24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Afrika Selatan duwe Menteri Pariwisata anyar: Sapa Lindiwe Sisulu?

Hon. Liniwe Nonceba, Menteri Pariwisata Afrika Selatan
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dina Rebo tanggal 4 Agustus Hon. Lindiwe Nonceba Sisulu minangka Menteri Pemukiman Manungsa, Banyu, lan Sanitasi kanggo Afrika Kidul. Ing dina kasebut, dheweke nampi investigasi SIU menyang departemene kanggo mbuwang penipuan lan korupsi. Sedina mengko dina Kamis, 5 Agustus menteri iki diangkat dadi Menteri Pariwisata Afrika Selatan.
Praktek korupsi ing kabeh departemen negara lan perusahaan milik negara ora unik utawa ora ana ing banyu lan sanitasi.

Print Friendly, PDF & Email
Dewan Pariwisata Afrika siap perang bareng karo tim pemenang kanggo mbangun pariwisata ing Afrika
  1. Lindiwe Nonceba Sisulu lair tanggal 10 Mei 1954 lan anggota politikus Afrika Selatan, anggota parlemen wiwit taun 1994.
  2. Hon. Lindiwe Nonceba Sisulu diangkat dadi Menteri Pariwisata dening Presiden SA Cyril Ramaphosa ing tengah krisis COVID-19.
  3. Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika matur suwun karo Sisulu lan menehi dhukungan kanggo mbiyantu menteri anyar mbentuk narasi ing Afrika liwat pariwisata.

Kedatangan pariwisata ing Afrika Selatan ngrambah rekor ing Januari 2018 kanthi 1,598,893 ing wulan Januari lan rekor terendah 29,341 ing wulan April taun 2020 amarga pandemi COVID-19.

Afrika Selatan minangka papan turis lan industri iki menehi akeh penghasilan ing negara kasebut.

Afrika Selatan nawakake turis domestik lan internasional macem-macem pilihan, antara liya lanskap alam lan cadangan game sing apik, warisan budaya sing beda-beda, lan anggur sing dianggep penting. Sawetara tujuan sing paling populer kalebu sawetara taman nasional, kayata Taman Nasional Kruger sing akeh ing sisih lor negara kasebut, garis pantai lan pantai KwaZulu-Natal lan provinsi Cape Barat, lan kutha-kutha utama kayata Cape Town, Johannesburg, lan Durban.

Menteri anyar kasebut nggawa pengalaman pirang-pirang puluh taun, nanging dheweke bakal ngupayakake nggawe industri perjalanan lan pariwisata ing negarane. Saiki, COVID-19 isih ana ing puncak liyane lan angka vaksinasi kurang, lan ndadekake pariwisata internasional menyang negara iki meh ora bisa ditindakake.

Cuthbert Ncube, makili Industri Pariwisata Afrika minangka Ketua Eswatini adhedhasar Dewan Pariwisata Afrika ngetokake pratelan.

Ketua ATB Cuthbert Ncube
Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika

Tim kita minangka tim sampeyan! Iki minangka pesen pangarep-arep lan dhukungan saka para eksekutif Dewan Pariwisata Afrika.

Kita siap ndhukung menteri Afrika Selatan sing anyar. Iki bakal mbantu ora mung Afrika Selatan, nanging kabeh wilayah lan negara-negara Afrika sing industri pariwisata menehi kontribusi gedhe kanggo PDB.

Cuthbert ujar: Iki minangka pakurmatan lan rasa seneng banget nalika nampani lan ngucapake selamat marang Hon Lindiwe Nonceba Sisulu minangka Menteri Pariwisata ing Afrika Selatan. Pengalaman sing jembar lan mangsan mesthi nggawe inisiatif pemulihan ora mung kanggo Afrika Selatan nanging uga kanggo Benua. Afrika Selatan minangka Hub konektivitas Continental ing Afrika.

Ing Dewan Pariwisata Afrika, kita ndeleng kolaborasi lan kerja sama karo Dinas Pariwisata ing Afrika Selatan kanggo nggampangake Perdagangan lan Investasi menyang Pariwisata Afrika, nyusun pariwisata Afrika, mbentuk maneh narasi Afrika lan Promosi pariwisata eko, amarga kita ningkatake tuwuhing, nilai lan kualitas lelungan lan turisme berkelanjutan menyang lan saka Afrika.

Pariwisata minangka salah sawijining sektor ekonomi sing paling janjeni ing Afrika. Duwe potensi ora mung kanggo nyengkuyung pertumbuhan ekonomi ing Benua, nanging kanggo nggawe pembangunan ekonomi inklusif kanthi mangkono njaluk kolaborasi sing luwih cedhak ing Negara Anggota lan kabeh praktisi sektor kanggo ningkatake sektor pariwisata lan pariwisata sing tangguh.

Dewan Pariwisata Afrika lan duta besar ing saindenging bawana Afrika yaiku nggarap sektor swasta lan publik kanggo mbangun industri pariwisata lan pariwisata ing Afrika.

Sing Hon Lindiwe Nonceba Sisulu

Presiden Afrika Selatan, Cyril Ramaphosa, nunjuk Menteri Lindiwe Sisulu dadi Menteri Pariwisata tanggal 5 Agustus 2021 ing reshuffle sing ora ana tujuan khusus, kajaba kanggo ngilangi pamrentah Zuma ing kabinet. 

Menteri Pariwisata anyar kasebut didhukung dening Wakil Menteri Pariwisata, Fish Mahlalela. Amanat saka Dinas Pariwisata yaiku nyipta kahanan sing bisa ditindakake kanggo pertumbuhan pariwisata berkelanjutan ing Afrika Selatan.

Menteri Pariwisata Afrika Selatan, Hon. Lindiwe Sisulu

Sisulu lair saka pimpinan revolusioner Walter lan Albertina Sisulu in Johannesburg. Dheweke adhine jurnalis Zwelakhe Sisulu lan politikus Max Sisulu.

Ibu Sisulu diangkat dadi Menteri Pariwisata tanggal 5 Agustus 2021. Dheweke dadi Menteri Pemukiman Manusia, Banyu, lan Sanitasi wiwit 30 Mei 2019 nganti 5 Agustus 2021. Dheweke dadi Menteri Hubungan Internasional lan Kerjasama wiwit 27 Februari 2018 nganti 25 Mei 2019 . Ms. Lindiwe Nonceba Sisulu minangka Menteri Pemukiman Manungsa Republik Afrika Selatan wiwit 26 Mei 2014 nganti 26 Februari 2018.

Dheweke dadi anggota Parlemen wiwit taun 1994. Dheweke dadi ketua Peresmian Konferensi Menteri Perumahan Afrika lan Pembangunan Kota wiwit taun 2005. Ibu Sisulu minangka anggota Komite Eksekutif Nasional Kongres Nasional Afrika (ANC) lan anggota Komite Kerja Nasional ANC. Dheweke dadi wali Amanah Pendidikan Demokrasi Afrika Selatan; wali saka Albertina lan Walter Sisulu Trust; lan anggota Dewan Yayasan Nelson Mandela.

Kualifikasi Akademik
Ibu Sisulu ngrampungake Sertifikat Umum Pendidikan (GCE) Universitas Cambridge Tingkat Biasa ing Sekolah St Michael ing Swaziland ing taun 1971, lan Tingkat Lanjut Universitas GCE Cambridge ing taun 1973, uga ing Swaziland.

Dheweke nduweni gelar Master of Arts ing Sejarah saka Pusat Studi Afrika Selatan ing Universitas York lan M Phil uga saka Pusat Studi Afrika Selatan ing Universitas York sing entuk taun 1989 kanthi topik skripsi: "Wanita ing Kerja lan Perjuangan Pembebasan ing Afrika Selatan. ”

Ibu Sisulu uga nduweni gelar BA, gelar BA Honors ing Sejarah, lan Diploma Pendidikan saka Universitas Swaziland.

Karir / Posisi / Keanggotaan / Kegiatan Liyane
Antarane taun 1975 nganti 1976, Ibu Sisulu ditahan amarga kegiyatan politik. Dheweke banjur gabung karo Umkhonto we Sizwe (MK) lan kerja ing struktur bawah tanah ANC nalika diasingake saka 1977 nganti 1978. Ing taun 1979, dheweke nampa pelatihan militer khusus kanggo intelijen militer.

Ing taun 1981, Ibu Sisulu mulang ing Sekolah Menengah Menengah Manzini ing Swaziland, lan ing taun 1982, dheweke kuliah ing Departemen Sejarah Universitas Swaziland. Saka taun 1985 nganti 1987, dheweke mulang ing Manzini Teacher Training College lan dheweke dadi kepala pamriksa Sejarah Ujian Sertifikat Junior kanggo Botswana, Lesotho, lan Swaziland. Ing taun 1983, dheweke kerja dadi sub-editor kanggo The Times of Swaziland ing Mbabane.

Ibu Sisulu bali menyang Afrika Selatan ing taun 1990 lan kerja dadi asisten pribadi Jacob Zuma minangka kepala Departemen Intelijen ANC. Dheweke uga dadi Kepala Administrator kanggo ANC ing Konvensi kanggo Afrika Selatan Demokratik ing taun 1991 lan minangka administrator Intelijen ing Departemen Intelijen lan Keamanan ANC ing taun 1992.

Ing taun 1992, Ibu Sisulu dadi konsultan Komite Hak Anak Anak Nasional Organisasi Pendidikan, Ilmiah, lan Budaya PBB. Ing taun 1993, dheweke kerja dadi direktur Fellowship Riset Govan Mbeki ing Universitas Benteng Hare, lan wiwit taun 2000 nganti 2002, dheweke dadi kepala Pusat Komando kanggo Rekonstruksi Darurat.

Ibu Sisulu dadi anggota Komite Manajemen, Organisasi Polisi lan kursus Manajemen Universitas Witwatersrand ing taun 1993; anggota manajemen Sub-Dewan Intelijen, Dewan Eksekutif Transisi ing taun 1994, lan ketua Panitia Intelijen Bersama Parlementer ing 1995 wiwit 1996.

Sadurunge diangkat dadi Menteri Layanan Umum lan Administrasi, Ibu Sisulu njabat dadi Wakil Menteri Dalam Negeri wiwit taun 1996 nganti 2001. Dheweke dadi Menteri Intelijen wiwit Januari 2001 nganti April 2004; Menteri Perumahan wiwit April 2004 nganti Mei 2009; lan Menteri Pertahanan lan Veteran Militer wiwit Mei 2009 nganti Juni 2012.

Dheweke dadi Menteri Pelayanan Publik lan Administrasi Republik Afrika Selatan wiwit Juni 2012 nganti 25 Mei 2014.

Riset / Presentasi / Penghargaan / Dekorasi / Bursaries lan Publikasi
Ibu Sisulu nerbitake karya-karya ing ngisor iki:

  • Wanita Afrika Selatan ing Bagian Pertanian (pamflet). Universitas York ing taun 1990
  • Perjuangan Wanita lan Pekerjaan Pembebasan ing taun 1980an
  • Tema ing Abad Puluh Puluh ing Afrika Selatan, Oxford University Press. 1991
  • Kondisi Kerja Wanita ing Afrika Kidul, Analisis Kahanan Afrika Selatan. Panitia Hak Anak-anak Nasional. UNESCO. 1992
  • Pangiriman Perumahan lan Piagam Merdika: Beacon of Hope, Agenda Anyar lan Kuartal Kedua. 2005.

Ibu Sisulu dianugerahi Fellowship Pusat Hak Asasi Manusia ing Jenewa ing taun 1992. Proyek dheweke kanggo Pusat Perserikatan Bangsa-Bangsa ngasilake Universitas Sekolah Bisnis Witwatersrand nyiyapake kursus pelatihan kanggo nganyari katrampilan poline anggota MK.

Dheweke nampa Penghargaan Presiden kanggo Breaking New Ground ing Perumahan Strategi Pengiriman dening Institut Perumahan Afrika Selatan ing taun 2004; Ing taun 2005, dheweke entuk penghargaan saka Asosiasi Internasional Ilmu Perumahan kanggo ngakoni kontribusi lan prestasi luar biasa kanggo ningkatake lan ngrampungake masalah omah ing jagad.

Sing Pak Fish Mahlalela, Wakil Menteri Departemen Pariwisata Republik Afrika Selatan?

Pak Ikan Mahlalela wis dadi Wakil Menteri Departemen Pariwisata Republik Afrika Selatan wiwit 29 Mei 2019. Dheweke dadi anggota Kongres Nasional Afrika ing Majelis Nasional Afrika Selatan

Wakil Menteri Pariwisata SA Mahlalela

Dheweke entuk sertifikat matrik saka Sekolah Menengah Tinggi Nkomazi lan nduweni gelar Honors ing Governance lan Kepemimpinan saka Universitas Witwatersrand.

Sawise pemilihan umum taun 1994, dheweke ditugasake dadi anggota parlemen lan saiki wis nate ngladeni negara kasebut kanthi tanggung jawab beda-beda ing propinsi lan legislatif nasional.

Dheweke dadi anggota dewan legislatif provinsi, ing ngendi dheweke dadi pimpinan Komite Tetap Akun Publik (SCOPA) lan ketua kanggo Asosiasi Komite Akun Publik ing Afrika Selatan, lan uga dadi ketua ketua Kidul Komite Pembangunan Afrika ing Akun Publik.

Sajrone jabatan ing propinsi Mpumalanga, dheweke njabat ing macem-macem jabatan eksekutif lan utamane tanggung jawab ing ngisor iki, MEC kanggo departemen Urusan Lingkungan lan pariwisata, MEC kanggo Departemen Budaya, Olahraga lan Rekrutmen, MEC kanggo Departemen Pamrentah Daerah lan Lalu Lintas, MEC kanggo Departemen Dalan lan Pengangkutan, MEC kanggo Departemen Keamanan lan Keamanan, lan MEC kanggo Departemen Kesehatan lan Pembangunan Sosial.

Sadurunge, dheweke uga dadi Whip ANC ing Komite Portofolio Kesehatan ing Majelis Nasional

Pak Mahlalela duwe sejarah bangga babagan perjuangan nglawan apartheid ing Afrika Selatan, dibuwang ing taun 1980-an lan nampa pelatihan militer ing pirang-pirang negara dadi anggota sayap militer ANC, Mkhonto We Sizwe Ing taun 2002, dheweke dipilih dadi Ketua ANC ing Provinsi Mpumalanga ing taun 2002.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar