24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah Kabar Breaking Haiti Industri Hospitality News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pati, ciloko, karusakan dilaporake nalika gempa bumi gedhe diserang Haiti

Pati, ciloko, karusakan dilaporake nalika gempa bumi gedhe diserang Haiti
Pati, ciloko, karusakan dilaporake nalika gempa bumi gedhe diserang Haiti
ditulis dening Harry Johnson

Pusat Peringatan Tsunami AS nerbitake ancaman tsunami, nanging ancaman kasebut dicopot sajrone sakjam.

Print Friendly, PDF & Email
  • Gempa bumi kuat ngancurake Haiti.
  • Laporan sing durung dikonfirmasi nuduhake sawetara wong sing tiwas lan akeh ciloko.
  • Peringatan tsunami ditanggepi, nanging dibatalake sakcepete sawise iku.

Gempa bumi akeh banget, luwih kuat tinimbang gempa bumi sing mbebayani 2010, nyerang Haiti esuk dina Setu esuk, nyebabake kerusakan parah ing sisih kidul negara Karibia.

Pati, ciloko, karusakan dilaporake nalika gempa bumi gedhe diserang Haiti

Survei Geologi AS nyedhiyakake intensitas tremor kanthi skala 7.2, utawa "mayor". Pusat gempa kasebut yaiku 12km (7.5 mil) ing sisih lor mangetan saka Saint-Louis-du-Sud, sawijining kutha kanthi luwih saka 50,000 jiwa.

Laporan sing durung dikonfirmasi nuduhake sawetara wong sing tiwas lan akeh ciloko. USGS ujar manawa "korban korban bisa uga akeh lan bencana kasebut umume nyebar" ing Haiti.

Kerusakan parah dilaporake ing Haiti, kanthi gambar saka kutha Jeremie ing sacedhake nuduhake bangunan sing ambruk lan dalan-dalan sing rubuh.

Video saka Jeremie nampilake bledug mendhung kebak ing dalan, amarga omah-omah rusak.

Sawetara wong sing ngirim ing media sosial nglaporake ngrasakake gempa kasebut adoh banget ing Jamaika, lan Pusat Peringatan Tsunami AS nerbitake ancaman tsunami sakcepete sawise iku. Nanging, ancaman kasebut diangkat sajrone sajam.

Gempa kasebut nyebabake sawetara menit sawise gempa skala 6.9 ngguncang Semenanjung Alaska. Nanging, gempa bumi Alaska kasebut tekan wilayah sing luwih akeh pedunung, ing endi potensial kerusakane luwih murah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar