24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional budaya Industri Hospitality News Seychelles Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Pesona Pulau La Digue

Pulo La digue

Nalika riyaya Panyangka, sing uga dikenal minangka Lafet La Digue kanggo warga lokal, wis cedhak, kita bisa nyelehake kaendahan mentah ing pulau kasebut.


Print Friendly, PDF & Email
  1. Riyaya Panyangka, sing dingerteni dening warga lokal minangka Lafet La Digue, minangka acara utama sing narik kawigatene La Digue.
  2. Pahargyan kasebut ditindakake sawetara dina kanthi acara-acara utama tanggal 15 Agustus, kalebu massa terbuka ing "La Grotto" sing dirawuhi dening Uskup Seychelles.
  3. Massa kasebut diikuti karo prosesi tradisional liwat jalur La Digue menyang Gereja St.

Perayaan kasebut dilanjutake karo kegiyatan budaya, pesta lan acara musik langsung karo musisi lokal nalika sore. Riyaya kasebut ora bakal rampung tanpa kios panganan sing nampilake macem-macem masakan, utamane masakan tradisional kreole kanggo para pengunjung. Lafet La Digue minangka ilustrasi gaya hidup tradisional masarakat Seychellois.

Logo Seychelles 2021

Sing paling cilik saka telung pulau utama ing Nusantara Seychelles, Pulo La Digue misuwur amarga pesona desa sing asli lan asli, narik kawigatene para plancong saka ngendi wae. Kanthi swasana santai, pulau cilik iki mbalikke jam dadi pedesaan sing luwih sederhana ing endi trek lan jejak sepedha minangka jejak sing paling misuwur ing ngarsane manungsa.

Lungan prau 20 menit saka Pulo Praslin, tanpa bandara, La Digue minangka papan kanggo sawetara pantai sing paling apik ing Seychelles kayata Anse Source D'Argent sing misuwur, salah sawijining pantai paling difoto ing donya. Bersantai ing pesisir mutiara iki sing dilapisi watu-watu granit sing kandel, sing mung bisa ditemokake ing kepulauan Samudra Hindia iki.

Pulo cilik iki mbalikke wektu, menehi gaya gaya urip Seychellois sing khas sadurunge modernisasi, ana sing bisa ndeleng ing loro pulau utama liyane. Tancepake sepeda menyang pesisir L'Union Estate Park lan jelajahi pabrik kopra tradisional, ing endi digawe minyak kelapa prawan, lan ngliwati kebon anggur vanilla. Estate kasebut uga dadi omah kebon tradisional gaya kolonial Prancis lan kuburan kanggo para petani tani vanilla asli.

Luwih mudhun, ing pungkasan L'Union Estate, sampeyan bakal bisa mlaku ing pesisir putih mutiara saka Anse Source D'Argent diubengi perairan pirus lan watu-watu sing mengkilap. Wit aren lan vegetasi sing subur ing sakupenge mung nambah kaendahan ing papan sing endah iki, sing misuwur ing antarane para turis lan warga lokal. Sampeyan bisa uga mlebu ing Ile de Cocos sing memikat lan snorkel ing ngisor banyu sing bening kaya kristal sing cedhak karo keajaiban urip segara Seychelles.

Tilase alam ijo zamrud bakal nyedhaki alam saka sadurunge narik kawigaten sampeyan kanthi keragaman hayati. Yen sampeyan begja, sampeyan bisa uga nemokake flycatcher swarga langka ing antarane wit takamaka lan bodamier ing papan perlindungan La Digue Veuve Reserve.

Kanthi gaya pulau sejati, mangan nganggo sikil ing pasir ing salah sawijining restoran pantai pulau kasebut utawa cokot ing kios ing pinggir pantai. Pulo iki bakal ngombe rasa sampeyan kanthi rasa sing enak saka masakan creole, nggunakake bahan-bahan paling enak kalebu panganan laut lokal sing paling apik. Sampeyan bisa uga nemoni sawetara nelayan lokal nganggo pirogue kayu utawa nggawa woh-wohan saka pakaryan.

Sanajan cilik lan sepi, La Digue nduweni keajaiban kanggo kabeh wong, dadi kesan sing apik banget kanthi pesona lan keramahan sing anget.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar