24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments Warta Breaking Jamaika News wong Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Pariwisata Biso Gores Lumahing Potensi

Pariwisata kanggo nylametake Saint Vincent
Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett

Sanajan sukses banget sing dialami pariwisata Jamaika sadurunge pandemi COVID-19, Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett percaya manawa dheweke mung bisa ngganggu potensial industri iki.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ana kesempatan ing krisis COVID-19 coronavirus iki.
  2. Sanajan kena pengaruh parah saka pandemi tumrap ekonomi pariwisata global, amarga rencana disusun lan siap kanggo dibangun maneh, saiki dadi wektu paling pas kanggo mbayangake industri kasebut.
  3. Iki minangka kesempatan kanggo nggawe produk pariwisata sing aman, kalebu, tangguh, lan berkelanjutan.

Menteri Bartlett pidato ing rapat Asosiasi Investasi Alternatif Karibia (CARAIA) sing dianakake ing Hotel AC dening Marriott ing New Kingston, Jamaika, dina iki, 29 Juli 2021. Waca - utawa rungokake - apa sing bakal diandharake.

PURWAKA

Pariwisata minangka salah sawijining industri paling gedhe lan paling cepet ing donya, sing nyurung pangembangan sosial ekonomi, investasi sing gedhe, nggawe lapangan kerja, lan pembangunan prasarana.

Nomer pra-pandemi nyritakake. Ing taun 2019, industri wisata lan pariwisata global sing maju nyumbang 10.4% PDB global lan nyengkuyung panguripan 334 yuta wong (10.6% saka kabeh lapangan kerja). Sauntara kuwi, belanja pengunjung internasional udakara US $ 1.7 triliun.

Wilayah, tujuan Karibia nampa kira-kira 32.0 yuta kedatangan wisatawan internasional, sing nyumbang meh US $ 59 milyar dolar AS kanggo PDB negara-negara, US $ 35.7 milyar kanggo belanja pengunjung, lan ndhukung 2.8 yuta lapangan kerja (15.2% saka total lapangan kerja).

Nalika lokal, 2019 minangka taun rekor kanggo kedatangan lan penghasilan pariwisata. Kita nyambut tamu 4.2 yuta, sektor kasebut entuk $ 3.7 milyar, nyumbang 9.8% kanggo PDB negara, nyumbang 17.0% saka Investasi Langsung Asing (FDI) lan ngasilake udakara 170,000 lowongan langsung kanthi ora langsung mengaruhi 100,000 liyane.

Pra-krisis, pariwisata uga nyurung 15% konstruksi, 10% perbankan lan keuangan, 20% manufaktur lan 21% utilitas uga pertanian lan perikanan. Sakabèhé, sektor pariwisata tansaya 36% sajrone 30 taun kepungkur tinimbang total pertumbuhan ekonomi 10%.

Yen sampeyan nambahake manawa Jamaika ana ing Karibia, wilayah sing paling dipercaya karo pariwisata ing jagad, mula sampeyan bisa ngerti pentinge wisata ing Jamaikapamulihan ekonomi paska pandemi luwih akeh.

Investasi pariwisata nawakake salah sawijining kesempatan paling apik kanggo Jamaika supaya bisa pulih lan nguatake ekonomine. Mula, aku seneng yen diajak diajak ngobrol karo wakil Asosiasi Investasi Alternatif Karibia (CARAIA) dina iki supaya kita bisa nemokake kesempatan investasi pariwisata sing bakal nuwuhake tuwuhing industri sing menehi kontribusi gedhe kanggo kesejahteraan sosial lan ekonomi para warga kita. .

Menteri Pariwisata Jamaika, Bartlett, nangisi Alfred Hoilett
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar