24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Industri Hospitality Warta Breaking Indonesia News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Perjalanan lan Pariwisata Indonesia: Laporan Pangaruh COVID

Indonesia COVID-19 Pengaruh

Negara industri Pariwisata lan Pariwisata nyumbang 46.6 persen kurang saka PDB Indonesia antara taun 2019 nganti 2020 amarga COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Indonesia kelangan 1,377,200 lapangan kerja wiwit wabah COVID-19, pisanan ditemokake ing Desember 2019, padha karo luwih saka 10 persen.
  2. Ing taun 2019, 13,180,400 lowongan plancongan lan pariwisata nyumbang kanggo ekonomi Indonesia.
  3. Kontribusi Produk Domestik Bruto (PDB) kanggo sektor pariwisata ing Indonesia wiwit 5.9 persen dadi 3.2 persen saka 2019 nganti 2020.

Pengaruh pangeluaran internasional kanggo belanja wiwit $ 259.817 milyar dadi US $ 56,083.1 milyar, kerugian 78.4 persen saka 2019 nganti 2020. Pengaruh belanja domestik saka US $ 313.698 milyar dadi US $ 203.298 milyar utawa 35.2 persen kurang. Angka sing mbandhingake belanja domestik 55 persen ing 2019 lan 78 persen ing 2020. Belanja internasional 45 persen ing 2019 lan 22 persen ing 2020.

Pasar lelungan plancongan munggah kanggo nggambarake 5 persen luwih akeh blanja para plancongan ing Indonesia.

5 wong sing mlebu paling apik ing Indonesia ing taun 2020 yaiku:

- Malaysia: 25 persen

- China: 18 persen

- Singapura: 15 persen

- Australia: 6 persen

- India: 6 persen

5 pasar njaba paling dhuwur sing disenengi wong-wong saka Indonesia yaiku:

- Malaysia: 46 persen

- Singapura: 16 persen

- Arab Saudi: 8 persen

- Thailand: 5 persen

- Jepang: 4 persen

Data iki adhedhasar ing WTTC Laporan Tren Ekonomi, ngumumake pengaruh dramatis COVID-19 ing Plancongan lan Pariwisata ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar