24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Yunani Breaking News Industri Hospitality Italia Breaking News News Keslametan Spanyol Breaking News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Turki Breaking News

Kebakaran Raging isih ora dikontrol ing Turki, Yunani, Italia & Spanyol

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nyuwun pandonga kanggo Yunani pesen sing ditampa. Tujuan preinan ing pulau-pulau Kos, Rhodes ing Yunani, Sisilia, lan Spanyol Kidul berjuang kanggo nyimpen apa sing bisa disimpen kanthi kebakaran liar sing nambahake panyebaran lan gempa COVID-19 ing sawetara wilayah liyane. Perubahan Iklim nyata, saiki wis cetha wiwit Antalya nganti Spanyol.

Print Friendly, PDF & Email
COVID lan lindhu nambahake kahanan darurat geni
  1. bubar eTurboNews dilaporake babagan wildfires ngamuk ing wilayah Antalya ing Turki.
  2. Kanggo sawetara dina kepungkur, kebakaran ora mung ing Turki, nanging saiki uga ing Yunani, Italia, lan Spanyol. Iki minangka tambahan gempa bumi ing Turki lan Yunani lan kena infeksi COVID-19.
  3. Dudu wong Kurdi, kaya sing dianggep sawetara pimpinan ing Turki, nanging perubahan iklim pancen salah. Iki minangka peringatan serius sing dipicu dening sifat sing dilecehke.


Atusan dievakuasi saka resort pantai lan omah ing wilayah sing uga nyoba nggawa pariwisata.

Iki minangka dina kaping enem kanthi atusan wong dievakuasi ing Yunani, Italia, lan Spanyol kanthi atusan evakuasi saka resort pantai lan omah.

Korban tewas amarga kobongan Turki dadi wolu sawise rong wong liyane tiwas dina Minggu ing Manavgat. Geni ing kutha kasebut wis nyebabake korban jiwa wong lima lan siji ing resort Marmaris.

Turki ngalami kebakaran paling ala paling ora sepuluh taun, meh udakara 95,000 hektar kobongan nalika gelombang panas mlebu Mediterania.

Umume 112 geni utawa geni sing nyerang ing Turki sajrone limang dina kepungkur wis dikendhaleni, kanthi petugas pemadam kebakaran fokus ing upaya ing Manavgat, Marmaris, lan Milas.

Panguwasa Turki sing nyelidiki panyebab kebakaran kasebut diarani militan Kurdi utawa pembakaran bocah, nanging amarga saiki kobongan ora mung nyebar ing Turki nanging akeh negara Eropa Selatan, masalah kasebut cenderung ana gandhengane karo perubahan iklim.

Ing Pescara, Italia, 800 wong dievakuasi saka omah lan resort pantai sawise kebakaran ing cagar alam seluas 53 hektar. Layanan pemadam kebakaran negara kasebut ujar manawa diarani luwih saka 800 kahanan darurat. 250 darurat darurat diitung ing 250, 130 ing Puglia lan Calabria, 90 ing Lazip, lan 70 ing Campania.

Ing Sisilia, 200 wong dievakuasi saka kutha plabuhan Catania.

Ing Yunani, ana kebakaran ing akhir minggu ing Patras, ing pesisir kulon. Lima desa dievakuasi lan wolung wong dirawat ing rumah sakit amarga ngalami gangguan pernapasan lan luka bakar.

Petugas pemadam kebakaran berjuang ing wayah wengi supaya bisa nahan geni ing pulau liburan ing Rhodes. 

Rhodes, sing paling gedhe ing pulau-pulau Dodecan Yunani, dikenal amarga resort pantai, reruntuhan kuna, lan sisa-sisa pendhudhukane dening Knights of St. John nalika Perang Salib. Kutha Rhodes duwe Kutha Tuwa sing nampilake Jalan Ksatria abad pertengahan lan Istana Grand Master sing kaya kastil. Ditawan karo Ottoman lan banjur dicekel karo wong Italia, istana kasebut saiki dadi museum sejarah.

Pesawat lan helikopter ngeculake banyu ing geni Maritsa lan Psinthos ing wilayah sisih lor nalika penguatan dikirim dina Senen esuk.

Ana turis sing tweet: "Pesawat mabur mandheg udakara 3 jam kepungkur kanggo narik banyu saka segara. Dadi tak kira geni wis sirna. Dina iki dheweke mabur liwat 8 menit liwat hotel. Matur suwun kanggo kabeh petugas pemadam kebakaran lan pembantu. ”

"Kita urip ing neraka," ujare Walikota Bodrum: "Ora bisa ngobong geni saka lemah, lan wis kasep nggunakake pesawat pemadam kebakaran utawa helikopter. Kita nyoba nglindhungi wilayah perumahan. Nanging kita ora bisa nindakake apa-apa kanggo nylametake wit-witan kasebut.

Raging Fire ing Eropa
Pemadam Kebakaran Raging ing Eropa & Turki


@selingirit lan @timursoykan "Iki minangka serangan geni teror ing alas, dadi akeh kebakaran sing diwiwiti kanthi bebarengan, amarga upaya gedhe bakal bisa dikendhaleni, nanging bisa uga butuh wektu luwih akeh ing sawetara wilayah, (yen dheweke mandheg ngobati bola-bali) Ora diraguhi, karusakane bakal bisa dibalekake maneh! ”

Ing wilayah omah ing njaba Athena, omah saya kobong, kahanan ing pulau liburan Kos & Rhodes pancen nekat; tweeter liyane ujar lan nambah: "..Kabeh aku ana tengah gelombang panas 45 centigrade, kovida, lan gempa bumi."

Saka Yunani, ana kiriman sing ujar: "Kabeh Yunani wis kobong .. Athena sisih lor, Rhodes, kobongan kasebut ora bisa dikendhaleni. Nyuwun pandonga kanggo Yunani. ”

Pamaca ing Athena nambahake: "Ing sisih lor Athena, kebakaran amarga bledosan ing kabel tegangan dhuwur. Uga ana kobongan ing sisih kidul Peloponnesus, ing Rhodes, ing Kos, lan ing bagean liya Yunani amarga panas banget. Kepiye kahanane ing Spanyol? ”

Kebakaran liar ing Spanyol ngobong total 81,194 hektar ing 2019. Pejabat lokal nglaporake kebakaran 10,717, sing 3,544 luwih gedhe tinimbang siji hektar. Iki kalebu 14 kebakaran gedhe sing kena pengaruh luwih saka 500 hektar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar