elektronik wis dibiayai dening wong-wong Amerika ing sangisoré Badan Pengembangan Internasional Amerika Serikat (USAID) / Uganda Combating Wildlife Crime (CWC) lumantar Wildlife Conservation Society (WCS) kanthi kolaborasi karo Menteri Pariwisata, Margasatwa lan Antiquities.

Peluncuran kasebut dimoderasi dening Dr. Barirega Akankwasah, PhD, Komisioner Konservasi Margasatwa lan Direktur Pelaksana Menteri Pariwisata Margasatwa lan Antiquities (MTWA), kanthi format hibrida online lan fisik. Para rawuh yaiku Menteri Pariwisata Margasatwa lan Antiquities, terhormat Tom Butime, sing dadi ketua peluncuran; Sekretaris Tetep, Doreen Katusiime; Duta Besar Amerika Serikat ing Uganda, Duta Besar Natalie E. Brown; lan Kepala Delegasi Eropa ing Uganda, Duta Besar Attilio Pacifici. Haruko Okusu, Kepala Proyek, bisa makili Sekretariat CITES kanthi virtual.

Nalika pidato ing acara kasebut, Duta Besar Brown nyoroti proyek sing didhukung USAID kanggo nglawan perdagangan satwa ilegal kalebu Unit Canine ing Karuma Wildlife Reserve, ing endi asu-asu dilatih lan dilengkapi kanggo nyegat produk-produk satwa ing wilayah kasebut. 

Duta Besar Pacifici mbatalake kerusakan alas kalebu Bugoma dadi gula komersial sing ditandur dening Hoima Sugar Limited lan Zoka Forest dadi penebang kayu sing wis dikunjungi delegasi UE ing November 2020 lan nyathet karusakan kasebut liwat gambar satelit. Alas Bugoma minangka papan dununge endemik Uganda Mangabey, lan Alas Zoka minangka habitat endemik tumrap Flying Squirrel. Kaloro alas kasebut dadi pusat kampanye terus-terusan nglawan kartel perampok tanah lan unsur korupsi ing kantor-kantor inggil.

Haruko Okusu, Sekretariat CITES, nyathet manawa "... Idin minangka salah sawijining alat utama kanggo ngawasi perdagangan spesies sing didhaptar ing CITES lan kritis kanggo ngerti skala perdagangan CITES. Sistem Uganda ngupayakake ngamanake saben langkah jaringan kasebut. ”

Dr. Barirega menehi latar babagan CITES lan penandatanganan Uganda sabanjure kalebu interpretasi Appendices I, II, lan III menyang dhaptar dhaptar Konvensi kanthi macem-macem level utawa jinis perlindungan saka eksploitasi sing berlebihan.

Dheweke ujar, minangka Otoritas Manajemen CITES, Menteri Pariwisata, Margasatwa lan Barang Antik Uganda diwenehi mandhiri supaya perdagangan ing spesies CITES sing didhaptar lan satwa liar liyane bisa lestari lan sah. Iki ditindakake kanthi cara liya liwat idin saka CITES kanthi idin saka Otoritas Margasatwa Uganda kanggo kewan galak; Menteri Pertanian, Industri Kewan lan Perikanan iwak hias; lan Menteri Air lan Lingkungan kanggo tanduran sing asale liar. Tanggung jawab panguwasa ilmiah CITES kanggo mesthekake manawa perdagangan, khususe spesies kewan utawa tanduran, ora bakal ngrusak kelangsungan spesies kasebut ing alam liar.

Nganti saiki, Uganda kaya negara liya nggunakake sistem sertifikasi lan penerbitan ijin sing adhedhasar kertas, sing bisa gampang dipalsukan, butuh luwih akeh wektu kanggo proses lan verifikasi, lan nalika ana COVID-19, gerakan dokumen bisa uga dadi risiko nularake penyakit. Kanthi sistem elektronik, macem-macem titik fokus CITES lan lembaga penegak ukum bisa langsung verifikasi ijin lan nuduhake informasi wektu nyata babagan perdagangan satwa. Iki bakal nyegah perdagangan satwa ilegal sing ngancam populasi sawetara spesies satwa sing paling apik kaya gajah, saengga bisa ngrusak penghasilan pariwisata Uganda lan keamanan nasional.

Joward Baluku, Petugas Margasatwa ing Kementerian Pariwisata, Margasatwa lan Antiquities, nduduhake sistem kasebut kanthi online sing nuduhake kepiye carane kudu mlebu kredensial liwat link ing situs web Menteri Margasatwa lan Antiquities situs web sing njupuk pelamar liwat proses registrasi sadurunge divalidasi lan disertifikasi.

Badan Pengembangan Internasional Amerika Serikat (USAID) / Uganda Combating Wildlife Crime (CWC) minangka kegiatan 5 taun (13 Mei 2020 - 12 Mei 2025) sing ditindakake dening Wildlife Conservation Society (WCS) bebarengan karo konsorsium mitra kalebu Afrika Wildlife Foundation (AWF), Jaringan Konservasi Sumber Daya Alam (NRCN), lan The Royal United Services Institute (RUSI). Tujuan kegiatan kasebut yaiku nyuda tindak pidana margasatwa ing Uganda kanthi ngiyatake kapasitas pemangku kepentingan CWC kanggo ndeteksi, ngalangi, lan nuntut kejahatan margasatwa kanthi kolaborasi sing erat karo lembaga keamanan lan penegak ukum, mitra pelaksana USAID, perusahaan sektor swasta, lan komunitas sing manggon ing jejer menyang wilayah sing dilindhungi.

Konvensi Perdagangan Internasional Spesies Spesies Fauna Liar lan Flora (CITES) sing ditandatangani ditandatangani tanggal 3 Maret 1973, lan diwiwiti tanggal 1 Juli 1975. Konvensi kasebut tundhuk perdagangan internasional ing spesimen spesies sing dipilih kanthi otorisasi liwat sistem lisensi . Uganda, partai ing konvensi kasebut wiwit tanggal 16 Oktober 1991, milih Menteri Pariwisata, Margasatwa lan Antiquities minangka Otoritas Manajemen CITES kanggo ngatur sistem lisensi lan koordinasi implementasi CITES ing Uganda. Uganda uga wis milih Otoritas Margasatwa Uganda; Menteri Banyu lan Lingkungan; lan Menteri Pertanian, Industri Kewan lan Perikanan dadi CITES Panguwasa Ilmiah kanggo kewan liar, tanduran liar, lan iwak hias kanggo menehi saran ilmiah babagan efek perdagangan ing konservasi spesies ing alam liar. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar