24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Singapur Maneka Warta Warta Breaking Zambia

Hasil Pemilihan ora resmi sawise Rakyat Zambia milih

Voting ing Zambia
Voting ing Zambia
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Zambia milih: Miturut asil sing durung dikonfirmasi Pak Hichilema saiki ana ing posisi poling kanthi swara 64.9%, disusul karo Presiden Edgar Lungu 33.1%. Dheweke katut dening calon Demokrat Harry Kalaba (0.4%) lan Fred M'membe saka Partai Sosialis (0.3%).

Presiden Zambia saiki Edgar Lungu arep milih maneh.
Lawane yaiku Hakainde Hichilema, eksekutif bisnis sing kondhang ing Zambia.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Platform komunikasi, kayata SKYPE utawa WhatsApp, Facebook utawa Twitter tetep dipateni ing bagean-bagean ing Zambia saiki, nanging sawetara wilayah katon online maneh miturut. eTurboNews statistik lalu lintas internet mlebu.
  2. Jumlah ora resmi pisanan diwiwiti saka macem-macem wilayah, nanging swara asil sing adil lan ora adil dikirim menyang obrolan media sosial Zambia.
  3. Penghitungan swara pungkasan saiki ditindakake ing macem-macem stasiun polling ing saindenging negara. "Maca verifikasi sumber nalika nuduhake informasi pemilihan babagan pemilihan 2021 supaya ora nyebar informasi sing salah lan mblusukake." minangka kiriman saka Grup Pemantau Gereja Kristen.

Pemilihan Afrika diputus ing wilayah deso lan dipertandingake ing kutha-kutha. Iki minangka komentar saka Dr. Walter Mzembi, mantan menteri Pariwisata ing Zimbabwe lan anggota Eksekutif Dewan Pariwisata Afrika. Dheweke nyebutake tembung: Mzembi logika pemilihan!

Mau bengi dheweke tweet: "Ngenteni asil ing Zambia - nyanyian" We Want Change! " - apa aku krungu kanthi bener? Utawa kuping lilinku? Pancen luar biasa!

Umume jumlah ora resmi ngramal bakal ana pamrentahan ing Zambia.

Presiden Zambia dipilih liwat sistem rong babak kasebut. Saka 167 anggota Majelis Nasional, 156 dipilih dening sistem pisanan ing post-anggota ing konstituensi siji-anggota. Wolung liyane ditunjuk dening Presiden lan telu liyane dadi anggota ex pejabat: wakil presiden, Speaker, lan siji wakil speaker sing kapilih saka njaba Majelis Nasional. Wakil juru bicara nomer loro kapilih saka anggota dewan sing dipilih.

Umur pamilih ing Zambia yaiku 18, dene calon Majelis Nasional paling ora kudu 21 taun.

Ing tanggal 28 Juli, Sekretaris Jenderal UPND Batuke Imenda ngluncurake pernyataan yen partai kasebut kuciwa karo institusi pamrentah sing digunakake dening Presiden Lungu kanggo mblokir calon presiden UPND Hakainde Hichilema saka kampanye.

 Tanggal 30 Juli Hichilema lan tim kampanye dicegah mlebu Chipata lan ditahan ing landasan pacu Bandara Chipata. Sadurunge tekan Hichilema ing Chipata, polisi wis nyukur dhukungan para pendukunge. Tanggal 3 Agustus polisi ing Mbala ngalangi Hichilema lan tim kampanye supaya ora mlebu kutha kasebut, kanthi polisi negesake yen dheweke butuh ijin mlebu.

Ziva minangka organisasi non-pamrentah, sing nyengkuyung & nyengkuyung hak panjaluk pemilih saka Zambia kanggo mbukak blokir internet kanthi ujar: "Proses pemilihan kalebu Pamilih / Pamilih. #UnblockTheInternet Napa ngalangi internet? Kurang transparansi nggawe kompromi ing asil pemilihan iki.

Jumlah pamilih sing luwih dhuwur biasane ora dadi tandha sing apik kanggo para pejabat, lan jumlah pamilih akeh miturut laporan lokal.

Aku bangga banget karo wong Zambia amarga wis ditampilake

Baris pemilih ing Zambia wingi

Swasana ing Zambia kanthi tegas ora kuwat nglawan upaya nyoba pemilihan. Mobil iki ditemokake nggawa kertu suoro pamilihan sing diduga rigging. Pamilih milih antrian kanggo ngrampungake perkara kasebut kanthi cara sing ora mbutuhake panjelasan.

Pesen saka Zambia ujar:
Sugeng enjang Zambia! Data sing mlebu positif banget lan kekarepane masarakat wis jelas. Nanging kudu waspada - nalika rezim sing panik, bisa uga njupuk langkah nekat. Dadi tetep tenang lan fokus. Kita bakal nglindhungi swara kanthi tentrem lan katresnan ing ati. Pangowahan Ana INI.

Pesen penting saka Zambia ujar manawa Kita njaluk ZICTA supaya langsung mbukak blokir internet supaya warga bisa ngetutake proses pemilihan lan terus urip ora diganggu. Wirang yen malah PF sing mrentah mateni ngetokake pernyataan sing ora bisa dikendhaleni liwat VPN.

Sadurunge Zambia nangisi nyanyiane Presiden Pendiri Kenneth Kaunda: Damai, Pariwisata, Perubahan Iklim dadi lagune.

Liyane babagan pemilihan Zambia klik kene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar