24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
budaya Industri Hospitality Hotel & Resor News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Sejarah Hotel: Libby's Hotel and Baths, New York, NY

Hotel Libby lan Kamar Mandi

Ing pungkasan taun 1920an, pasar saham saya saya mundhak, bisnis entuk bathi rekaman lan pangembang lagi mbangun bangunan kanthi cepet.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Perusahaan hipotek wiwit nawakake sekuritas sing didukung hipotek, jinis investasi anyar.
  2. Salah sawijining bangunan anyar yaiku Libby's Hotel and Baths lantai 12, dibangun ing taun 1926 ing pojok Chrystie lan Delancey Streets ing sisih wétan ngisor New York.
  3. Iki minangka hotel mewah kabeh-Yahudi pisanan sing duwe kolam renang sing mewah, gym modern, kamar mandi lan ruang Rusia-Turki sing mbukak kanggo kabeh masarakat.

Pangembang kasebut yaiku Max Bernstein, sawijining imigran saka Slutzk, Rusia, sing teka ing New York karo kulawargane ing taun 1900 nalika Max umur 11 taun. Lurung-lurung ing ngendi Max tuwuh ing sisih wétan sisih ngisor, diisi karo vendor pushcart, sawetara nganggo gerobak nganggo jaran, bocah-bocah dolanan game ing dalan lan penghuni omah umume sing sosialisasi ing stop. Sayange, nalika ibune Libby tilar donya sajrone setaun, Max mlayu saka omah lan turu ing taman cilik ing sacedhake. Ing taun-taun pungkasan, Max ujar manawa impene nggawe Hotel Libby ing pojok Chrystie lan Delancey Streets teka ing wengi mau.

Sawise pirang-pirang taun duwe serangkaian restoran, masing-masing jenenge Libby's, Max bisa entuk lahan ing pojok favorit nalika dheweke nggawe hotel sing dibukak tanggal 5 April 1926. Max biasane dadi publikis alami amarga dheweke nandur modal jumlah energi lan dhuwit sing luar biasa ing kampanye promosi ekstensif ing koran harian sing nganggo basa Yiddish. Ing dina pambuka, ing New York Times gabung karo makalah liyane nalika nglaporake pembukaan agung. Hotel Libby nampilake lobi rong lantai sing apik banget kanthi langit-langit plester warna-warni sing didhukung karo kolom marmer flute. Hotel kasebut duwe ruang rapat, ruang bal lan rong restoran sing halal. Max nganakake acara amal lan kelas renang kanggo bocah-bocah lingkungan.

Hotel Libby nyiarake saka stasiun radio Yiddish pisanan, WFBH (saka ndhuwur Hotel Majestic sisih wests) sing nampilake penghibur misuwur, teater langsung lan lumayan kayata Sol Hurok, Rube Goldberg lan George Jessel. Bernstein ora ngentekake biaya, dadi direktur musik Josef Cherniavsky, pimpinan Yiddish-American Jazz Band lan dikenal kanthi jeneng Yahudi Paul Whiteman. Sajrone rong taun kapisan, hotel kasebut katon sukses banget nanging ing pungkasan taun 1928, atap kasebut tiba.

A glut saka hotel anyar wis dibukak ing New York. Akeh, supaya tetep pelarut, wiwit ngladeni wong-wong Yahudi, nyelehake klien Max. Max bisa uga luwih bisa bersaing yen kahanan emosionale durung maju mudhun; tanggal 20 Oktober 1926, garwane Sarah tiwas. Ing sidhang pengadilan mengko, Max bakal menehi kesaksian yen kasusahan sing dialami nyebabake dheweke ora bisa aktif.

Kajaba iku, kreditor utamane yaiku American Bond and Mortgage Company (AMBAM), utangan predator sing ora bisa dibantah. Sadurunge kacilakan pasar saham taun 1929, AMBAM mandheg ing hotel kasebut lan, kanthi nasib sing aneh, Walikota Jimmy Walker milih Joseph Force Crater, pengacara sing gegandhengan karo Tammany minangka panrima. Miturut Hakim Crater, AMBAM bisa uga wis ngerti babagan rencana kutha kasebut kanggo nggedhekake Chrystie Street. Ing acara apa wae, AMBAM saiki negesake manawa hotel regane $ 3.2 yuta (sawise ngregani Hotel Libby mung $ 1.3 yuta kanggo rampasan). Liwat domain terkenal, New York City njupuk kepemilikan lan mbayar AMBAM $ 2.85 yuta. Kutha kasebut banjur ngrusak bangunan ing blok kasebut kalebu Max Bernstein's Libby's Hotel lan Baths.

Nanging ana crita liyane. Ing taun 1931, AMBAM dihukum amarga skema sing padha karo Hotel Mayflower ing Washington, DC Hakim Crater sing padha yaiku sing nampa penyitaan Mayflower. Dheweke ngilang patang wulan mengko lan saiki durung ditemokake. Chrystie Street saya amba, Depresi Gedhe banjur pungkasane, situs kasebut diowahi dadi Taman Sara Delano Roosevelt dening Robert Moses.

Nalika Max Bernstein tilar donya tanggal 13 Desember 1946, New York Times obituary wrote: "Max Bernstein, 57, Sawise dadi Pamilik Hotel… Nggawe $ 3,000,000 Edifice ing Slums, mung kanggo ndeleng Peringatan kanggo Ibu Razed."

Sing bakal dadi pungkasan saka crita sing apik iki kajaba Pakn Treger * artikel nglaporake terusan ing ngisor iki:

Crita Libby dadi buram nganti musim panas 2001, nalika bagean saka trotoar cedhak pojok Chrystie lan Delancey Streets, nggawe sinkhole. Bolongan kasebut tuwuh cukup gedhe kanggo ngulu kabeh wit lan wiwit nemplek ing lurung-lurung ing kutha lan pusat senior sing cedhak ing Taman Sara Delano Roosevelt. Ing dina-dina sing polos sadurunge 11 September, sinkhole kasebut minangka ancaman paling gedhe sing diadhepi Manhattan ngisor.

Insinyur kutha ora ngerti sebabe, mula kamera kasebut mudhun. Kaget banget, 22 kaki ing sangisore jubin nemokake ruangan sing utuh, lengkap karo rak-rak buku. Nalika nggoleki cathetan ing Arsip Kota, dheweke ngerti manawa Hotel Libby tau ngadeg ing kana lan dheweke nemokake kamar ing ruang bawah tanah. Ing a New York Times artikel saka 11 September 2001, Komisioner Taman Kota New York Henry J. Stern dikutip nalika ujar, "Iki ngelingake Pompeii."

Beda karo Pompeii, ora ana upaya kanggo nggayuh ruangan utawa digali. Para insinyur kutha milih ngisi grumbulan, ngubur ruangan lan isine sing misterius. Wit anyar ditandur, lan tamane didandani.

* "Ritz karo Shvitz" dening Shulamith Berger lan Jai Sion, Pakn Treger, Spring 2009

Bukune sing anyar "Great American Hotel Architects Volume 2" bubar diterbitake.

Buku Hotel liyane sing diterbitake:

• Hotel Amerika Greater: Pionir Industri Hotel (2009)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing New York (2011)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing Wétan Mississippi (2013)

• Hotel Mavens: Lucius M. Boomer, George C. Boldt, Oscar saka Waldorf (2014)

• Hotel Amerika Besar Volume 2: Pionir Industri Hotel (2016)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing Kulon Mississippi (2017)

• Hotel Mavens Volume 2: Henry Morrison Flagler, Henry Bradley Plant, Carl Graham Fisher (2018)

• Arsitek Hotel Amerika sing Gedhe Volume I (2019)

• Hotel Mavens: Volume 3: Bob lan Larry Tisch, Ralph Hitz, Cesar Ritz, Curt Strand

Kabeh buku kasebut bisa dipesen saka PengarangHouse kanthi ngunjungi www.stanleyturkel.com lan ngeklik judhul buku.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Stanley Turkel CMHS hotel-online.com

Ninggalake Komentar