24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Chili Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Mbangun maneh Keslametan News Wire Plancongan Singapur

Varian Lambda: Tahan Vaksin lan luwih nular?

Varian Lambda
Varian COVID-19
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Varian Lambda saka COVID-19 bisa dadi langkah munggah saka Varian Delta sing saiki, sing dicurigai nyebabake owah-owahan panularan utawa nyebabake penyakit sing luwih parah.
Nanging isih diselidiki. Penelitian laboratorium nuduhake manawa ana mutasi sing nolak antibodi sing nyebabake vaksin.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Varian Lambda narik kawigaten minangka ancaman anyar kanggo pangembangan pandemi COVID-19
  2. Varian Lambda saka coronavirus, sing pisanan diidentifikasi ing Peru ing wulan Desember, bisa uga surut, nanging uga duwe kemungkinan nyebabake penyakit sing luwih parah yen ora mandheg. Kasus ditemokake ing Texas lan South Carolina, lan ing 81% kasus sing ditemokake ing Peru.
  3. Varian Lambda duwe mutasi sing nolak vaksin.

Rong mutasi ing varian Lambda - T76I lan L452Q - nggawe infeksi luwih akeh tinimbang varian COVID sing nyebar ing saindenging jagad ing taun 2020

Kesimpulan saka panelitian iki cocog karo temuan dening tim ing Chili sing nemokake varian kasebut uga bisa nyingkiri antibodi vaksin, lapor Infeksi Chili.

Laporan iki durung ditinjau karo kanca liya.

Varian COVID-19 sing kabukten tahan karo vaksin njaga ahli medis, pejabat kesehatan umum, lan profesional perawatan kesehatan ing garis depan pandemi COVID-19 ing wayah wengi.

Apa varian Lambda miturut panliten saka Chili?

latar mburi Keturunan SARS-CoV-2 sing mentas dijelasake C.37 bubar diklasifikasikake minangka varian minat dening WHO (varian Lambda) adhedhasar tingkat sirkulasi sing dhuwur ing negara-negara Amerika Selatan lan anané mutasi kritis ing protein lonjakan kasebut. Pengaruh mutasi kasebut ing infeksi lan uwal kekebalan awak saka netralake antibodi ora dingerteni.

cara Kita nindakake tes netralisasi virus pseudotipe lan nemtokake pengaruh varian Lambda ing infeksi lan uwal kekebalan nggunakake sampel plasma saka petugas kesehatan (HCW) saka rong pusat ing Santiago, Chili sing nampa skema rong dosis vaksin virus CoronaVac sing ora aktif.

results:
 Kita ngerteni infeksi tambah sing dimediasi karo protein lonjakan Lambda sing luwih dhuwur tinimbang varian D614G (garis keturunan B) utawa varian Alpha lan Gamma. Yen dibandhingake karo jinis Wild (garis keturunan A), netralisasi dikurangi kanthi 3.05 kali lipat kanggo varian Lambda nalika 2.33 kali lipat kanggo varian Gamma lan 2.03 kali lipat kanggo varian Alpha.

Serat Asil kita nuduhake manawa mutasi sing ana ing protein lonjakan varian minat Lambda nyedhiyakake infeksi lan imun sing uwal saka netralake antibodi sing diasilake dening CoronaVac. Data kasebut nguatake ide manawa kampanye vaksinasi gedhe ing negara-negara kanthi sirkulasi SARS-CoV-2 sing dhuwur kudu diiringi pengawasan genomik sing ketat sing ngidini identifikasi isolat anyar sing nindakake mutasi lonjakan lan studi imunologi sing ditujokake kanggo nemtokake pengaruh mutasi kasebut ing kekebalan imun lan terobosan vaksin.

Munculake varian keprihatinan lan variasi minat SARS-CoV-2 minangka ciri khas pandemi COVID-19 sajrone taun 2021.

Keturunan SARS-CoV-2 sing mentas ditugasake C.37 bubar diklasifikasikake minangka varian minat dening WHO tanggal 14 Junith lan denominated minangka varian Lambda. Anane varian anyar iki wis dilaporake ing luwih saka 20 negara per Juni 2021 kanthi umume sekuens sing kasedhiya teka saka negara-negara Amerika Selatan, utamane saka Chili, Peru, Ekuador, lan Argentina5. Varian minat anyar iki ditondoi kanthi anané pambusakan konvergensi ing gen ORF1a (Δ3675-3677) sing wis diandharake ing varian keprihatinan lan mutasi Beta lan Gamma -246-252, G75V, T76I, L452Q, F490S, T859N ing protein lunjakan6. Pengaruh mutasi lonjakan kasebut ing infeksi lan uwal saka netralake antibodi ora dingerteni.

Chili saiki lagi nindakake program vaksinasi gedhe. Miturut data umum saka Menteri Kesehatan Chili per 27 Junith 2021, 65.6% populasi target (umur 18 taun utawa luwih) wis nampa skema vaksinasi lengkap7. Umume mayoritas (78.2%) saka populasi sing divaksinasi kanthi lengkap wis nampa skema rong dosis vaksin virus sing ora aktif CoronaVac, sing sadurunge dilaporake ngasilake antibodi sing netralake nanging ing titer sing luwih murah yen dibandhingake karo plasma utawa sera saka individu sing wis tuwa.

Ing kene, kita nggunakake tes netralisasi virus pseudotipe sing sadurunge12 kanggo nemtokake pengaruh varian Lambda ing respon antibodi sing netralake sing ditindakake dening vaksin virus sing ora aktif CoronaVac. Data kita nuduhake manawa mutasi sing ana ing protein lonjakan varian Lambda nyedhiyakake infeksi lan nambah antibodi sing netralake amarga vaksin virus CoronaVac sing ora aktif.

cara

Tenaga kesehatan saka rong situs ing Santiago, Chili diajak melu. Sukarelawan nampa skema rong dosis CoronaVac, saben dosis diwenehake suwene 28 dina miturut program vaksinasi Chili. Sampel plasma diklumpukake ing antarane Mei lan Juni 2021. Kabeh peserta mlebu idin sadurunge sadurunge prosedur sinau ditindakake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar