24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga LGBTQ rapat News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Apa Topeng Banget Bangsa Amerika? Apa babagan Vaksin?

topeng1
Masker nganggo
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Topeng utawa Topeng ora?

Protes anti vaksinasi, demonstrasi anti topeng, Amerika Serikat ana ing dalan karusakan, bunuh diri lan kekerasan. Hak kanggo mbebayani warga negara saiki disalahake karo hak asasi manungsa sing ngrusak awake dhewe.
Apa Amerika Serikat lagi menyang Fasisme?

Bebener sing ora dibantah yaiku. Penyebaran AS COVID-19 paling dhuwur lan mundhak.

Print Friendly, PDF & Email
  • Amerika Serikat dipisahake nalika kudu ngreksa warga saka Virus CORONA.
  • Negara-negara AS sing mikir nganggo topeng mbatesi hak asasi manungsa kalebu: Alabama | Alaska | Arizona | Arkansas | Colorado | Delaware | Florida | Georgia | Idaho | Indiana | Iowa | Kansas | Kentucky | Maine | Maryland | Massachusetts | Michigan | Minnesota | Mississippi | Missouri | Montana | Nebraska | New Hampshire | New Jersey | Karolina Lor | Dakota Lor | Kepulauan Mariana Utara | Ohio | Oklahoma | Pennsylvania | Karolina Kidul | Dakota Kidul | Tennessee | Texas | Utah | Vermont | Virginia Kulon | Wisconsin | Wyoming
  • NEGERI AS sing percaya yen nganggo topeng nglindhungi yaiku warga negara lan prentah ora watesan saka hak asasi manungsa kalebu Samoa Amerika | California | Connecticut | Kabupatèn Columbia | Guam | Hawaii | Illinois | Louisiana | Nevada | New Mexico | New York | Oregon | Puerto Rico | Pulo Rhode | Kepulauan Virgin AS | Virginia | Washington

Topeng N95 minangka jinis respirator. Ing wulan Januari Jaringan Pariwisata Dunia ngrembug babagan rebuilding.lancaran ing topeng apa sing mateni wong Amerika.

Risiko infeksi SARS-CoV-2 ing wong sing divaksinasi ora bisa diilangi kanthi lengkap yen panularan virus masarakat nyebar. Wong sing divaksinasi bisa uga kena infeksi lan nyebar virus marang wong liya.

Bebener babagan Vaksin?

  • Vaksin COVID-19 aman lan efektif.
  • Mayuta-yuta wong ing Amerika Serikat nampa vaksin COVID-19 kanthi pengawasan keamanan paling kuat ing sejarah AS.

Sadurunge abad kaping pungkasan, penyakit kaya watuk regane, polio, campak, Haemophilus influenzae, lan rubella nyerang atusan ewu bayi, bocah, lan wong diwasa ing AS Ewonan wong sing mati saben taun amarga dheweke. Nalika vaksin dikembangake lan digunakake kanthi akeh, tingkat penyakit iki mudhun nganti saiki umume umume meh ora ana ing negara kita.

  • Meh kabeh wong ing AS ngalami campak sadurunge ana vaksin, lan atusan wong mati saben taun. Saiki, umume dokter durung nate weruh kasus campak.
  • Luwih saka 15,000 wong Amerika tiwas amarga difteri ing taun 1921, sadurunge ana vaksin. Mung rong kasus difteri sing dilaporake menyang CDC antarane 2004 lan 2014.
  • Epidemi rubela (campak Jerman) ing 1964-65 nginfeksi 12½ yuta wong Amerika, mateni 2,000 bayi, lan nyebabake 11,000 keguguran. Wiwit taun 2012, 15 kasus rubella dilaporake menyang CDC.

Amarga sukses kaya iki, bisa uga kudu takon, "Napa kita kudu terus divaksinasi nglawan penyakit sing bisa uga ora bakal kita weruh?" Iki sebabe:

Vaksin ora mung nglindhungi awak dhewe:

Umume penyakit sing bisa dicegah vaksin nyebar saka wong liya menyang wong. Yen wong ing komunitas kasebut kena penyakit infeksi, dheweke bisa nyebar menyang wong liya sing ora kebal. Nanging wong sing kebal kanggo penyakit amarga wis divaksinasi ora bisa nandhang penyakit kasebut lan ora bisa nyebar menyang wong liya. Luwih akeh wong sing divaksinasi, luwih sithik kesempatan penyakit kudu nyebar.

ilustrasi: yen mung sawetara sing divaksinasi, virus bakal nyebar. yen umume divaksinasi, disebarke.

Yen ana siji utawa rong kasus penyakit dilebokake ing komunitas sing umume wong ora divaksinasi, bakal wabah. Contone, ing taun 2013, ana pirang-pirang wabah campak ing saindenging negara, kalebu wabah gedhe ing New York City lan Texas - umume ing antarane klompok sing kurang duwe vaksinasi. Yen tingkat vaksinasi mudhun nganti kurang ing level nasional, penyakit bisa dadi umum kaya sadurunge vaksin.

Nganggo topeng minangka kesepakatan ing saindenging jagad, diskusi yaiku jinis topeng kasebut.

Saiki jinis topeng katon ora ana bedane ing Amerika Serikat. Diskusi yaiku nganggo topeng babar pisan.

Diskusi iki ditindakake ing negara kasebut kanthi paningkatan infeksi COVID-19 sing paling dhuwur, Amerika Serikat.

Total, Amerika Serikat duwe 3,364,700 kasus coronavirus wiwit wingi. Wingi uga 155,297 infeksi COVID-19 anyar kacathet kanthi 769 wong anyar. Warga 637,181 warga AS tilar donya ing COVID-19. Adhedhasar populasi AS. nomer 14 ing donya kanthi nomer luwih dhuwur ing Luxembourg, Georgia, Aruba, Slovenia, St. Barth, Maladewa, San Marino, Bahrain, Gibraltar, Republik Ceko, Montenegro, Seychelles, lan Andorra. Saiki, 6,597,427 warga AS duwe kasus COVID19 aktif lan 19,474 ana ing kahanan serius ing rumah sakit sing gelut supaya bisa urip.

Nganggo topeng bakal nglindhungi wong-wong sing ana ing sekitar sampeyan saka infeksi. COVID-19 nyebar saka wong menyang wong kanthi tetesan ambegan, sing umume diproyeksikan nalika batuk, wahing, ngomong lan nembang. 

Amerika Serikat saiki dadi Amerika Serikat.

Mangkene ringkesan Negara sing mbutuhake nganggo topeng protèktif, lan sing nganggep bisa ngatasi warga masarakat.

Topeng utawa ora topeng sing didhaptar dening Amerika Serikat:

Alabama: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Kay Ivey miwiti mandat topeng ing saindenging negara wiwit tanggal 16 Juli 2020, mrentahake supaya topeng kudu dianggo ing negara kasebut sajrone 6 kaki anggota rumah tangga liya ing ruang njero ruangan umum, nalika nggunakake layanan transportasi utawa ing ruangan umum ruangan kanthi rapat. saka 10 utawa luwih wong. Gubernur Ivey ngeculake mandat kasebut tanggal 9 April, sanajan dheweke nyengkuyung masker sawise mandat rampung.

Alaska: Ora Ana Amanat Negara

Departemen Kesehatan lan Layanan Sosial ing Alaska nyengkuyung topeng nganggo jarak adoh sosial nantang, nanging ora ana amanat resmi ing level negara.

Samoa Amerika: Amanat ing Panggonan

Efektif tanggal 2 Februari, Gubernur Lemanu PS Mauga miliki mandat topeng kanggo wilayah kasebut, mrentah supaya saben wong nganggo tutup wajah ing bangunan umum lan nggunakake transportasi umum. Klompok pulau ing Samodra Pasifik sing nyipta wilayah kasebut wis nate kasus COVID-19, miturut Organisasi Kesehatan Dunia, lan sistem kode wiwit didegake ing wilayah kasebut wiwit biru nganti abang, mbutuhake topeng dipakai nalika ing kode kuning utawa abang. Wilayah kasebut saiki nganggo kode biru, sing paling ora winates.

Arizona: Ora Ana Amanat Negara

Tanggal 19 November 2020, Departemen Layanan Kesehatan Arizona mrentah supaya kabeh sekolah ing saindenging negara kudu masker digunakake ing kampus sekolah, ing bis sekolah lan ing kegiatan sing ana gandhengane karo sekolah. Sawetara bisnis uga duwe mandat topeng, lan sawetara kutha lan kabupaten duwe mandate dhewe, nanging mandate kabeh negara durung digawe kanggo Arizona ing sanjabane sekolah-sekolah kasebut. Gubernur Doug Ducey wiwit mbatalake kabeh mandat topeng lokal, lan nglarang implementasi mandat topeng ing sekolah. Sawise CDC ngumumake kuwalikan mandate tanggal 27 Juli lan nyaranake topeng digunakake ing sekolah, Ducey ngumumake manawa Arizona bakal terus nglarang mandat topeng ing sekolah.

Arkansas: Ora Ana Amanat Negara

Wiwit tanggal 20 Juli 2020, mandat topeng wis ana ing negara kasebut, sing nuntut supaya wong-wong tundhuk karo pandhuan nutupi rai nalika kena kanggo anggota rumah tangga liyane sing jarak 6 kaki ora bisa dijaga. Gubernur Asa Hutchinson ngangkat mandat topeng negara kasebut ing tanggal 30 Maret, sanajan dheweke ngajak masarakat supaya sopan karo wong liya lan ngajeni keputusan bisnis sing bakal ditindakake. Ing wulan April, Hutchinson nandatangani undang-undang sing nglarang mandat topeng dening pamrentah lan sekolah lokal utawa negara.

California: Amanat Negara ing Panggonan

Gubernur Gavin Newsom miwiti mandat topeng kanggo wong-wong California tanggal 18 Juni 2020, sing banjur diupdate supaya supaya nutupi rai saben wong ana ing njaba omah. Newsom ing wulan April 2021 ngumumake manawa negara kasebut bakal selaras karo rekomendasi masking njaba CDC, ujar manawa wong sing divaksinasi kanthi lengkap ora kudu nganggo topeng ing njaba omah kajaba ana akeh wong. Ing tanggal 15 Juni 2021, mandat topeng California selaras karo pandhuan topeng CDC paling anyar kanggo wong sing divaksinasi, saengga wong-wong sing divaksinasi ora nganggo topeng ing setelan sing biasane. Nanging ing kabupaten paling padhet negara kasebut, County Los Angeles, mandat topeng kasebut dibalekake tanggal 18 Juli 2021, kanggo kabeh wong ing njero omah, tanpa preduli status vaksinasi.

Colorado: Ora Ana Amanat Negara

Wiwit tanggal 20 Juli 2020, saben wong ing negara kasebut diwajibake nganggo topeng ing njero ruangan, ing ruangan umum lan nalika nggunakake utawa ngenteni nggunakake transportasi umum. Amanat kasebut nggawe pangecualian kanggo 10 taun lan ing ngisor lan kanggo kondisi medis tartamtu. Gubernur Jared Polis ing wulan April persyaratan topeng njero ruangan santai kanggo sawetara kabupaten sing ana ing watesan ijo tingkat adhedhasar tingkat panularan virus corona. Ing tanggal 2 Mei, Polis ngumumake manawa dheweke ndandani mandate topeng negara kasebut supaya kelompok 10 utawa luwih bisa kumpul ing njero omah tanpa topeng yen 80% utawa luwih saka para peserta sing divaksinasi. Ing tanggal 14 Mei, Polis ngumumake mungkasi mandat topeng negara bagian, ganti saka sarat menyang saran, sawise pandhuan paling anyar CDC kanggo wong sing divaksinasi. Masker isih dibutuhake ing sawetara setelan, kalebu ing sekolah lan transportasi umum.

Connecticut: Amanat Negara ing Panggonan

Gubernur Ned Lamont mrentah wiwit tanggal 20 April 2020, kabeh wong ing negara kasebut kudu nganggo topeng utawa nutupi rai yen tekan jarak 6 kaki saka anggota dudu rumah tangga, lan nalika nggunakake transportasi umum. Wiwit wulan September, individu bisa didenda yen ora netepi mandat topeng. Tanggal 19 Mei 2021, amanat kasebut diwatesi mung ing area njero ruangan, lan sing divaksinasi ora bakal diwajibake nganggo topeng ing njero omah. Bocah-bocah ing umur 2 taun ora dikatutake mandate, uga karo kahanan medis tartamtu.

Delaware: Ora Ana Amanat Negara

Amanat topeng wis ana ing negara kasebut wiwit tanggal 28 April 2020, ing endi ana individu diwajibake nganggo tutup rai nalika nggunakake transportasi umum, nalika ing bisnis lan ing ruangan njaba yaiku jarak udakara 6 kaki saka anggota dudu rumah tangga bisa uga Gubernur John Carney ngumumake yen tanggal 14 Desember, mandat topeng universal bakal diwiwiti, sing nuntut kabeh wong nganggo tutup rai nalika ana ing njero omah karo anggota non-rumah tangga. Tanggal 21 Mei, mandate negara kabeh diangkat, lan warga Delaware saiki didhukung kanggo ngetutake pituduh masking ruangan lan njero ruangan kaya sing diandharake CDC, ujare Carney.

Distrik Columbia: Amanat ing Panggonan

Walikota Muriel Bowser miwiti mandat topeng tanggal 22 Juli 2020, negesake manawa kabeh individu kudu nganggo topeng ing bisnis, ing area apartemen sing umum, lan yen njaga jarak 6 kaki ora bisa digunakake ing njobo. Pesenan kasebut ngetutake mandate Mei 2020 sing mbutuhake tutup wajah ing bisnis penting lan sajrone lelungan penting nalika Distrik kasebut tetep ana ing omah. Pesenan kasebut nggawe pangecualian kanggo bocah-bocah umur 2 taun utawa luwih enom, lan wong sing duwe kahanan medis tartamtu. Tanggal 30 April 2021, Bowser nandatangani perintah eksekutif sing ngidini wong sing divaksinasi kumpul ing njobo ing klompok cilik tanpa topeng, utawa karo wong sing durung divaksinasi sing nganggo topeng. Wong sing divaksinasi uga bisa kumpul ing omah karo wong sing divaksinasi liyane ing setelan pribadi tanpa topeng. Ing tanggal 17 Mei, wong sing divaksinasi mung kudu nganggo masker ing panggonan sing dibutuhake, kalebu setelan perawatan kesehatan, sekolah, ing bisnis sing topeng wajib lan transportasi umum. Sawise CDC ngowahi pandhuan topeng kanggo wong sing divaksinasi, Walikota Muriel Bowser ngumumake manawa mandat topeng bakal bali kanggo kabeh wong ing njero omah, tanpa preduli status vaksinasi, wiwit tanggal 31 Juli.

Florida: Ora Ana Amanat Negara

Sanajan mandhiri tingkat kutha lan kabupaten wis ana, Gubernur Ron DeSantis nundha kabeh denda lan dendha sing ana gandhengane karo ora ngetrapake watesan COVID-19 sing gegandhengan tanggal 25 September 2020, ngalangi para pimpinan lokal supaya ora ngetrapake mandate. Ing wulan Mei, DeSantis nandatangani undang-undang sing mandheg kabeh larangan COVID-19 lokal, kalebu mandat topeng lokal.

Georgia: Ora Ana Amanat Negara

Miturut Gubernur Brian Kemp, panutupan rai pancen diwanti-wanti ing njaba omah wong, nanging ora dibutuhake. Pesenan tanggal 15 Agustus 2020 ngidini para kabupaten bisa nelpon mandat topeng yen ketemu sawetara kasus COVID-19 per 100,00 wong, lan sawetara kutha, kayata Atlanta, mbutuhake topeng ing ngarep umum.

Guam: Amanat ing Papan

Topeng wilayah kasebut mrentah supaya saben wong nganggo topeng "nalika kumpul karo wong sing dudu kulawarga sing padha." Departemen Kesehatan Umum lan Layanan Sosial Guam uga mrentah sistem denda lan dendha amarga nglanggar arahan topeng kasebut.

Hawaii: Amanat Negara

Nganti tanggal 16 November 2020, negara kasebut duwe pirang-pirang mandat topeng, sing didikte karo pamrentah kabupaten. Gubernur David Ige nggawe mandhat ing saindenging negara kanggo kabeh wong sing umur 5 taun utawa luwih, ora kalebu sing duwe kondisi medis tartamtu. Tanggal 25 Mei, Ige ngumumake manawa mandat topeng negara kasebut bakal diangkat, bakal efektif, nanging masker isih dibutuhake ing njero omah.

Idaho: Ora Ana Amanat Negara

Tanggal 19 November 2020, limang kabupaten ing Idaho Lor nggawe mandat topeng, sing mbutuhake topeng digunakake nalika distansi sosial ora bisa kedadeyan. Ora ana amanat ing level negara, sanajan topeng wis diwanti-wanti. Ing tanggal 27 Mei, nalika Gubernur Brad Little ora ana ing negara kasebut, Gubernur Letnan Janice McGeachin ngetokake perintah eksekutif nglarang mandat topeng ing negara kasebut, nglarang negara kasebut utawa bagean-bagean politik, kayata sekolah umum, kanggo ngetrapake mandate dhewe.

Illinois: Amanat Negara ing Panggonan

Gubernur JB Pritzker menehi mandat topeng wiwit tanggal 1 Mei 2020, sing mrentahake supaya wong-wong ing negara kasebut nutupi rai ing ruangan njero ruangan umum, lan nalika arep kontak karo anggota non-rumah tangga sing udakara 6 kaki. Bocah-bocah umur 2 taun utawa luwih dibebasake saka mandate, uga individu sing duwe kahanan medis tartamtu. Ing tanggal 17 Mei 2021, Pritzker nyelarasake mandat topeng negara kasebut kanthi pedoman CDC, supaya wong sing divaksinasi ora nganggo topeng ing umume kahanan. Ing tanggal 27 Juli, negara kasebut nggunakake pandhuan paling anyar saka CDC, nyaranake supaya wong-wong maneh nganggo topeng ing njero omah, tanpa preduli status vaksinasi, ing wilayah sing COVID-19 mundhak. Ing tanggal 4 Agustus, Pritzker ngenalake mandat topeng kanggo kabeh siswa ing sekolah, tanpa preduli status vaksinasi.

Indiana: Ora Ana Amanat Negara

Wiwit tanggal 27 Juli 2020, ana wong sing diwajibake nganggo topeng utawa nutupi rai ing negara kasebut nalika ngunjungi ruangan njero ruangan umum lan nalika ora bisa njaga jarak 6 kaki saka anggota non-omah nalika ing njobo. Gubernur Eric Holcomb ngeculake mandat kasebut tanggal 6 April, lan saiki menehi saran babagan masker, nyaranake nanging ora mrentahake topeng. Topeng isih dibutuhake ing gedhong pamrentah, ing situs uji coba lan vaksinasi COVID-19 lan ing sekolah K-12.

Iowa: Ora Ana Amanat Negara

Antarane tanggal 17 November lan 6 Februari, ana mandat topeng kanggo individu nalika ana ing ruang publik njero ruangan, lan nalika ana 6 kaki anggota non-rumah tangga suwene 15 menit utawa luwih. Gubernur Kim Reynolds ngangkat mandat kasebut, wiwit tanggal 7 Februari, nyengkuyung populasi sing rentan supaya "terus matesi kegiyatane ing njaba omah." Ing tanggal 20 Mei, Reynolds nandatangani undang-undang sing nglarang mandat topeng ing kabupaten, kutha lan sekolah ing saindenging negara, nglarang pimpinan lokal menehi syarat topeng.

Kansas: Ora Ana Amanat Negara

Wiwit tanggal 3 Juli 2020, mandhat nutupi negara kabeh wis ditemtokake kanggo saben wong ing saindenging negara nalika ana ing ruang publik njero ruangan, nggunakake transportasi umum, lan ing njobo nalika ora bisa njaga jarak 6 kaki saka anggota dudu rumah tangga. Tanggal 1 April, anggota parlemen Republik ing Kansas mungkasi mandat kasebut, ngetutake perintah eksekutif saka Gubernur Laura Kelly supaya amanat kasebut tetep ana.

Kentucky: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Andy Beshear miwiti mandat nutupi rai wiwit tanggal 10 Juli 2020, nggawe tutup wajah sing dibutuhake nalika nggunakake transportasi umum, ing kabeh bisnis lan yen jarak 6 kaki angel dijaga ing kabeh ruangan ruangan lan ruangan umum. Bocah-bocah sing umur 5 taun utawa luwih, ora dikalahake saka mandate, bebarengan karo individu sing aktif olahraga ing gym sanajan jarak adoh saka 6 wong liyane, lan sing ora duwe kabisan sing bisa nyegah nutupi rai kanthi aman. Beshear ngumumake yen wiwit tanggal 27 April, klompok kurang saka 1,000 wong bisa kumpul ing njobo tanpa topeng, sanajan sing ora divaksinasi kudu terus nganggo topeng yen jarak 6 kaki ora bisa dikendhaleni wong liya. Lan tanggal 6 Mei, gubernur ngumumake manawa wong sing divaksinasi bisa kumpul ing klompok cilik ing njero ruangan tanpa topeng. Nindakake rekomendasi topeng njero ruangan CDC kanggo wong sing divaksinasi, Beshear ngumumake manawa negara kasebut bakal langsung nuruti pandhuan anyar, saéngga wong sing divaksinasi ora mbutuhake syarat topeng ing njero omah. Tanggal 11 Juni, mandat topeng negara diangkat. Tanggal 10 Agustus, Beshear ngumumake yen topeng dibutuhake ing sekolah, tanpa preduli status vaksinasi.

Louisiana: Amanat Negara ing Panggonan

Wiwit tanggal 13 Juli 2020, saben wong ing negara kasebut diwajibake nganggo topeng nalika ana ing papan umum. Gubernur John Bel Edwards ngumumake yen wiwit tanggal 28 April, mandat topeng negara bakal diangkat, lan mandat sing bakal ditindakake bakal ditetepake dening pimpinan lokal lan pamilik bisnis. Nanging, topeng isih dibutuhake ing gedung pamrentahan, pusat pendhidhikan bocah cilik lan sekolah K-12, ing perguruan tinggi lan universitas, transportasi umum lan perawatan kesehatan. Edwards mulihake mandat topeng kanthi sementara, wiwit tanggal 4 Agustus 2021, sing mbutuhake individu umur 5 utawa luwih lawas nganggo topeng ing ruangan umum njero ruangan.

Maine: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Janet Mills miwiti mandat nutupi rai wiwit tanggal 29 April 2020, sing mrentahake saben wong ing saindenging negara kasebut kudu nganggo tutup rai ing setelan umum. Efektif tanggal 11 Desember, dianyari nganggo basa sing luwih spesifik babagan penegakan amanat, sing kudu ditindakake dening pamilik lan operator kabeh ruang publik njero ruangan. Kanthi nganyari kasebut, Mills njlentrehake manawa ngakoni pengecualian medis dudu alesan kanggo nolak nganggo topeng rai ing ruangan umum njero ruangan. Ing tanggal 27 April 2021, Mills ngumumake yen topeng ora bakal dibutuhake maneh ing njaban negeri, kajaba ing endi angel njaga jarak fisik, sawise ngumumake pedoman anyar CDC. Mandat topeng negara kasebut diangkat tanggal 24 Mei, sanajan bocah-bocah umur 5 taun utawa luwih isih diwajibake nganggo topeng ing sekolah lan perawatan bocah.

Maryland: Ora Ana Amanat Negara

Wiwit tanggal 15 April 2020, wong-wong Maryland diwajibake nganggo tutup wajah ing negara kasebut nalika nggunakake transportasi umum lan ing perusahaan ritel, sawijining prentah sing dianyari kanggo nyakup syarat-syarat topeng nalika ing njero omah ing lokasi umum lan ing njaba ruangan yen ora ana langkah-langkah jarak fisik Bisa terus-terusan saka anggota sing ora duwe omah. Pengecualian kasedhiya kanggo bocah-bocah sing umur 5 taun utawa luwih, lan kanggo wong sing duwe kahanan medis tartamtu. Gubernur Larry Hogan ngangkat mandat topeng ruangan ing tanggal 28 April 2021, sanajan wong sing durung divaksinasi disaranake terus nganggo topeng, luwih-luwih yen jarak sosial ora bisa ditindakake. Amanat topeng negara bagian rampung tanggal 15 Mei, sawise CDC ngumumake pandhuan anyar supaya wong sing divaksinasi kanthi lengkap ora nganggo topeng ing njero omah, sanajan sing ora divaksinasi disaranake terus nganggo tutup rai, miturut pejabat kesehatan Maryland.

Massachusetts: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Charlie Baker nyedhiyakake mandhiri kanggo nutupi pasuryan wiwit tanggal 6 Mei 2020, supaya wong-wong ing negara kasebut nganggo tutup rai nalika ana ing lokasi umum lan nalika ora bisa njaga jarak 6 kaki saka anggota dudu rumah tangga. Banjur dianyari kanggo negesake manawa topeng kudu dienggo kapan wae ing ruang umum. Pengecualian ditrapake kanggo bocah umur 5 taun utawa luwih enom, lan kanggo wong sing nandhang kondisi medis tartamtu. Baker ngumumake manawa mandat topeng negara kasebut bakal santai kanggo sawetara setelan ruangan, wiwit tanggal 30 April 2021, kajaba nalika ora bisa jarak sosial, miturut rekomendasi CDC. Ing tanggal 29 Mei, mandate topeng negara kasebut rampung, sanajan tutup wajah isih dibutuhake ing transportasi umum, ing sekolah lan lingkungan perawatan kesehatan, uga ing sawetara papan perawatan. Sing ora divaksinasi disaranake terus nganggo nutupi rai.

Michigan: Ora Ana Amanat Negara

Sawise mandat topeng Gubernur Gretchen Whitmer ditantang ing pengadilan, Departemen Kesehatan Michigan mlebu, mrentahake Michiganders nganggo tutup rai ing njero ruangan, ruang publik lan ruangan luar ruangan sing rame, wiwit tanggal 5 Oktober 2020. Wiwit tanggal 26 April 2021, lonjakan ing kasus coronavirus ing negara kasebut, bocah-bocah umur 2-4 diwajibake nganggo tutup rai, nalika sadurunge dikecualekake. Sing duwe kahanan medis tartamtu uga ora dikatutake mandat kasebut. Wiwit tanggal 6 Mei, topeng ora dibutuhake maneh ing pertemuan ing njaba omah kanthi kurang saka 100 wong, ujare departemen kesehatan negara, lan wong sing divaksinasi ora diwajibake nganggo topeng ing pakumpulan omah, apa ing njero ruangan utawa ing njobo. Ing tanggal 15 Mei, Whitmer ngumumake manawa negara kasebut bakal selaras karo pandhuan paling anyar ing CDC, saengga wong-wong sing divaksinasi kanthi lengkap ora bisa nganggo topeng ing setelan paling njero ruangan. Tanggal 22 Juni, mandat topeng negara kasebut rampung.

Minnesota: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Tim Walz mandhiri wiwit tanggal 25 Juli 2020, manawa wong-wong ing negara kasebut kudu nganggo tutup rai ing kabeh bisnis ing njero ruangan lan lingkungan umum, kanthi semangat supaya warga Minnesota kudu nutupi rai saben wayah nalika ninggalake omah. Pangecualian kanggo mandat topeng digawe kanggo bocah umur 5 taun utawa luwih enom, lan individu sing duwe kondisi medis tartamtu. Walz ngumumake manawa tanggal 7 Mei, topeng ora dibutuhake maneh ing ruangan ruangan, kajaba kanggo papan gedhe luwih saka 500 wong. Gubernur uga ngumumake manawa mandate topeng negara kasebut bakal rampung tanggal 1 Juli. Ing tanggal 13 Mei, sawise CDC ngumumake rekomendasi anyar kanggo wong sing divaksinasi, Walz ngumumake manawa mandat topeng negara kasebut bakal rampung tanggal 14 Mei, sanajan ana sing ora divaksinasi disaranake terus nganggo topeng.

