24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Kenya Breaking News News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kenya ngluwihi jam kurwa, nglarang kabeh rapat umum nalika paku COVID

Kenya nglampahi jam kerja ing saindenging negara, nglarang kabeh klumpukan umum minangka paku COVID
Menteri Kesehatan Kenya Mutahi Kagwe
ditulis dening Harry Johnson

Jumlah infeksi saiki saya tambah amarga politisi, setaun adoh saka pemilihan umum, nganakake demonstrasi gedhe ing saindenging negara.

Print Friendly, PDF & Email
  • Cacah kasus COVID-19 anyar ing Kenya.
  • Kenya ngluwihi jam wengi ing saindenging negara.
  • Rumah sakit Kenya dadi akeh kasus coronavirus anyar.

Kenya kang Menteri Kesehatan Mutahi Kagwe ngumumake dina iki yen negara Afrika Wétan nyedhiyakake kurva malam lan nglarang rapat umum lan rapat pribadi kanggo mungkasi panyebaran COVID-19 sing rame.

Menteri Kesehatan Kenya Mutahi Kagwe

Kenya, ing sawetara dina kepungkur, wis nyakseni lonjakan kasus COVID-19 anyar saka varian Delta, kanthi tingkat positip 14 persen ing dina Jumuah dibandhingake udakara pitung persen wulan pungkasan.

"Kabeh rapat umum lan rapat pribadi kanthi sifat apa wae sing ditanggepi ing saindenging negara. Ing babagan iki, kabeh pamrentah, kalebu rapat-rapat lan konferensi antar-pemerintah, saiki kudu diowahi dadi virtual utawa ditundha sajrone 30 dina, "ujare Kagwe ing pidato ing televisi dina Jumuah, ngelingake manawa rumah sakit negara kasebut dadi kewalahan.

Dheweke ujar manawa tingkat positip beresiko mundhak luwih akeh kajaba yen ditindakake serius.

"Kita terus njaluk kabeh warga Kenya, kalebu sing wis nampa vaksin COVID-19, supaya ora dijaga," ujare Kagwe sawise rapat Komite Respon Darurat Nasional tentang Coronavirus.

Kenya wis ngalami kurva wiwit Maret taun kepungkur nalika pandemi kasebut pisanan diserang, lan Kagwe ujar manawa bakal ditambahi ing saindenging negara wiwit jam 10 sore nganti jam 4 esuk wektu lokal nganti luwih dingerteni.

Kaya dene tangga teparo, Kenya njupuk tindakan cepet marang COVID-19 nalika wiwitan pandemi, mbatesi gerakan lan nutup wates lan sekolah.

Nanging jumlah infeksi saya tambah saben dina amarga para politikus, setaun adoh saka pemilihan umum, nganakake demonstrasi gedhe ing saindenging negara.

Peluncuran vaksin wis alon ing Kenya, amarga ana kekurangan pasokan.

Kenya wis divaksinasi 1.7 yuta wong, sing 647,393, utawa 2.37 persen wong diwasa, wis divaksinasi kanthi lengkap.

Secara total, Kenya nyathet luwih saka 200,000 kasus COVID-19 lan 3,910 korban tiwas.

ngelingake manawa rumah sakit dadi kewalahan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar