24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
budaya Hak-hak manungsa News Pariwisata Singapur Maneka Warta

Ing Pipa, Ing Pigeon Shed: Ing endi Sing Ora Guna Urip

Papan dununge wong sing wisma

Amarga akeh wong sing ora kerja lan akeh sing wis ora bisa nyewa utawa hipotek, omah-omah dadi epidemi amarga pandhemen COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kanggo wong sing bejo, sing ora duwe omah bisa omah-omah karo anggota kulawarga ing omah.
  2. Kanggo sing ora duwe papan liya, ana papan perlindungan, nanging papane winates banget.
  3. Dadi, wong-wong sing ana ing dalan wis nemokake cara unik kanggo ngatasi kekurangan papan perlindungan.

Bisa uga bentuk omah sing paling umum yaiku tendha. Dheweke tuwuh kaya komunitas cilik ing sadawane trotoar lan taman kanthi cepet kaya jamur tuwuh sewengi. Akeh kutha nindakake "nyapu" lan meksa wong sing ora duwe omah supaya lunga, mung nemokake kemah anyar sing dipindhah ing papan liya dina esuk. Iki minangka game pancet kanggo muter dadu lan pindhah ing papan game Monopoli sing ora duwe omah.

Ing jembatan ana papan-papan umume wong sing wisma kumpul lan sejatine asring duwe komunitas sing cukup rumit. Iku mbantu nduwe papan perlindungan ing njaba cuaca lan uga ora bisa dideleng saka mripat sing ora duwe omah. Sawetara papan kasebut minangka kemah, kutha-kutha cilik, sing dadi dhasar omah kanggo sawetara atus wong.

Ing Mobil Sampeyan

Kanggo umume wong sing wis ora duwe omah, dheweke isih duwe mobil lan nginep ing kana. Urip ing kendaraan diarani Vehicle Homelessness, lan saya rame ing kutha-kutha ing saindenging AS. Mung ana luwih saka 16,000 wong sing manggon ing kendharaan ing Los Angeles, California.

Ing sawetara kutha, undang-undang wis dileksanakake kanggo merangi sing ora duwe omah saka turu sewengi ing kendharaan. Kutha liya sing duwe ati luwih apik mbukak parkir supaya masarakat parkir ing wayah wengi supaya turu ing mobil. Pabrik desas-desus ngandhakake manawa WalMart bisa ngapura mobil sewengi nutug ing parkiran.

Ing Kothak

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar