24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah News tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Kabeh Warga AS Prentah Nuli Langsung Afghanistan

Kabeh Warga AS Prentah Nuli Langsung Afghanistan
Kedutaan Besar AS ing Kabul, Afghanistan
ditulis dening Harry Johnson

Kedutaan Besar AS ndhesek warga AS supaya langsung ninggalake Afghanistan nggunakake opsi penerbangan komersial sing kasedhiya.

Print Friendly, PDF & Email
  • Tanpa dhukungan AS, militer Afghanistan kanthi cepet layu ngadhepi ancaman Taliban.
  • Kedutaan Besar AS ing Kabul nglaporake manawa nyerahake pasukan Afghanistan wis diukum dening Taliban.
  • Pejabat intelijen AS ngramal manawa Taliban bakal ngontrol Kabul sawetara minggu nganti nem wulan.

Kedutaan Besar AS ngetokake peringatan keamanan ora suwe sawise Taliban ngaku ngrebut Kandahar, kutha paling gedhe nomer loro ing Afghanistan

Kedutaan Besar AS ing Kabul, negesake kabeh warga AS supaya langsung lunga saka Afghanistan, nggunakake kabeh opsi penerbangan komersial sing kasedhiya, nawakake utang dhuwit kanggo wong Amerika sing ora bisa tuku tiket pesawat nalika dibutuhake.

Kabeh Warga AS Prentah Nuli Langsung Afghanistan

"The Kedutaan Besar AS ndhesek warga AS supaya langsung ninggalake Afghanistan nggunakake opsi penerbangan komersial sing kasedhiya, ”waca peringatan keamanan saka kedutaan Besar Kamis. 

Kedutaan Besar nawakake pitulung karo visa imigran kanggo anggota kulawarga manca.

Tandha keamanan kasebut diluncurake sawise Taliban ngaku wis ngrebut Kandahar, kutha paling gedhe nomer loro ing Afghanistan. Sadurunge, dheweke ngaku menang ing kutha Ghazni, 150km (95 mil) saka ibukutha. Ghazni minangka ibukutha propinsi Afghanistan kaping 10 sing tiba ing Taliban wiwit mundur saka AS saka Afghanistan wiwit Mei.

Pullout kasebut samesthine bakal rampung ing pungkasan Agustus, lan pejabat intelijen AS prédhiksi manawa Taliban bakal ngontrol ibukota sawetara minggu nganti nem wulan.

Pirang-pirang atus tentara AS tetep ditugasake ing Kabul, ing kedutaan lan bandara bandara. Nanging, karyawan kedutaan sing bisa kerja kanthi adoh wis disaranake ing wulan April supaya lunga, kanthi Departemen Luar Negeri nyebutake "laporan panganiaya lan ancaman sing saya tambah."

Tanpa dhukungan AS, militer Afghanistan kanthi cepet layu ngadhepi ancaman Taliban. Pasukan sing dipanggoni cedhak wates negara kasebut dikepengini ing tapel wates Afghanistan lan menyang negara-negara tetangga, lan sadurunge dina Kamis kedutaan Besar AS ing Kabul nglaporake manawa pasukan Afghanistan sing nyerah wis dieksekusi lan pimpinan militer lan sipil ditahan kanthi ilegal dening pasukan Taliban.

Kedutaan Besar kasebut nerangake babagan eksekusi minangka "ngganggu banget," lan nambahake manawa "bisa nyebabake kejahatan perang."

Sanajan diskusi perdamaian sing dimediasi AS saiki di Qatar, juru bicara Presiden Ashraf Ghani ujar dina Senin yen klompok kasebut mung kepengin "nyoba nyekel kekuwatan kanthi kekuwatan," dene juru bicara Taliban, Zabihullah Mujahid, ujar dina Rebo yen klompok kasebut duwe " sadurunge ora nate menehi taktik tekanan asing sadurunge lan kita ora bakal ngrencanakake mengko. ” 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar