24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Seychelles Breaking News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pemilihan UNWTO Mung Nggawe Alain St. Ange Milyuner

Alain St. Ange pikantuk dukungan saka menteri kasebut kanggo bersaing ing Pemilihan UNWTO
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kabeh diwiwiti kanthi cathetan seneng tanggal 23 Maret 2017 ing Berlin ing Fungsi ITB, nalika Menteri Pariwisata Seychelles Loustau-Lalanne nyetujoni mantan Menteri St.Ange dadi Calon kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO ing ngarsane Taleb Rifai sing metu UNWTO SG.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Sebagéan gedhe ing jagad iki gabung kanggo ngerteni Pemilihan UNWTO kanggo Sereter ing taun 2017 ora nyimpulake kaya kudune. Dilaporake babagan penipuan, korupsi, penyelundupan, lan liya-liyane sajrone proses kasebut njupuk posisi Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili.
  2. Salah sawijining calon sing saingan ing jabatan kasebut yaiku Pak Alain St. Ange. Dheweke ora nganggep apa sing kedadeyan marang dheweke. 4 taun mengko pengadilan banding paling dhuwur ing Seychelles asale menehi 7 yuta Seychelles Rupiah utawa udakara udakara $ 526,000 nganti Kamis iki.
  3. Saiki akeh wong ing donya sing takon kepiye UNWTO sing bakal maju liwat krisis COVID iki kanthi pimpinan sing beda?

The UNWTO manawa bakal luwih transparan, ramah media, lan mbukak sektor swasta lan kabeh pamrentah anggota agensi afiliasi PBB.

Ange ngajokake tuntutan hukum ing Seychelles ing Oktober 2017 sawise dheweke didiskualifikasi pamrentah dhewe kanggo milih ing pemilihan UNWTO. Seneng 2 dina sadurunge pemilihan nalika rapat Dewan Eksekutif UNWTO ing Madrid. Ora bisa diduga lan dadi wirang banget kanggo Calon St. Ange, para pendukunge, lan mantan Sekretaris Jenderal Rifai lan liya-liyane.

Dheweke menehi pidato emosional sadurunge pemilihan, dheweke ora diidini kanggo bersaing maneh.

Pidato Emosi dening Alain St Ange ing Dewan Eksekutif UNWTO ing 2017 sawise didiskualifikasi dadi Calon UNWTO

Alain seneng karo pers, dheweke seneng karo wong lan dadi pendukung industri pariwisata lan pariwisata pribadi. Nalika dadi menteri pariwisata kanggo Seychelles, dheweke miwiti Karnaval Victoria, sawijining acara sing nggawa karnaval lan pengunjung saka kabeh penjuru dunia menyang negara pulau cilik iki. Karnaval, sing diarak saka Trinidad, Nottingham, Cologne menyang Rio de Janeiro ing Seychelles isih ngomong babagan iki.

Sayange, St. Ange ora duwe kesempatan kanggo dipilih dening negara anggota UNWTO.

Afrika entuk tongkat cekak minangka keprihatinan utama nalika pemilihan, lan iki dadi kasunyatan sing sedih miturut akeh wong.

Ing taun 2017, loro pimpinan Afrika nyoba nggawa Afrika menyang tahapan pariwisata jagad: Dr. Walter Mzembi, menteri pariwisata Afrika sing paling dawa ing wektu kasebut saka Zimbabwe, lan Alain St.Ange saka Seychelles.

Uni Afrika ndhukung Dr. Mzembi minangka calon kanggo Afrika, sing uga dikonfirmasi dening Seychelles. Kanthi rong calon saka Afrika, kemungkinan Afrika milih salah sawijining calon Sekretaris Jenderal dadi tantangan nyata. 

Zimbabwe ing sangisoré Presiden Mugabe meksa Uni Afrika kanggo meksa Seychelles supaya ora ngidini Alain St.Ange mbukak. Tekanan Seychelles banget lan ngancam sanksi Afrika.

Pamrentah Seychelles menehi sawetara menit sadurunge pemilihan lan kanthi paksa mundur St.Ange saka pemilihan kasebut.

Iki dadi isin banget kanggo Calon St. Ange, nanging uga kanggo UNWTO, lan integritas proses pemilihan. Sayange, iki mung siji saka pirang-pirang masalah pangembangan sing nguwatirake sing pungkasane ngonfirmasi calon Georgia minangka Sekretaris Jenderal Majelis Umum UNWTO ing Chengdu, China.

Afrika duwe tongkat cekak wiwit wiwitan, wiwit taun 2017 nalika eTurboNews wrote: Ana sing mambu ing Madrid.

Pungkasane, Mzembi entuk slot nomer loro lan dikalahake dening Zurab Pololikashvili. Publikasi iki nglaporake babagan Zurab main game sing salah karo janji lan janji sing bisa dipertanyakan kanggo ngamanake suarane.

Alain St.Ange rumangsa yen dheweke dianggep ala karo pamrentahane dhewe lan ora nate mandheg anggone negesake. Dheweke nuntut pamrentahan lan menang. Sawise menang tuntutan hukum, panjaluk diajukake lan saiki dheweke menang luwih gedhe. Kabeh mau kedadeyan dina Kemis, wingi.

Pengadilan Tinggi Seychelles dina iki (12 Agustus 2021) menehi keputusan babagan kasus menteri bekas pariwisata, Alain St.Ange.

Napa Alain St. Ange bakal nampa 7 Yuta Rupiah kanggo Pemilihan UNWTO sing ilang?

St.Ange, sing kampanye tanpa lelah kanggo jabatan kasebut nyebabake kerugian finansial pribadi gedhe ing proses kasebut nyoba nggawe Sekretaris Jenderal UNWTO Afrika pertama.

Keputusan kanggo mundur saka kandidat dheweke dijupuk dening pamrentah Seychelles sawise tekanan parah ditindakake dening Uni Afrika sing ngancam sanksi ekonomi.

Mula, presiden Seychelles mbatalake nominasi St.Ange nalika dheweke wis nekani rapat Dewan Eksekutif UNWTO ing Madrid, 2 dina sadurunge pemilihan.

Sawise St.Ange mulih, dheweke banjur diadili lan diadili dening Pengadilan Tinggi, dipimpin dening Hakim Melchior Vidot, nalika diwenehi ganti rugi ing jumlah udakara Rp164,396.14 sen (udakara US $ 12,366)

Dhuwit iki malah ora mbayari mbuwang adoh saka St.Ange sing nandur modhal kanggo kampanye kanggo pemilihan iki. Dheweke menehi arahan marang para pengacara supaya mrentah mung nindakake jumlah kerusakan. Dheweke uga nambah rasa nyeri, asor, lan karusakan psikologis amarga kedadeyan kasebut nyebabake dheweke.

Sawise pirang-pirang taun, perkara kasebut pungkasane dirampungake ing Pengadilan Banding, Pengadilan paling dhuwur ing Seychelles. Nalika Jaksa Agung njaluk, supaya mrentah, supaya kasus kasebut dibubarake kanthi sakabehe, St.Ange wis mrentah babagan kuantum.

Dheweke negesake kanthi jujur ​​manawa jumlah sing dianugerahi ing level Pengadilan Tinggi meh ora cukup kanggo nutupi biaya pengajuan, nanging ora menehi ganti rugi kanggo biaya sing gedhe sing ditindakake nalika kampanye. 

Jaksa Agung ing panjaluk kasebut nyoba, nanging ora sukses, njaluk manawa Pamrentah kudu dianakake standar hukum sing beda tinimbang warga negara sing tumindak delikual.

Pungkasane, yen argumen kasebut bakal sukses, bakal menehi efek supaya warga luwih angel nggawa tindakan sipil marang Negara. Minangka salah sawijining jinis pertama ing yurisdiksi kita, kasus St.Ange saiki duwe efek sing beda sawise Pengadilan: melu-melu jangkauan warga kanggo nantang keputusan sing dijupuk dening Pemerintahan Eksekutif. 

Pengadilan wingi nambah penghargaan kanggo St.Ange nganti meh 7 yuta rupee, kanthi efektif mbayar paling akeh biaya sing ora dibayar sak kampanye.

Jumlah iki kalebu 1 yuta rupiah ing karusakan moral, salah sawijining jumlah paling dhuwur sing bakal dianugerahi ing yurisdiksi kita kanggo karusakan non-moneter nganti saiki.

Iki mesthi bakal dadi pathokan sing menjanjikan kanggo para sing nuntut sing maju kanthi panyebab tumindak sing padha. 


Bisa dingerteni Pak St. Ange, ninggalake gedhong pengadilan wingi kanthi semangat sawise patang taun nglawan masalah kasebut ing konteks mungsuh, bareng karo tim Pengacara Seychellois sing rame, kalebu Pak Kieran Shah, MrsMichelle St.Ange-Ebrahim, lan Pak Frank Elizabeth.

Negara kasebut diwakili dening Pak Stephan Knights. Nalika Pak St.Ange sesambungan kanthi ramah, kaya biasane, karo pers sing dikumpulake, ora ana komentar saka Jaksa Agung.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar