24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

COVID Mbledhos ing Afrika: US $ 7.7 Milyar, Dunia ora bisa ditolak

WHO: 90% layanan kesehatan negara terus diganggu dening pandemi COVID-19
WHO: 90% layanan kesehatan negara terus diganggu dening pandemi COVID-19
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Varian Delta ndadekake jagad iki didukung langsung. Donya duwe risiko, nanging ora ana wilayah sing luwih gedhe tinimbang Afrika. WHO saiki butuh 7.7 milyar dolar kanggo Afrika, lan jagad iki ora bisa nglirwakake. Minangka Presiden AS Biden ujar: "Kita kabeh padha bebarengan. ora ana sing aman nganti kabeh wong aman. ”

Print Friendly, PDF & Email
  1. Organisasi Kesehatan Dunia nglaporake ing Afrika, pati wis mundhak 80% mung sajrone 4 minggu kepungkur. Umume kenaikan iki didhukung dening varian Delta sing bisa ditularake, sing saiki wis dideteksi ing paling ora 132 negara. 
  2. WHO ndhukung negara kanthi pasokan oksigen, kanthi pandhuan kanggo mbantu negara ndeteksi varian sing luwih apik, lan kita terus kerja saben dina karo jaringan ahli global kanggo ngerti kenapa varian Delta gampang nyebar. 
  3. Tujuan WHO tetep ndhukung kabeh negara kanggo vaksinasi paling ora 10% pedunung ing pungkasan September, paling ora 40% ing pungkasan taun iki, lan 70% ing pertengahan taun ngarep. Kurang saka 2% kabeh dosis sing diwenehake global wis ing Afrika. Mung 1.5% pedunung bawana wis divaksinasi kanthi lengkap. 

Dina iki WHO wis maju maneh, kanthi surat maksud sing negesake syarat-syarat kolaborasi sing ditandatangani dening mitra ing hub: WHO; Kolam Pangobatan Obat; Biologis Afrigen; Institut Biologi lan Vaksin Afrika Kidul; Dewan Riset Kesehatan Afrika Selatan lan Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit Afrika. 

Tujuan WHO tetep ndhukung kabeh negara kanggo vaksinasi paling ora 10% pedunung ing pungkasan September, paling ora 40% ing pungkasan taun iki, lan 70% ing pertengahan taun ngarep. Kurang saka 2% kabeh dosis sing diwenehake global wis ing Afrika. Mung 1.5% pedunung bawana wis divaksinasi kanthi lengkap. 

Kanggo nanggepi lonjakan Delta, dina iki Akses menyang Akselerator Alat COVID-19 ngluncurake Rapid ACT-Accelerator Delta Response, utawa RADAR, ngetokake panggilan mendesak kanggo 7.7 milyar dolar AS kanggo tes, perawatan, lan vaksin. 

Kajaba iku, kita butuh pembiayaan tambahan ing taun iki supaya COVAX nggunakake pilihan kanggo tuku vaksin ing taun 2022.

Direktur jenderal Organisasi Kesehatan Dunia dadi Kepala Organisasi Kesehatan Dunia lan diangkat dadi, lan tanggung jawab ing Majelis Kesehatan Dunia. Direktur jenderal saiki yaiku Tedros Adhanom, sing diangkat tanggal 1 Juli 2017
Dheweke pidato ing konferensi pers wingi babagan Negara COVID-19 ing Afrika.

Sugeng enjang, sugeng siang, lan sugeng sonten. 

Awal minggu iki, aku duwe pakurmatan lelungan menyang Bahrain lan Kuwait, ing ngendi WHO mbukak loro kantor negara paling anyar kita. 

Aku uga duwe kesempatan kanggo ngunjungi sawetara fasilitas sing wis siyap kanggo nanggapi COVID-19 lan kesengsem banget karo pendekatan inovatif lan lengkap. 

Saiki kita duwe 152 kantor negara ing saindenging jagad. Dheweke dadi pusat apa sing ditindakake WHO - negara-negara pendukung kanggo nguatake sistem kesehatan lan ningkatake kesehatan populasi. 

Sadurunge, aku diajeni diundang menyang Tokyo kanggo pidato ing Komite Olimpiade Internasional. 

Aku arep mangsuli pitakon sing asring dak takon: kapan pandemi bakal rampung? 

Wangsulane aku yaiku pandemi bakal rampung nalika dunya milih mungkasi. Ana ing tangan kita. 

Kita duwe kabeh alat sing dibutuhake: bisa nyegah penyakit iki, bisa nyoba, lan bisa nambani. 

Lan wiwit konferensi pers pungkasan, kasus lan kematian saka COVID-19 terus meningkat. 

Meh 4 yuta kasus dilaporake menyang WHO minggu kepungkur, lan babagan tren saiki, kita ngarepake jumlah kasus bakal liwati 200 yuta sajrone rong minggu sabanjure. Lan kita ngerti yen dianggep sepele. 

Rata-rata, ing limang saka enem wilayah WHO, infeksi mundhak 80%, utawa meh tikel kaping pindho, sajrone patang minggu kepungkur. Ing Afrika, kematian saya tambah 80% sajrone periode sing padha. 

Umume kenaikan iki didhukung dening varian Delta sing bisa ditularake, sing saiki wis dideteksi ing paling ora 132 negara. 

WHO wis ngelingake manawa virus COVID-19 wis ganti wiwit dilaporake, lan terus ganti. Nganti saiki, ana papat jinis keprihatinan sing muncul, lan bakal ana maneh yen virus tetep nyebar. 

Peningkatan kasebut uga didhukung dening nambah campuran lan mobilitas sosial, panggunaan langkah-langkah kesehatan lan sosial sosial sing ora konsisten, lan panggunaan vaksin sing ora padha. 

Keuntungan sing menang kanthi angel bakal ilang, lan sistem kesehatan ing pirang-pirang negara kakehan. 

Nomer infeksi sing saya akeh nggawe kekurangan perawatan kayata oksigen sing nylametake nyawane. 

Puluh sangang negara duwe kebutuhan oksigen sing dhuwur lan saya akeh, lan akeh negara ora duwe peralatan dhasar sing cukup kanggo nglindhungi tenaga kesehatan garis depan. 

Kangge, tingkat pangujian ing negara-negara berpenghasilan murah kurang saka 2 persen saka negara-negara sing duwe penghasilan dhuwur - dadi buta ing jagad kanggo ngerti endi penyakit kasebut lan kepiye cara ganti. 

Tanpa tingkat pangujian sing luwih global, kita ora bisa nglawan penyakit kasebut ing garis ngarep utawa nyuda risiko munculake varian sing luwih bahaya. 

WHO ndhukung negara kanthi pasokan oksigen, kanthi pandhuan kanggo mbantu negara ndeteksi varian sing luwih apik, lan kita terus kerja saben dina karo jaringan ahli global kanggo ngerti kenapa varian Delta gampang nyebar. 

Nanging kita butuh luwih akeh: 

Kita butuh pengawasan sing luwih kuat; 

Kita butuh tes sing luwih strategis kanggo nambah pemahaman global ing endi virus, ing endi intervensi kesehatan masyarakat paling dibutuhake, lan kanggo ngisolasi kasus lan nyuda panularan; 

Kita butuh pasien supaya nampa perawatan klinis awal dening tenaga kesehatan sing terlatih lan dilindhungi, kanthi oksigen luwih akeh kanggo nambani lara sing lara lan nylametake nyawane; 

Kita butuh tenaga kesehatan sing terlatih lan dilindhungi kanthi apik lan sistem kanggo ngirim layanan lan alat kanggo nylametake nyawane; 

Kita mbutuhake luwih akeh riset lan pangembangan kanggo mesthekake yen tes, perawatan, vaksin, lan alat liyane tetep efektif tumrap varian Delta lan varian liyane sing muncul; 

Lan mesthine, kita butuh vaksin liyane. 

Wulan kepungkur, kita ngumumake yen kita wis nggawe pusat transfer teknologi kanggo vaksin mRNA ing Afrika Selatan, minangka bagean saka upaya kanggo nambah produksi vaksin. 

Dina iki kita kudu maju maneh, kanthi surat niat sing negesake syarat-syarat kolaborasi sing ditandatangani dening mitra ing hub: WHO; Kolam Paten Obat; Biologis Afrigen; Institut Biologi lan Vaksin Afrika Kidul; Dewan Riset Kesehatan Afrika Selatan lan Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit Afrika. 

Tujuan WHO tetep ndhukung kabeh negara kanggo vaksinasi paling ora 10% pedunung ing pungkasan September, paling ora 40% ing pungkasan taun iki, lan 70% ing pertengahan taun ngarep. 

Kita isih bisa nggayuh target kasebut. 

Nganti saiki, mung luwih saka setengah negara wis divaksinasi kanthi lengkap 10% pedunung, kurang saka seprapat negara sing divaksinasi 40%, lan mung 3 negara sing divaksinasi 70%. 

Meh setaun kepungkur, WHO wiwit nyebutake keprihatinan babagan ancaman 'nasionalisme vaksin'; 

Ing konferensi pers ing wulan November, kita ngelingake risiko manawa wong miskin ing donya bakal "diinjak-injak ing vaksin"; 

Lan ing rapat Dewan Eksekutif WHO ing wulan Januari taun iki, kita ujar manawa jagad iki bakal ngalami "kegagalan moral bencana". 

Nanging distribusi vaksin global tetep ora adil. 

Kabeh wilayah duwe risiko, nanging ora ana liyane, kajaba Afrika. 

Ing tren saiki, meh 70% negara-negara Afrika ora bakal nggayuh target vaksinasi 10% ing pungkasan wulan September. 

Udakara 3.5 yuta nganti 4 yuta dosis diwenehake saben minggu ing bawana, nanging kanggo nggayuh target September iki kudu nganti 21 yuta dosis paling ora saben minggu. 

Akeh negara-negara Afrika wis siyap nyiapake vaksin, nanging vaksin kasebut durung teka. 

Kurang saka 2% kabeh dosis sing diwenehake global wis ing Afrika. Mung 1.5% pedunung bawana wis divaksinasi kanthi lengkap. 

Iki minangka masalah serius yen bakal njupuk tindakan nglawan pandemi iki lan mungkasi. 

Kanggo nanggepi lonjakan Delta, dina iki Akses menyang Akselerator Alat COVID-19 ngluncurake Rapid ACT-Accelerator Delta Response, utawa RADAR, ngetokake panggilan mendesak kanggo 7.7 milyar dolar AS kanggo tes, perawatan, lan vaksin. 

Kajaba iku, kita butuh pembiayaan tambahan ing taun iki supaya COVAX nggunakake pilihan kanggo tuku vaksin ing taun 2022. 

Investasi iki minangka bagean cilik saka jumlah sing digunakake pemerintah kanggo ngrampungake COVID-19. 

Pitakonane dudu, apa jagad iki bisa nggawe investasi kasebut; iku apa ora bisa. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

2 Komentar

  • Dhumateng Bapak / Ibu
    Jntour lan Travel nulis kanggo takon ing perusahaan sampeyan
    bakal kasengsem ing
    bisnis karo sampeyan. Jntour & Travel Ltd minangka perusahaan sing adhedhasar ing Zanzibar, Tanzania
    lan kita
    rencana paket domestik sing cocog karo pelanggan
    kabutuhane Kita seneng nggarap sampeyan dadi agen.

    Yen ana pitakon utawa kudu komunikasi, aja ragu-ragu
    email kita ing [email dilindhungi]

    kanggo klarifikasi luwih lengkap. Utawa Kunjungi situs web kita

    http://www.jntourandtravel.com
    Telpon: + 255757210649
    POBox: 4613
    Zanzibar. Tanzania

    Paling apik,

    Mustajaba Hassan

    Direktur Jntour Company ltd