24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta aviation Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Industri Hospitality News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Napa Saiki Plancong menyang Hawaii? Kunjungi wektu liyane!

Liburan ing Hawaii
Liburan ing Hawaii
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Saiki ora ana alesan lelungan menyang Hawaii yaiku pesen ing konferensi pers saiki dening Gubernur Ige. Apa sampeyan memesan preinan menyang Hawaii? Sampeyan bisa uga kudu mikir maneh. Ing Aloha Negara kasebut ngadhepi angin topan kasus COVID-19 anyar lan bisa uga siyap kanggo ngatasi apa sing bakal ditindakake. Dina iki minangka dina rekor kasus pandemi anyar. Saran paling apik saka Dr. Char, Direktur Departemen Kesehatan Hawaii, yaiku TINGGAL RUMAH!


Print Friendly, PDF & Email
  • Elizabeth A. Char, MD, njupuk pimpinan Departemen Kesehatan Hawai'i tanggal 16 September 2020, sawise ditunjuk dening Gubernur Hawaii David Ige.
  • Ing sawijining konferensi pers karo Gubernur Hawaii Ige, dheweke meksa masarakat ing Hawaii lan pengunjung supaya tetep ing omah lan ora lelungan saiki.
  • Dina iki, 1,167 infeksi tambahan ing Negara Bagian Hawaii kacarita, luwih saka tikel nomer paling dhuwur sing wis direkam wiwit wabah virus kasebut.

Penyebaran virus ora bakal ganti nganti ganti, Elizabeth Char sing gugup banget marang wartawan ing sawijining konferensi pers sing dijaluk Gubernur Hawaii Ige esuk mau.

Ing laporan COVID-19 paling anyar saka Pamrentah saka Aloha Negara, ana 1,167 kasus COVID anyar, nganti total kasus kasus dadi 49,564. Saka 2,971 sing dibutuhake rawat inap ing rumah sakit.

Nalika papan rumah sakit isih kasedhiya, efek spiral sing tuwuh dening panyebaran komunitas varian Delta COVID-19 ambegan ora mung kanggo wong sing lara nanging uga kanggo kabeh wong ing komunitas kasebut.

Nalika publikasi iki dielingake pengunjung sing watesan anyar bakal ana ing papan, ora ana sing ngerti yen ala sajrone 4 dina.

Mangga tindakake sing bener lan lelungan menyang Hawaii nalika liya!

eTurboNews sing maca, Mbak J, ngirim komentar ing publikasi iki kanthi ujar:

Aku ora nyaranake teka ing Hawai'i saiki. Preduli apa wae sing ana watesan sajrone 2 minggu, apa sampeyan pancen pengin entuk darurat darurat lan ngarepake manawa sawetara perawat utawa dokter sing ora sabar sing kerja kaping pindho utawa triple bisa duwe wektu kanggo menehi perawatan sing cukup?

Kahanan mesthi rame nalika kita duwe jumlah turis sing akeh. Bisa dadi tantangan nyata ing restoran sing diidini 50 persen hunian.

Warga bisa uga ora tumindak apik ing rai nanging nalika anak-anake dirawat ing rumah sakit, umume kita ora pengin sampeyan njupuk sumber kesehatan.

Aku ngerti perjalanan sampeyan wis dibayar, nanging umume maskapai saiki wis fleksibel lan paling ora gelem menehi kredit ing mbesuk. Babagan akomodasi sampeyan, sampeyan bisa nerangake manawa sampeyan nyoba nindakake perkara sing bener kanthi ora pengin mbayar pajeg sumber daya lan ndeleng apa sing kedadeyan.

Nyuwun tindakake sing bener lan teka ing wektu liya.

Gubernur Ige duwe kesalahan nalika ujar manawa nggunakake maneh watesan durung ana ing piring kasebut. Ternyata, alasan ekonomi dadi prioritas, kayata ing Florida, Texas, Louisiana, lan negara-negara AS liyane.

Saiki, 77.98% kabeh kabupaten AS, yaiku total 2,511 kabupaten, sing nyathet jumlah paling dhuwur lan persentase panyebaran komunitas virus agawe iki, kanthi luwih saka 10% kasus anyar saben 100,000 jiwa.

Akeh sing ujar manawa Hawaii ora bisa mungkasi ekonomi pariwisata liyane. Sanajan watesan ana kalebu nyandhang topeng, level hunian 50% ing restoran, lan watesan kanggo toko - kabeh kalebu simbolis. Ing taun kepungkur, paningkatan mung 100 kasus COVID saben dina nyebabake jamur ing saindenging negara lan kunci lengkap karo hotel, toko, lan restoran ditutup.

Kaya biasane, ing Otoritas Pariwisata Hawaii tetep sepi lan ora nanggepi warga, pengunjung, lan wartawan. Dina iki ana 1,167 kasus anyar sing ngluwihi garis abang kanggo warga, nanging sapa sing ngrungokake?

61.2% saka total populasi wis divaksinasi kanthi lengkap. Kasus total sing dilaporake ing 14 dina kepungkur yaiku 7,327. Total kematian nganti saiki ana 547.

Saiki kita lagi siyap kanggo angin topan ing kasus COVID, ujare Gubernur Hawaii dina iki. Dikenal minangka Gubernur sing mesthi tenang, dheweke katon goyah nalika konferensi pers dina iki.

Kanggo nanggepi reporter AP, Gubernur mung alesan 2% kasus anyar kalebu pengunjung. Pengunjung kudu duwe tes negatif utawa makalah vaksinasi.

Sing duwe kertas vaksinasi bisa uga positif lan nular, nanging iki ora bakal dingerteni.

Gubernur ujar manawa bebaya gedhe yaiku panyebaran virus masarakat. Siji wong bisa menehi 1,000 wong liya. Gubernur lan Direktur Kesehatan negara yakin virus kasebut ana ing komunitas kasebut, lan ora ngakoni turis ana ing komunitas sing padha.

Ing jagad dhewe, pimpinan Hawaii percaya turis sering dolan ing daerah kasebut ing pulau kasebut, asring uga restoran lan pantai sing beda. Iki pancen bodho banget lan adoh banget saka kasunyatan. Ing pulau-pulau cilik kaya Hawaii, kabeh wong bisa gabung karo sapa wae, turis ana ing endi wae, lan Waikiki utawa Lahaina ora didhelikake zona tembok.

Dr. Char bener nalika ujar manawa ora ana sebab kenapa wong liya kudu plancong saiki. Dheweke nambah: "Sampeyan ora bakal ngerti sapa sing lungguh ing jejere pesawat."

Pengunjung ngalami watesan perjalanan anyar kanggo Hawaii.

Ati-ati nalika ing Hawaii!

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

3 Komentar

  • Mahalo Ingrid kanggo tanggepan sing apik. Matur nuwun kanggo maca kita. Kita kabeh prihatin. Aku pindhah menyang kene ing taun 1988 lan kerja ing industri pariwisata wiwit taun 1976.

    Aku lara banget yen ujar manawa pariwisata kudu mandheg! Nanging nganti kita bisa ngrampungake masalah kaping sing durung ditemtokake.
    Sayange, ora ana arah sing jelas ing negara iki, lan pimpinan pariwisata (HTA khusus) wis meneng wiwit COVID-19 diwiwiti.

  • Matur nuwun kanthi sanget kanggo ngirim pesen iki! (Saka warga sing pindhah ing kene nalika isih bocah ing taun 1963.)

  • Matur nuwun kanthi sanget kanggo ngirim pesen iki! (Saka warga sing pindhah ing kene nalika isih bocah ing taun 1963.)