Breaking News Ekuador Breaking News Internasional Breaking News Peru Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Gempa Kuat Gempa M6.1 Wilayah Perbatasan Peru-Ekuador

Pilih basa sampeyan
Gempa Kuat Gempa M6.1 Wilayah Perbatasan Peru-Ekuador
Gempa Kuat Gempa M6.1 Wilayah Perbatasan Peru-Ekuador
ditulis dening Harry Johnson

Ing wilayah kasebut, getaran lemah sing mbebayani bisa nyebabake kerusakan bangunan lan infrastruktur liyane sing moderat.

Print Friendly, PDF & Email
  • Gempa kasebut tekan cedhak Sullana.
  • Gempa kasebut dirasakake ing Peru lan Ekuador
  • Ora ana laporan korban jiwa utawa kerusakan.

Gempa skala 6.1 sing kuat tekan Sullana, Provincia de Sullana, Piura, Peru.

Gempa Kuat Gempa M6.1 Wilayah Perbatasan Peru-Ekuador

Gempa kasebut tekan jerone cethek 10 km ing ngisor gempa cedhak Sullana, Provincia de Sullana, Piura, Peru, udakara awan dina Jumuah 30 Juli 2021 jam 12:10 awan wektu lokal. Gempa cethek dirasa luwih kuat tinimbang gempa sing luwih jero amarga cedhak karo permukaan. Magnitude, epicenter, lan ambane gempa sing pas bisa diubah sajrone sawetara jam utawa menit sabanjure nalika seismologis mriksa data lan nyaring petungane.

Loro laporan sing diterbitake dening Pusat Riset Jerman kanggo Geosains (GFZ) lan Pusat Seismologis Eropa-Mediterania (EMSC) nyathet gempa kasebut kanthi skala 6.1.

Adhedhasar data gempa wiwitan, gempa kasebut kudune dirasakake dening kabeh wong ing wilayah gempa kasebut. Ing wilayah kasebut, getaran lemah sing mbebayani bisa nyebabake kerusakan bangunan lan infrastruktur liyane sing moderat.

Geger moderat bisa uga ana ing Sullana (pop. 160,800) sing dununge 15 km saka gempa, Querecotillo (pop. 25,400) 16 km, Marcavelica (pop. 25,600) 18 km, Tambo Grande (pop. 30,000) 24 km, Piura (pop. 325,500) Adohe 28 km, San Martin (pop. 130,000) 29 km, Catacaos (pop. 57,300) 38 km, lan Chulucanas (pop. 68,800) 47 km.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar