24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments News wong Mbangun maneh tanggung jawab Warta Pecah Arab Saudi Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Negara-negara UNWTO butuh Penyelamatan lan Arab Saudi Menanggapi Milyaran Milyar

darurat
Telpon darurat kanggo pariwisata
ditulis dening Dmytro Makarov

911, apa Darurat sampeyan? Arab Saudi nanggapi Krisis Pariwisata Dunia kanthi nggunakake miliaran Dolar. Siji negara ora mung ngobrol, mung mbuwang dhuwit serius kanggo nylametake industri pariwisata lan pariwisata jagad - lan iki dudu mung misi responden pertama.

Print Friendly, PDF & Email
  1. "Kita saiki nggawe sejarah!" Iki minangka laporan bintang sing sumunar ing industri pariwisata lan pariwisata eTurboNews diterbitake tanggal 6 Oktober taun kepungkur.
  2. Bintang kasebut minangka wanita paling pengaruh ing pariwisata nalika semana, Gloria Guevara. Nalika semana dheweke dadi CEO saka Dewan Wisata lan Pariwisata Dunia (WTTC). Dheweke malah ora ngerti sepira penggerak lan industri industri iki ing level sektor iki lan jagad iki durung ngerti dheweke bisa dadi saiki.
  3. Dina iki Pusat industri pariwisata lan pariwisata gabung ing sak papan: Riyadh, Arab Saudi. Iki bisa uga nyebabake pamindhahan pisanan saka UNWTO (Organisasi Pariwisata Dunia) kanggo pindhah kantor pusat saka Spanyol menyang Arab Saudi.

Masa depan lan pemulihan salah sawijining industri global sing paling gedhe bisa uga ana ing tangan bangsa sing apik, Kerajaan Arab Saudi.

Pemimpin kanthi visi 2030 ing mburi kabeh iki, yen sukses, bakal dadi Menteri Pariwisata Arab Saudi, Hon. Ahmed Al-Khateeb. Wanita ing mburi reformasi pariwisata jagad bisa uga mantan CEO WTTC, Gloria Guevara saka Meksiko, sing saiki kerja dadi penasihat utama menteri kasebut, Ahmed Al-Khateeb.

G20 bisa uga dina sing Gloria Guevara nampa tawaran kerja, dheweke ora bisa nolak. Alesan dheweke ora bisa nolak bisa uga ora mung gaji sehat sing bisa dibayar ing negara Arab Saudi, nanging konsistensi kanggo nglancarake maneh lelungan lan pariwisata ing jagad iki.

Minangka kasunyatan, Arab Saudi mbuwang meh 500 Milyar Dolar AS kanggo mbangun industri pariwisata jagad ing negarane dhewe, nanging uga kanggo mbantu lan investasi ing wong liya.

Nalika dhuwit wis sithik ing pirang-pirang negara kanggo nolak industri iki, Arab Saudi sing sugih minyak ndeleng investasi ing pariwisata ora mung minangka kesempatan menang / menang nanging uga kontribusi kanggo jagad iki.

Ing wulan Mei 2021, WTTC ing sangisore pimpinan Gloria Guevara sukses ing puncak pamimpin pariwisata global kaping pisanan sing teka ing Cancun, Meksiko.

Tujuane minangka CEO WTTC, organisasi sing duwe perusahaan plancongan lan pariwisata paling gedhe minangka anggota, yaiku nylametake sektor swasta. Guevara nggoleki koordinasi internasional. Tanggepan teka saka Arab Saudi dikemas kanthi undhangan kanggo rawuh ing G20. Iki minangka pemangku kepentingan swasta pertama kaline.

Iki sing dibutuhake industri swasta, kemitraan publik-pribadi karo sing bisa menehi pengaruh.

KTT perjalanan lan pariwisata global kaping pisanan wiwit wabah COVID-19 kedadeyan. Papan dununge yaiku kutha resor Cancun, Meksiko. Gloria Guevara sing bangga, sing dadi Sekretaris Pariwisata ing Meksiko wiwit tanggal 10 Maret 2010, nganti 30 November 2012, ngrampungake puncak komunikasi lan pangarep-arep kanggo jagad pariwisata kasebut.

Sing ora ana ing Meksiko, yaiku Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Nanging, Zurab ora ana ing Arab Saudi. Nalika pendirian resmi dheweke ora duwe masalah karo negara tuan rumah UNWTO, Spanyol, UNWTO wis mbukak kantor regional ing Arab Saudi.

Miturut laporan media Spanyol, diplomat ing Spanyol lan Arab Saudi wis sibuk banget ing mburine.

Akeh anggota UNWTO, khusus kabupaten anggota UNWTO sing dudu anggota dewan eksekutif bergengsi agensi afiliasi PBB sing rumangsa ditinggalake UNWTO wiwit Zurab dadi ketua. UNWTO ora duwe wong, dhuwit, lan sumber daya supaya bisa nggawe prabédan signifikan kanggo para anggota sing mbayar. Anggota asring rumangsa ora mung ditinggalake nanging uga akeh. Keanggotaan ing UNWTO ora murah, khusus nalika industri kasebut ngalami krisis paling parah.

Kabeh iki bisa rampung yen UNWTO HQ bisa dipindhah menyang Arab Saudi, lan kepeksa bisa kerja maneh karo organisasi liyane, kayata WTTC. Tulisane wis ana ing tembok. UNWTO lan WTTC wis mbukak kantor daerah ing Riyadh. Iki diumumake ing G20. Arab Saudi siyap ngluwari lan manehngluncurake pariwisata. Organisasi liyane lagi proses, luwih akeh sing mikir yen kudu mlaku ing Arab Saudi.

Ing umum, Spanyol nganti saiki sepi, nanging miturut sumber sing dipercaya ing Madrid, Spanyol nesu. Nalika dihubungi dening eTurboNews, menteri Pariwisata ing Madrid ora nanggapi.

Miturut laporan media lokal ing Madrid, pejabat ing Spanyol ngusulake renovasi suwene Kantor Pusat UNWTO sing wis suwe kanggo ngrampungake kekurangan minangka host permanen.

Nanging iki bisa uga wis telat, amarga negara-negara wis nuthuk lawang Saudi Arabia kanggo ndhukung pamindhahan UNWTO HQ menyang Kerajaan.

Saben negara kepengin investasi lan dana nalika pariwisata, lan Arab Saudi wis nanggapi akeh panggilan darurat.

Bintang pemenang penghargaan sing ora dibantah ing KTT WTTC ing Cancun, tanpa diragukan, menteri Pariwisata saka Arab Saudi. Akeh utusan sing ngandhani eTurboNews alasan utama supaya dheweke teka ing puncak kasebut yaiku kanggo nemoni delegasi Arab Saudi. Dhuwit ngobrol ing Cancun lan saiki wis ngomong.

Menteri saka Arab Saudi nampa hadiah lan pengakuan ing Cancun nalika CEO WTTC Gloria Guevara mbukak lawang kanggo apa sing saiki katon saiki.

Ana akeh sing kudu ditindakake, ting kene akeh ketidakadilan lan tantangan eTurboNews dilaporake saka puncak.

Bakal ana sesuk anyar kanggo pariwisata sing diprediksi eTurboNews penerbit Juergen Steinmetz mung udakara sewulan kepungkur. Sesuk anyar iki utawa sawetara ujar manawa normal anyar bisa uga wis diwiwiti. Katon yen Arab Saudi muncul minangka pemikir lan pimpinan sing jelas.

Ana akeh wong sing ngobrol ing jagad pariwisata. Dheweke kalebu CEO, menteri, lan kepala asosiasi. Saben negara duwe siji masalah: Masalahe yaiku ora ana solusi, ora ana dhuwit kanggo ngrembug solusi sing kasedhiya. Ora ana sing ngerti cara nylametake lelungan lan pariwisata lan jutaan pemangku kepentingan sing makarya.

Karo kanca ing Riyadh, impen bisa uga kayektenan. Dheweke bisa uga larang, nanging ana solusine, lan Arab Saudi nanggepi panggilan 911 (112) minangka kanca lan negara sing katon peduli karo industri iki, masarakat sing makarya ing sektor iki, lan negara-negara liyane ing kahanan sing ala. .

Apamaneh, sanajan pariwisata ora anyar ing Arab Saudi, mbukak pariwisata kulon menyang Karajan anyar, lan ngewangi kabeh jagad bisa uga dadi masalah budaya, nanging uga minangka kesempatan bisnis ing jangka panjang kanggo kerajaan kasebut.

Hon. Edmund Bartlett lan HE Ahmed Al Khateeb kanggo ketemu ing KTT Pemulihan Pariwisata Afrika

Saiki kita ngadeg ing endi?

Nggoleki level menteri, mung sawetara menteri sing nyoba nggawe prabédan. Ing antarane kalebu Hon. Edmund Bartlett saka Jamaika.

Bartlett lan Al-Khateeb mlebu dokumen intend bubar, kalorone nganggo topi Bob Marley. Fokus menjangkau internasional Bartlett jelas diganti dadi Arab Saudi.

G20 bisa uga dadi dina Gloria Guevara nampa tawaran kerja saka Arab Saudi, dheweke ora bisa nolak. Iki uga kedadeyan nalika Arab Saudi janji miliaran Dolar dhukungan global kanggo sektor kasebut- lan janji kasebut dijanjekake.

Apa sing dipikirake Ketua Jaringan Pariwisata Dunia:

Juergen Steinmetz, ketua Jaringan Pariwisata Dunia lan host saka mbangun maneh lelungan diskusi ngandika:

"Pariwisata Dunia butuh pitulung, lan Arab Saudi nanggepi. "

Steinmetz, sing uga penerbit eTurboNews nambahake: "WTN bubar miwiti aktif banget Klompok kapentingan Arab Saudi ing pimpinan Dhumateng Paduka Dr. Abdulaziz Bin Nasser Al-Saud.

”Pancen ora nate muncul kanggo menehi kekuwatan pariwisata menyang sawijining negara. Babagan nggarap para pelaku lan ora mung para pandhereke lan sing ngomong. Arab Saudi minangka pelaku lan wis nuduhake luwih akeh kepemimpinan ing industri pariwisata lan pariwisata sajrone krisis iki tinimbang negara-negara liyane sing nggabungake.

"Arab Saudi nggawe dhuwit bathi karo janji. Aku ora weruh apa-apa sing salah ing kene. Pariwisata bakal tetep dadi industri sing akeh kegiyatan daerah. Apamaneh, umume industri egois ing endi tujuane saling bersaing.

"Duwe pusat pariwisata ing sak panggonan dadi ide sing apik. Yen tuan rumah pusat global kaya ngono duwe dhuwit supaya bisa sukses, mula bakal menang ing jagad lelungan lan pariwisata.

"Yen duwe pusat pariwisata global ora ateges jagad iki nggawe ideologi global utawa pamrentah global kanggo pariwisata. Ora ana gandhengane karo ideologi politik negara tuan rumah. Ideologi negara ora bakal dominan Pariwisata Dunia. PBB umpamane dudu agensi AS, sanajan dianakake ing Amerika Serikat. Bisa uga kosok baline. Nalika nggabungake jagad, negara tuan rumah bisa sinau, nganggo lan mbukak ide lan budaya anyar.

"Kantor Pusat Pariwisata ing sak panggonan ora bakal ngowahi cara wisata sing katon lan bisa digunakake ing macem-macem wilayah. Nanging, iki jagad cilik, lan Zoom nuduhake iki menyang kita kabeh.

"Kita kudu ngalem Arab Saudi amarga wis nanggapi 911 panggilan. Negara kasebut dadi responden pertama kanggo industri kita lan duwe sumber daya sing bisa mbantu. Arab Saudi nganti saiki wis nanggapi kanthi mesum lan mesem. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Nuwun sewu Juergen, aku ora kesengsem utawa yakin yen iki ide sing cerdas. Napa Arab Saudi dianut nalika dheweke isih ora menehi asil hukum kanggo mateni lan ngilangi anggota tim pelapor Washington Post..Jamal Khashoggie? Kepiye babagan rencana ngancurake Pusat Perdagangan Dunia ing NYC mung 20 taun kepungkur ing kerajaan ... lan kepiye babagan budaya sing ora ngajeni hak wanita?
    Mung amarga negara duwe dhuwit, apa padha karo kabecikan? China uga duwe akeh dhuwit, kenapa kepemimpinan ora seneng karo dheweke?