Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur

Industri Maskapai: 2020 Minangka Rekor Taun Paling awon

Pilih basa sampeyan
Industri Maskapai: 2020 Minangka Rekor Taun Paling awon
Industri Maskapai: 2020 Minangka Rekor Taun Paling awon
ditulis dening Harry Johnson

Ing ambane krisis ing wulan April 2020, 66% armada transportasi udara komersial ing donya didhasarake nalika pamrentah nutup wates utawa menehi karantina ketat.

Print Friendly, PDF & Email
  • 1.8 milyar penumpang mabur ing taun 2020, nyuda 60.2% dibandhingake karo 4.5 milyar sing mabur ing taun 2019.
  • Permintaan plancongan udhara ing saindenging industri (diukur kanthi pendapatan-kilometer penumpang, utawa RPK) mudhun 65.9% saben taun.
  • Penurunan penumpang udara sing diangkut ing taun 2020 minangka rekor paling gedhe wiwit RPK global wiwit dilacak udakara taun 1950.

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) nerbitake publikasi IATA World Air Statistics (WATS) kanthi kinerja taun 2020 nuduhake pengaruh sing gedhe banget tumrap transportasi udara global sajrone krisis COVID-19:

Industri Maskapai: 2020 Minangka Rekor Taun Paling awon
  • 1.8 milyar penumpang mabur ing taun 2020, nyuda 60.2% dibandhingake karo 4.5 milyar sing mabur ing taun 2019
  • Panjaluk plancongan udhara ing saindenging industri (diukur kanthi penghasilan-kilometer penumpang, utawa RPK) mudhun 65.9% saben taun
  • Permintaan penumpang internasional (RPK) mudhun 75.6% dibandhingake taun sadurunge
  • Permintaan penumpang udara domestik (RPK) mudhun 48.8% dibandhingake karo 2019
  • Konektivitas udara mudhun luwih saka separo ing taun 2020 kanthi jumlah rute sing nyambung bandara tiba dramatis nalika wiwitan krisis lan mudhun luwih saka 60% saben taun ing wulan April 2020
  • Total bathi penumpang industri mudhun 69% dadi $ 189 milyar ing taun 2020, lan kerugian total $ 126.4 milyar
  • Penurunan penumpang udara sing diangkut ing taun 2020 minangka sing paling gedhe kacathet wiwit RPK global wiwit dilacak udakara taun 1950
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar