24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Plancongan Bisnis News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Kepiye cara menehi hasil karo Pelanggan Sulit?

petertarlow2-1
petertarlow2-1
ditulis dening Dr. Peter E. Tarlow

Umume jagad iki ngalami macem-macem badai utawa telat lelungan sing gegandhengan karo cuaca. Iki nyebabake pengunjung sing nesu lan kudu nyusun ulang kabeh jadwal lelungan.

Print Friendly, PDF & Email
Apa sing nggawe pelanggan nesu?
  1. Ing belahan langit sisih lor, wulan Agustus asring diarani "dina asu ”musim panas. Jeneng kasebut asale saka kasunyatan sing asring banget, sanajan segawon uga pengin kesasar ing dalan.
  2. Pungkasan musim panas kanthi tradisional uga wis dadi musim turis ing saindenging jagad. Industri pariwisata ngarep-arep sawise penurunan ekonomi utama ing taun kepungkur 2021 bakal dadi wektu pemulihan.
  3. Yen vaksin bisa digunakake, 2021 bisa uga dadi nalika pesawat lan hotel wis kebak, lan saraf pengunjung asring kesele. Iki minangka wulan nalika perkara-perkara, asring ora bisa dikendhaleni profesional turis, asring uga keliru. 
Agustus minangka wulan sing apik kanggo mriksa apa sing nggawe konsumen kesal, cara supaya hawa nepsu, lan kepiye njaga kontrol kahanan sing asring ora bisa dikendhaleni, kayata telat sing gegandhengan karo cuaca. Kanthi musim pariwisata kanthi cepet, njupuk kesempatan kanggo nyoba katrampilan sampeyan supaya bisa sukses lan sinau babagan nyuda rasa nesu lan nambah kepuasan produk lan pelanggan. Kanggo mbantu slamet ing jaman sing angel ing pariwisata, coba pikirake ing ngisor iki:

Elinga yen, ing jagad pariwisata, mesthi ana kemungkinan konflik lan rasa ora marem pelanggan.


Ora preduli apa sing sampeyan lakoni, bakal mesthi ana sing pengin luwih utawa ora seneng karo apa sing sampeyan lakoni. Pengunjung mbayar akeh preinan lan pengin ngontrol, sanajan ing kahanan sing ora ana sing ngontrol. Gawe skenario ing endi pelanggan duwe sawetara kontrol sanajan ora sithik. Contone, tinimbang mung ujar yen ora bisa rampung / ngrampungake, coba ukara tanggapan minangka alternatif potensial.

Nalika menehi alternatif kasebut, priksa manawa personel garis depan mesthi tetep waspada lan nuduhake sabar. Seringkali, krisis pariwisata bisa diilangi ora kanthi ngrampungake kabeh krisis, nanging kanthi ngidini pelanggan ngrasakake yen dheweke menang paling ora ana kamenangan cilik.

-Ngerteni watesan hukum, emosi lan profesional.

Ana akeh sebab wong lelungan, sawetara kanggo kesenengan, sawetara kanggo bisnis, lan sawetara kanggo status sosial. Kanggo sing kalebu ing klompok pungkasan, para profesional pariwisata kudu ngerti kekuwatane 'jejeg sosial'. Iki minangka wong sing cenderung ora pengin krungu alesan.

Dheweke gampang nesu lan alon-alon ngapura. Nalika ngatasi masalah kasebut, ngerti apa sing nesu sampeyan lan nalika sampeyan wis entuk wates. Coba wicaksana yen ngerti yen ana masalah sing nuwuhake masalah lan pitulung kasebut dibutuhake.

-Kudu ngontrol awake dhewe.

 Pariwisata minangka industri sing nantang rasa ajining dhiri. Masyarakat bisa uga nuntut lan uga ora adil. Asring, kedadeyan kedadeyan sing ora bisa kita kontrol. Sajrone wektu kasebut, penting kanggo ngontrol rasa wedi lan emosi internal.

Yen tembung sampeyan nyebutake siji ide lan basa awak sampeyan negesake ide liyane, sampeyan bakal bakal kredibilitas mengko.

-Tourisme mbutuhake pamikir multi-dimensi.  

Pariwisata nuntut supaya kita sinau babagan juggle sawetara panjaluk lan kabutuhan sing ora gegandhengan ing wektu sing padha. Penting, para profesional pariwisata nglatih awake dhewe ing seni manipulasi informasi, manajemen acara, lan ngatasi kepribadian. 

Sajrone periode sing angel, wong garis depan kudu bisa ngetrapake kabeh telung katrampilan sekaligus.

-Pusat pariwisata sing sukses ngasilake apa sing dijanjekake.

Pariwisata asring ngalami pemasaran kanthi gedhe lan janji luwih saka apa sing bisa ditindakake. Aja adol produk sing ora ditawakake komunitas / atraksi sampeyan.

Produk pariwisata berkelanjutan diwiwiti kanthi pemasaran sing jujur. 

-Pemimpin pariwisata sing sukses ngerti kapan kudu takon naluri. Naluri asring bisa dadi pitulung utama, apamaneh nalika krisis.

Mung gumantung karo naluri, bisa nyebabake krisis. Gabungke ilmu naluri karo data hard. Banjur sadurunge njupuk keputusan, atur loro set data kanthi cara logis.

Naluri kita bisa nyedhiyakake wektu sing padhang, nanging ing pirang-pirang kasus digunakake kanggo nggawe keputusan sampeyan ing data hard lan riset apik. 

-Antuk pariwisata sing sukses bisa ngatasi kahanan sing angel tinimbang dikuasai. 

Spesialis pariwisata wis suwe nyadari konfrontasi biasane dadi kahanan sing kalah. Sukses nyata yaiku ngerti carane supaya ora konfrontasi. Sajrone nesu, siyap-siyap mikir ing sikilmu.

Salah sawijining cara kanggo sinau seni mikir kanthi sikil yaiku nggawe skenario konflik lan latihan kanggo dheweke. Pariwisata lan personel garis depan sing luwih apik, luwih apik nalika manajemen krisis lan njupuk keputusan sing apik. 

-Supaya ngerti lingkungan sing saya owah lan ngerti kepiye golek kesempatan saka wektu sing angel utawa ora stabil. 

Yen sampeyan ana ing konfrontasi, priksa manawa sampeyan nangani tanpa memukul ego pelanggan. Tantangan panyerang sampeyan kanthi cara supaya pelanggan sing kesuh ndeleng kesalahane tanpa kelangan rai.

Elinga yen krisis kasusun saka bebaya lan kesempatan. Goleki kesempatan ing saben krisis bisnis pariwisata.

-Coba nggawe pelanggan sing nesu dadi tim sampeyan.

Nalika nyoba menang pelanggan sing nesu, priksa manawa njaga kontak visual sing apik lan positif karo tembung sing sampeyan gunakake lan nada pidato sampeyan.

Supaya pelanggan ngeculake luwih dhisik lan mung bisa ngomong sawise tahap ngeculake rampung, saéngga pelanggan ngeculake, sanajan ora adil tembunge, minangka cara sing apik kanggo nduduhake manawa sampeyan ngajeni dheweke sanajan sampeyan ora setuju.

Kepiye carane mbebayani? Takon Dr Peter Tarlow! saka SaferTourism:

Peter Tarlow minangka Co-Founder saka Jaringan Pariwisata Dunia, organisasi keanggotaan global karo para profesional pariwisata ing sektor publik lan swasta ing 127 negara minangka anggota.

Kanggo informasi luwih lengkap lan anggota, bukak www.wtn.travel

Tarlow uga dadi pariwisata Safer sing luwih aman Klompok TravelNews lan perusahaan konsultasi. Luwih saka www.safertourism.com

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow minangka pamicara lan ahli sing kondhang ing saindenging jagad sing khusus kanggo pengaruh tindak pidana lan terorisme ing industri pariwisata, manajemen risiko acara lan pariwisata, lan pariwisata lan pangembangan ekonomi. Wiwit taun 1990, Tarlow wis nulungi komunitas pariwisata masalah kayata keamanan lelungan lan keamanan, pangembangan ekonomi, pemasaran kreatif, lan pamikiran kreatif.

Minangka panulis kondhang ing bidang keamanan pariwisata, Tarlow minangka penulis kontribusi kanggo macem-macem buku babagan keamanan pariwisata, lan nerbitake akeh artikel riset akademik lan terapan babagan masalah keamanan kalebu artikel sing diterbitake ing The Futurist, Jurnal Riset Perjalanan lan Manajemen Keamanan. Artikel profesional lan ilmiah saka Tarlow kalebu artikel babagan subyek kayata: "pariwisata peteng", teori terorisme, lan pembangunan ekonomi liwat pariwisata, agama lan terorisme lan pariwisata pesiar. Tarlow uga nulis lan nerbitake buletin pariwisata online populer Tidbits Pariwisata sing diwaca dening ewonan profesional turisme lan turis ing saindenging jagad kanthi edisi basa Inggris, Spanyol, lan Portugis.

https://safertourism.com/

Ninggalake Komentar