24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
News Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Rangers Afrika nglawan perburuan ing pandhuan COVID-19

Perang nglawan perburuan

Pandemi COVID-19 nyebabake mundhak nyababake ing saindenging Afrika amarga penjaga kewan liar nganti wates, nyebabake rasa was-was lan kuatir para aktivis lan konservasi.


Print Friendly, PDF & Email
  1. Survei sing ditindakake amal amal konservasi, Tusk lan Negara Alam, nemokake manawa para penjaga Afrika ora ana tandha-tandha lega.
  2. Perburuan jebule saya akeh amarga pandemi COVID-19 terus nyebabake komunitas lan satwa Afrika.
  3. Survei kasebut takon 60 organisasi lapangan ing 19 negara ing Afrika.

Dana Konservasi lan Margasatwa ing Taman Nasional Hwange, Zimbabwe, ujar manawa wis nambah jebakan lan jebakan 8,000% ing antarane Mei lan Juli 2020.

"Ana lonjakan tingkat serangan sing ana gandhengane karo gadhing sing digawe tim kita sajrone taun kepungkur. Para pamburu ora bakal ngaso sanajan ana pandemi, mula kita kudu njaga operasi lan papan moral kanthi nglindhungi lan ngrawat tim kita, "ujare Nyaradzo Hoto, sawijining sersan ing Yayasan Anti Pelanggaran Internasional ing Zimbabwe.

"Kita pancen kuwat komitmen kanggo njaga ing wilayah alas sing jembar sing diwenehake lan nglindhungi wong sing ora bisa mandhegani para pemburu," ujare Hoto.

Jurnal Internasional Wilayah dan Konservasi Dilindhungi nemokake manawa 78.5% negara-negara Afrika sing disurvei nglaporake manawa COVID-19 wis mengaruhi kapabilitas kanggo ngawasi perdagangan satwa ilegal, lan 53 persen nglaporake pengaruh sing gedhe saka COVID-19 babagan kemampuan mitigasi konflik manungsa-satwa.

Edwin Kinyanjui, perwira komunitas satwa senior ing Mount Kenya Trust ing Kenya, ujar manawa para ranger kudu luwih waspada sajrone taun kepungkur.

"Aktivitas ilegal amarga akeh penghasilan saya mundhak lan nalika nglawan kegiatan iki, ranger duwe risiko kena COVID-19," ujare Kinyanjui.

"Cara nyiksa uga saya canggih, lan sistem keadilan kakehan. Kita terus amarga kita ngerti manawa apa sing diperjuangake luwih gedhe tinimbang kita, "ujare Kinyanjui.

penting pendanaan kanggo wisata satwa uga wis ngalami krisis amarga pandemi kasebut. Juru bicara saka Frankological Zoological Society ujar manawa pengaruh COVID-19 dirasakake ing Taman Nasional Nsumbu ing Zambia.

"Pariwisata sing nyuda iki nyebabake proyek lan mata pencaharian sing gegandhengan lan menehi tantangan kanggo ngubungake nilai alam karo nilai kanggo urip manungsa," ujare masarakat.

Charity Rhino Ark, sing nulungi Taman Nasional Aberdares ing Kenya, ujar manawa pendapatan turis kanggo Layanan Margasatwa Kenya mudhun nganti 96%, sing nyebabake pemotongan anggaran kanggo program keamanan liar lan alas pemerintah.

Ing upaya kanggo ngatasi masalah kasebut, luwih saka 150 tim ranger melu Tantangan Wildlife Ranger 2021, serangkaian tantangan mental lan fisik sing pungkasane tanggal 18 September ing balapan 21 kilometer nglintasi wilayah sing dilindhungi macem-macem lan tantangan ing wilayah sing dilindhungi Afrika. .

Dana sing diklumpukake bakal nutupi biaya operasional paling ora 5,000 ranger, saengga bisa nyedhiyakake kulawarga lan nglindhungi komunitas lan satwa ing sawetara wilayah sing paling rawan ing Afrika.

"Rangers minangka getih saka upaya konservasi lan pancen ora bisa ilang," ujare Judi Wakhungu, duta besar Kenya ing Prancis, Portugal, Serbia, Monako, lan Holy See.

Kampanye anti-perburuan ing Afrika lagi ngalami kekurangan dana sing serius amarga turis sing kurang teka sajrone pandemi kasebut.

Ing Tanzania, salah sawijining negara-negara Afrika sing sugih satwa, dilaporake manawa ana 33,386 pemburu sing dicekel ing 5 taun kepungkur amarga kampanye anti-perburuan intensif sing diwiwiti dening Pasukan Tugas Anti-Pembocoran Nasional (NTAP).

Ing wektu sing padha, 2,533 gaman dijupuk; total 5,253 kasus diajukake ing pengadilan; lan 914 disimpulake nyebabake penjara 1,600 wong.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar