24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Kabar Olahraga News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

60% wong Amerika ujar manawa topeng wis tetep

60% wong Amerika ujar manawa topeng wis tetep
60% wong Amerika ujar manawa topeng wis tetep
ditulis dening Harry Johnson

Partai Republik utamane nyebabake tuduhan nglawan mandate topeng sing dibalekake, sanajan poling kasebut katon nuduhake dhukungan kanggo topeng ing loro-lorone lorong politik, kanthi luwih saka setengah wong Republik milih bakal nutup topeng yen lara, nalika 80 % Demokrat ujar padha. 

Print Friendly, PDF & Email
  • 67% wong Amerika ngrencanakake nggunakake topeng ing umum yen ngrasakake lara.
  • Akeh wong Amerika pengin terus ngandelake topeng, sanajan ing jagad pasca pandemi.
  • Luwih saka 40% wong Amerika ujar yen bakal nganggo topeng ing "papan sing rame" sanajan sawise pandemi. 

Miturut jajak pendapat anyar sing ditindakake dening Sekolah Kebijakan lan Pamrentah Schar ing Universitas George Mason, akeh wong Amerika pengin terus ngandelake topeng, sanajan ing jagad pasca pandemi.

60% wong Amerika ujar manawa topeng wis tetep

Nalika mandhat topeng sing diperbarui lan pandhuan sing dianyari saka Pusat Pangendhalian lan Panyegahan Penyakit (CDC) wis nampa tekanan balik saka para kritikus, jajak pendapat anyar nemokake manawa rong pertiga wong Amerika bakal terus masking yen rumangsa lara, sawise pandemi virus corona, lan luwih saka 40% bakal nganggo tutup rai ing 'ruang rame' sanajan pasca COVID-19.

Miturut poling, sing dirilis dina wingi, 67% wong Amerika ngrencanakake nggunakake topeng ing publik yen dheweke rumangsa lara. Ing wiwitan pandemi nalika musim semi taun kepungkur, pandhuan asli CDC babagan topeng yaiku mung nganggo siji yen sampeyan ngalami gejala coronavirus. Dheweke wis nuli mundur pandhuan topeng kanggo wong Amerika sing divaksinasi, lan banjur nganyari pandhuan supaya topeng dibutuhake, sanajan kanggo vaksin, sing dianggep minangka wilayah sing beresiko tinggi. 

Luwih saka 30% responden ujar manawa bakal topeng yen lara yen negara kasebut ngalami pandemi. Luwih saka 50% uga ujar manawa dheweke ora bakal nganggo tutup rai ing wilayah sing rame, kadang-kadang pejabat kesehatan nyaranake, utamane kanggo setelan njero ruangan, amarga ana kasus ing saindenging negara lan panyebaran varian delta. 

Nanging luwih saka 40% ujar manawa dheweke bakal nganggo topeng ing "papan sing rame" sanajan sawise pandemi. 

Partai Republik utamane nyebabake tuduhan nglawan mandate topeng sing dibalekake, sanajan poling kasebut katon nuduhake dhukungan kanggo topeng ing loro-lorone lorong politik, kanthi luwih saka setengah wong Republik milih bakal nutup topeng yen lara, nalika 80 % Demokrat ujar padha. 

Bentenipun afiliasi politik nuduhake luwih akeh babagan pitakon apa uripe responden wis "bali normal", kanthi pirang-pirang negara lan papan kasebut mbatesi watesan lan mbukak bisnis maneh. 

Mung 15% Demokrat sing nggambarake dhewe ujar manawa uripe wis "bali normal," dibandhingake karo 48% wong Republik. Luwih saka 40% Demokrat percaya yen uripe bakal rampung saka pandemi ing taun ngarep, dene 20% percaya mung perlu telung wulan maneh. Republikan luwih cenderung, miturut survey kasebut, wis nekani pertemuan njero ruangan sing rame ing taun anyar tinimbang Demokrat, sing akeh tetep wedi karo tingkat vaksinasi lan varian sing tundha.

Poling kasebut ditindakake ing antarane 1,000 wong diwasa lan duwe wates kesalahan plus utawa dikurangi 4%. 

Pejabat kesehatan wis ngenteni pirang-pirang minggu kepungkur kanggo promosi vaksinasi lan ngelingake kemungkinan kedadeyan virus corona nalika musim gugur. Anthony Fauci, kepala penasihat medis Presiden Joe Biden, ngelingake minggu iki dheweke percaya manawa kasus virus corona bisa tekan 200,000 saben dina. 

AS duwe rata-rata obah pitung dina udakara 90,000 kasus anyar minggu iki, miturut data Universitas Johns Hopkins, sing luwih saka 30% luwih dhuwur tinimbang rata-rata pitung dina sadurunge. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar