24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Gempa bumi kuat nyerang Semenanjung Alaska

Gempa bumi kuat ngrebut Alaska
Gempa bumi kuat ngrebut Alaska
ditulis dening Harry Johnson

Semenanjung minangka hotspot gempa, lan lenggah ing titik pertemuan lempeng tektonik Pasifik Lor lan Amerika Utara.

Print Friendly, PDF & Email
  • Gempa bumi kuat nyerang Semenanjung Alaska.
  • Gempa gonjang-ganjing pemukiman Perryville.
  • Ora ana korban jiwa, ciloko utawa kerusakan.

Survei Geologi AS (USGS) nglaporake manawa ana gempa skala 6.9 sing kuat nyerang Semenanjung Alaska, dina Setu esuk.

Gempa bumi kuat ngrebut Alaska

The USGS dirating gempa ing 6.9 skala skala, rating diklasifikasikake minangka "kuwat" lan bagian sekedhik saka titik ngisor "utama."

Gempa kasebut, sing bakal ngrampungake wilayah sing wis dibangun, ngguncang pemukiman Perryville, ing wilayah sing rame karo kegiatan gempa.

Gempa kasebut nyerang pasisir Semenanjung Alaska, jejak lan pulau sing lancip sing metu saka dharatan Alaska lan menyang Samodra Pasifik tumuju Rusia. Semenanjung arang pedunung, lan kutha paling cedhak gempa gempa kasebut yaiku Perryville, pemukiman udakara 100 wong, udakara udakara 85 mil (136km) ing sisih lor-kulon.

Semenanjung minangka hotspot gempa, lan lenggah ing titik pertemuan lempeng tektonik Pasifik Lor lan Amerika Utara. Minangka papan kanggo sawetara gunung geni aktif, lan asring ndeleng lindhu gedhe. Pungkasan wulan kepungkur, gempa skala 8.2 tekan lokasi sing padha sing kena geter Setu, lan disusul karo telung aftershock kanthi skala 5.9, 6.1, lan 6.9. Gempa iki paling gedhe sing nempuh Amerika Serikat wiwit taun 1965, lan sing paling gedhe ing sejarah donya wiwit taun 2018. Nanging, ora ana korban jiwa sing dilaporake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar