24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Pamrentah Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Kepiye "Kewan Pohon" Inisiatif Perubahan Iklim Bakal Mbantu Pariwisata Uganda

"Pet Wit" Tur Uganda
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Inisiatif perubahan iklim "Pet a Tree" diluncurake ing Uganda dening Menteri Negara Pariwisata, Kehormatan Martin Mugarra Bahinduka, inisiatif saka lembaga non-pemerintah Afrika Pariwisata lan Inisiatif Lingkungan tanggal 5 Agustus 2021, ing Pusat Pendidikan Margasatwa Uganda (UWEC) ing Entebbe.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Nalika ngluncurake inisiatif kasebut, Menteri menehi dhukungan lengkap marang organisasi kasebut.
  2. Proyek kasebut kalebu langsung ing Rencana Pembangunan Nasional Uganda kanggo kampanye 40 juta wit.
  3. Menteri kasebut njlentrehake manawa ana hubungane antarane pariwisata lan lingkungan gumantung saka kewan liar sing kudu wit bisa urip. Dadi kudu ngreksa wit sing wis ana nalika nandur luwih akeh.

Lingkungan, kanthi potensial iklim alam, budaya-sejarah, iklim sosial nggambarake motivasi lelungan turis, dene lingkungan sing resik lan ora owah ora bakal ana tanpa nindakake pariwisata eko.

Direktur Negara Uganda Dunia Margasatwa Uganda (WWF), Pak David Dduli, matur nuwun marang para pendiri "Sato Wit" kanggo nglairake inisiatif sing apik banget, lan menehi dhukungan saka organisasi kanggo tumindak sing pengin dipugar. "Ana kebutuhan kanggo mobilisasi para pemuda supaya melu inisiatif kasebut. Jeneng kewan mesthi dadi bagean saka tradhisi Afrika, lan nggawe lampiran. Ayo nggunakake 'Kewan Pohon' kanggo mbaleni praktik jeneng kewan, "ujare Duli. "Kita isih duwe kesempatan kanggo leluhur lan ilang, lan saiki dadi kesempatan kanggo nggawe maneh kanggo generasi sabanjure."

Ketua Dewan inisiatif Pariwisata lan Lingkungan Afrika, sing uga Ketua Dewan Asosiasi Pemilik Hotel Uganda, Ibu Susan Muhwezi, matur nuwun marang Otoritas Kehutanan Nasional (NFA), WWF, UWEC, lan Menteri Pariwisata Margasatwa lan Antiquities kanggo ndhukung inisiatif apik tenan sing fokus kanggo mulihake keragaman hayati. Dheweke ngomong babagan carane terus ndhukung prakarsa kasebut ing kapasitas individu lan bakal terus nindakake. Ibu Muhwezi nantang mitra pamrentah lan pembangunan supaya terus ndhukung prakarsa para pemuda sing ngembangake negara kasebut.

Direktur Eksekutif UWEC, Dr. James Musinguzi, maringi pitutur marang wong Uganda supaya dadi pakewuh nandur wit ing acara-acara khusus kayata pesta pernikahan, ulang taun, lan liya-liyane. Dheweke nambahake: "Planet iki nuntut supaya manungsa ora mung mikir ing jangka cendhak, nanging uga sacara turun temurun bisa uga kaping pisanan ing sejarah manungsa. Kita kudu ngakoni tantangan dhasar saka perubahan iklim. ”

Menteri Lingkungan Hidup, Yang Terhormat Beatrice Anywar, diwakili dening Stuart Maniraguha, Direktur Perkebunan ing NFA, sing negesake perlune nandur paling ora 124 hektare saben taun kanthi pamindhahan sing ditrapake kanggo mulihake tutupan alas sing ilang. Dheweke ujar sajrone periode 30 taun, populasi wit wis mudhun saka 24% dadi 8% nanging ujar saiki ana sinar harapan kanthi prakarsa kasebut. Pengaruh kasebut dirasakake kanthi nambah nganti 10% tutupan alas, lan dheweke janji dhukungan NFA kanggo kampanye "Pet a Tree". Sabanjure, dheweke njaluk kesadaran lan partisipasi saben Uganda lan organisasi kanggo gabung karo kampanye perubahan iklim ing sawijining langkah sing dituju kanggo mulihake alam.

Menteri Pariwisata Kerajaan Tooro, Joan Else Kantu, kanggo pihak kerajaan milih kampanye "Pet a Tree" 5 hektar lahan kanggo nandur alas ing Tooro nggunakake jeneng pet Tooro. "Kita ngrungokake tangise alam. Alas iki kanggo njamin anak putu ngapresiasi keanekaragaman hayati kaya sing wis kita rasakake. ”

Amumpaire Moses Bismac, Pendhiri "Pet a Tree" lan Inisiatif Pariwisata lan Lingkungan ing Afrika, ngucapake apresiasi kanggo lembaga pamrentah WWF, Otoritas Kehutanan Nasional, Pusat Pendidikan Margasatwa Uganda, lan Otoritas Margasatwa Uganda sing ndhukung kampanye "Pet a Tree". Dheweke njaluk kanca wartawan lan kabeh wong Uganda supaya paling ora duwe siji wit Kewan. "Kanthi cara khusus, aku ngurmati dhukungan saka WWF babagan inisiatif lingkungane lan dhukungan kanggo kampanye 'Pet a Tree' iki."

Ing Uganda, Kerajaan Bunyoro-Kitara, salah sawijining institusi budaya negara kasebut adaptasi nyedhiyakake wiji tinimbang karangan bunga nalika dikubur kanthi inisiatif dening Omukama (Raja) Solomon Gafabusa Iguru I kanggo ngrebut maneh kerajaan kasebut, sawijining praktik sing wiwit diwiwiti ing sawetara taun kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar