24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Hawaii COVID Ora Kontrol & Ditemokake kanthi Pariwisata Rekaman & Kasepen

Mlayu menyang Hawaii
Stop maskapai kanggo ngluncurake penerbangan anyar menyang Hawaii
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pariwisata Hawaii ngalami krisis kesehatan sing ora ana sing pengin dirembug. Pengunjung sing entuk jumlah rekor nggawa penghasilan sing dibutuhake banget kanggo negara kasebut, mula katon krisis kesehatan iki ora bakal ngowahi. Sugeng rawuh sakit banget Aloha Negara Muga-muga kabeh pengunjung divaksinasi. Wisatawan menyang Hawaii, terus lan siyap-siyap kanggo lelungan petualangan kesehatan sajrone urip.

Print Friendly, PDF & Email
  • Gubernur Hawaii Ige nolak nanggapi eTurboNews lan Hawaii News Online.
  • Walikota Honolulu Rick Blangiardi sepi, ora ngatasi pitakon sing ora nyaman eTurboNews.
  • CEO Otoritas Pariwisata Hawaii John De Fries lan CEO Asosiasi Pariwisata Hawaii lan Mufi Hannemann wis ngindhari pitakon wiwit COVID-19 dadi masalah kanggo industri pengunjung Hawaii.

COVID-19 ora bisa ngontrol kendali ing Hawaii, nanging turisme tetep ana. Pemimpin pariwisata ora bisa ngomong apa-apa kanggo pengunjung. Pengunjung kaya ngono kudu luwih kuwatir nalika awan. Kuwatir iki bakal diatasi dening para wong sing wis dipilih dadi pimpinan.

Meneng minangka wangsulan nylametake rai sing dingerteni ing budaya Asia, sing tegese bisnis PR kaya biasane ing Hawaii.

Nem dina kepungkur, publikasi iki nglaporake nomer rekor COVID-19 sing kacathet ing Hawaii. Nomer iki saiki dadi kenaikan paling dhuwur nomer loro, lan rekor anyar saiki tegese uga menang virus liyane.

Ngelingi 53.7% populasi ing Hawaii saiki divaksinasi, lan 71.7% nampa paling ora siji tembakan Pfizer utawa Moderna, infeksi anyar kasebut luwih nguwatirake amarga meh kabeh kalebu 46.3% sing durung divaksinasi. Sanajan ing wektu paling parah ing pandemi kasebut, jumlah kasebut ora katon ing negara kasebut.

Sanajan pariwisata lan ekonomi mandheg sadurunge tanggal 15 Oktober taun kepungkur, angka infeksi kaya ngono malah durung cedhak karo sing dialami Hawaii saiki.

Siji sing bisa mbantah mung 8 kasus sing bisa digandhengake kanggo lelungan wingi, nanging sing ora dikomunikasikake yaiku mung 61 kasus sing bisa digandhengake karo wabah komunitas, nanging atusan kasus tambahan, nggawe mayoritas kabeh kasus ora dingerteni.

Kaya sing wis ana sajrone krisis, ing Otoritas Pariwisata Hawaii sepi, lan saiki kasepen iki dikumandhangake dening Gubernur Ige, Walikota, lan kabeh wong sing tanggung jawab.

Cedhak 30,000 pengunjung sing teka ing Hawaii saben dina, restoran mbukak, topeng lan jarak sosial katon ora pati penting.

Ironis, ana sing bisa ujar manawa ekonomi dadi pemimpin kesehatan, nanging Otoritas Pariwisata Hawaii sibuk golek cara kanggo nyuda pariwisata massal.

Alesan kasebut dudu COVID-19 nanging nglindhungi masalah budaya lan perubahan iklim.

Ing COVID-19 kasus paling anyar laporan saka Pamrentah saka Aloha Negara, 655 kasus Hawaii COVID-19 anyar sing nduwe total 44,617 (munggah 1.4% saka dina sadurunge). Iki minangka jumlah kasus paling dhuwur sing kacathet sajrone sedina.

Miturut Letnan Gubernur Josh Green, kenaikan iki amarga Varian Delta. Minangka asil langsung, rawat inap ing rumah sakit saya saya tambah uga saiki nemokake 166 dirawat ing rumah sakit, tingkat positivitas 6.89%.

Nganti saiki, 1,883,809 tes COVID-19 wis ditindakake kanthi 42,439 asil kanthi maca positif lan menehi tingkat positivitas dina iki 6.9%.

Saiki, rata-rata kasus saben dina yaiku 437.6. Ana total 4,391 kasus sing dilaporake sajrone 14 dina kepungkur. Total kematian nganti saiki ana 538 (1.2%).

Pungkasan kasus saiki yaiku:

Oahu: 428

County Hawaii: 131

Kabupaten Maui: 69

Kabupaten Kauai: 7

Nganti saiki, jagad iki wis rapi. Pantai, hotel, lan penerbangan wis kebak. Pengunjung ora asring katon nganggo topeng lan seneng-seneng ing pantai, ing restoran, kolam renang, klub malam, lan atraksi.

Sapa wae sing manggon ing wilayah Waikiki, ngrungokake sirine ambulans saiki terus 24/7, amben rumah sakit wis kebak, nanging amarga akeh wong sing divaksinasi, untung amarga korban tetep kurang.

Apa ana watesan ing pipa? Ora mungkin, miturut indikasi Gubernur Ige.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

3 Komentar

  • 131 wong ing Pulo Besar ngalami flu ... kayane ora darurat kaya aku. Umume wong bakal mari dhewe lan banjur bisa urip kanthi urip kaya biasane. Ora ana maneh tutup, topeng utawa jarak sosial sing dibutuhake - kita wis luwih saka setahun ora bisa mlaku.

  • Maybi sampeyan kebak sampah, sampeyan nyebar informasi sing salah, aku manggon ing Pulo Gedhe lan kelangan wong 4 kanggo kovalasi, kepiye carane kedadeyan nalika saben wong kena pengaruh saben dinane, wong bodho ora nganggo topeng wong bodho sing ora milih kanggo divaksinasi kanthi tarif iki, kita bakal nutup maneh amarga wong bodho kaya sampeyan nyebar informasi salah

  • Pulo Gedhe duwe kenaikan nomer loro nomer loro saiki, nanging aku setuju manawa ana papan terbuka amba- ora kaya Waikiki utawa Oahu umume.