Mississippi: Ora Ana Amanat Negara

Sawise mandat topeng negara kadaluwarsa ing wulan Oktober 2020, Gubernur Tate Reeves menehi mandat kanthi kabupaten. Nanging wiwit tanggal 3 Maret, mandat topeng bakal diangkat ing kabeh kabupaten Mississippi. Individu isih diwanti-wanti nganggo tutup rai, ujare Reeves, nanging ora diprentah.

Missouri: Ora Ana Amanat Negara

Sawetara kutha nggunakake mandat topeng ing negara kasebut, nanging amanat ing saindenging negara ora ana. Departemen Kesehatan lan Layanan Senior Missouri menehi saran supaya saben wong nganggo tutup rai ing njaban omah nalika jarak sosial ora bisa ditindakake.

Montana: Ora Ana Amanat Negara

Banjur-Gubernur Steve Bullock milai mandhat nutupi rai tanggal 15 Juli 2020, kanggo individu ing sawetara ruangan umum ing njero ruangan. Nanging Gubernur Greg Gianforte, sing jabatan ing wulan Januari kanthi janji bakal ngilangi syarat topeng kasebut, supaya mandat kasebut kadaluwarsa tanggal 12 Februari, nyengkuyung tanggung jawab pribadi amarga negara kasebut isih tetep ngadhepi pandemi COVID-19. Ing wulan Mei, Gianforte nandatangani undang-undang sing ora validasi mandat topeng lokal.

Nebraska: Ora Ana Amanat Negara

Masker dibutuhake kanggo sawetara karyawan ing bisnis sing kontak saka pelanggan, kayata panti pijet lan tukang cukur, nanging ora ana mandate ing saindenging negara. Sawetara kutha, kayata Omaha, duwe syarat nutupi rai sing luwih ketat, sing wis kadaluwarsa.

Nevada: Amanat Negara ing Panggonan

Wiwit tanggal 25 Juni 2020, saben wong ing negara kasebut diwajibake nganggo tutup rai ing sembarang ruangan umum. Watesan anyar dileksanakake tanggal 22 November, sing mrentah supaya nutupi rai kudu dipakai nalika ana kontak karo anggota dudu rumah tangga, kalebu pakumpulan pribadi, ing njero utawa njaba. Tanggal 3 Mei 2021, Gubernur Steve Sisolak ngumumake manawa wong sing divaksinasi bisa kumpul ing omah karo wong liya sing divaksinasi kanthi tanpa topeng lan bisa uga melu kegiatan ing njaba ruangan tanpa topeng, kanthi ngetrapake pedoman CDC kanggo wong sing divaksinasi. Ing tanggal 13 Mei, Sisolak ngumumake manawa negara kasebut uga bakal ngetutake pedoman CDC kanggo individu sing divaksinasi ing njero omah, ngilangi syarat topeng kanggo wong sing divaksinasi ing ruangan paling akeh. Negara kasebut tanggal 27 Juli ngumumake mandat topeng anyar, selaras karo pandhuan CDC, nggawe topeng wajib ing ruang publik njero ruangan ing kabupaten kanthi tingkat transmisi COVID-19 sing dhuwur kanggo individu sing divaksinasi lan ora divaksinasi, wiwit tanggal 30 Juli.

New Hampshire: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Chris Sununu ngumumake mandat topeng wiwit tanggal 20 November 2020, kanggo individu ing papan umum, njero ruangan utawa ruangan, sing njaga langkah-langkah fisik ora bisa ditindakake kanthi konsisten. Ing tanggal 16 April 2021, gubernur ngeculake mandat kasebut kadaluwarsa, amarga korban jiwa sing mudhun lan nambah vaksinasi.

New Jersey: Ora Ana Amanat Negara

Amanat topeng njero ruangan New Jersey wis ana wiwit April 2020. Efektif tanggal 8 Juli 2020, saben wong ing negara kasebut diwajibake nganggo topeng ing njaba ruangan yen ora bisa ditindakake langkah-langkah jarak fisik. Tanggal 17 Mei 2021, Gubernur Phil Murphy ngangkat mandat topeng negara kasebut. Tanggal 28 Mei, mandate topeng njero negara kasebut diangkat, sanajan masker isih dibutuhake nalika nggunakake transportasi umum, ing papan perawatan kesehatan, fasilitas perawatan jangka panjang, lan perawatan bocah, lan liya-liyane.

New Mexico: Amanat Negara

Gubernur Michelle Lujan Grisham miwiti mandat nutupi rai, wiwit tanggal 16 Mei 2020, supaya wong-wong ing negara kasebut nganggo tutup rai nalika ana ing ruang publik. Ing wulan Juli, watesan uga diwenehake menyang gym, uga ana denda kanggo nglanggar amanat. Ing tanggal 14 Mei 2021, negara kasebut nyelarasake mandat topeng kasebut kanthi pandhuan paling anyar CDC, saéngga wong sing divaksinasi kanthi lengkap ora nganggo topeng ing setelan ruangan lan ruangan.

New York: Amanat Negara

Wiwit tanggal 17 April 2020, mandat nutupi rai wis rampung ing negara kasebut ing kabeh ruang umum nalika ora bisa njaga langkah-langkah jarak fisik, kayata nggunakake transportasi umum. Pesenan kasebut nggawe pangecualian kanggo bocah-bocah ing umur 2 taun lan individu sing ora bisa ngidinke babagan nutupi rai kanthi medis. Gubernur Andrew Cuomo ngumumake pedoman mandat topeng anyar, sesuai karo rekomendasi CDC, supaya wong sing divaksinasi ora nganggo masker ing sawetara area njaba, lan wiwit tanggal 19 Mei 2021, wong-wong sing divaksinasi bisa uga ora nganggo topeng ing pirang-pirang setting, kalebu ing njero omah.

North Carolina: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Roy Cooper ngumumake tanggal 23 November 2020, manawa wong-wong ing negara kasebut kudu nganggo penutup wajah nalika ana ing ruangan umum njero ruangan utawa njaba ruangan lan sekitar anggota non-rumah tangga. Tutuping rai saiki dibutuhake ing sekolah lan nalika olahraga ing gym, dibangun kanthi mandhiri awal Juni ing negara kasebut. Pesenan kasebut nggawe pangecualian kanggo bocah-bocah ing umur 5 taun, lan sing duwe kondisi medis tartamtu. Cooper ngumumake perintah eksekutif kanggo ngangkat mandat topeng negara kasebut, wiwit tanggal 30 April 2021, sanajan ana wong sing isih diwanti-wanti nganggo topeng ing wilayah sing rame. Tanggal 14 Mei, Cooper mungkasi mandate topeng negara, sawise pandhuan CDC paling anyar babagan syarat topeng ing njero omah kanggo wong sing divaksinasi. Masker isih dibutuhake ing sawetara lokasi, kalebu ing sekolah, setelan perawatan kesehatan lan transportasi umum.

Dakota Utara: Ora Ana Amanat Negara

Antarane 14 November 2020, lan 18 Januari 2021, individu ing negara kasebut diwajibake nganggo topeng ing kabeh ruangan umum ing njero ruangan lan ing njaba ruangan nalika langkah-langkah jarak fisik ora bisa ditindakake. Nanging Gubernur Doug Burgum nglirwakake mandat kasebut ing wulan Januari, kanthi nyebutake nomer kasus sing luwih apik, nalika ndhesek masarakat supaya njaga tanggung jawab pribadi nalika nglawan virus corona. Ing wulan April, legislatif negara kasebut nyalahake veto gubernur lan nglarang implementasi mandat topeng dening pejabat pilihan utawa pejabat kesehatan.

Kepulauan Mariana Lor: Ora Ana Amanat

Nganggo topeng ing wilayah kasebut ora diwenehake, nanging sawetara bisnis mandhiri kudu nutupi rai nalika mlebu.

Ohio: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Mike DeWine miwiti mandat nutupi rai, wiwit tanggal 23 Juli 2020, sing nuntut kabeh wong nganggo tutup rai ing kabeh ruangan umum ing njero ruangan, kalebu transportasi umum, uga ing ruang publik ruangan nalika langkah-langkah jarak fisik ora bisa ditindakake. . Ing tanggal 17 Mei, mandate topeng Ohio selaras karo pandhuan CDC paling anyar, saengga wong sing divaksinasi ora nganggo masker ing setelan ruangan lan ruangan. Tanggal 2 Juni, mandate topeng negara kasebut diangkat, sanajan DeWine ngelingake wong sing ora divaksinasi terus nganggo masker ing njero omah.

Oklahoma: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Kevin Stitt nyaranake nyandhang topeng nanging durung nemtokke mandat negara.

Oregon: Amanat Negara ing Panggonan

Wiwit tanggal 1 Juli 2020, individu ing saindenging negara diwajibake nganggo tutup rai ing ruangan njero ruangan umum, lan banjur ditambah menyang ruangan ruangan. Amanat paling anyar ing negara kasebut mrentah supaya topeng dienggo sawayah-wayah, kajaba ing omah utawa nalika mangan utawa ngombe. Bocah-bocah ing umur 5 taun ora dikecualekake, uga karo kondisi medis tartamtu. Efektif tanggal 29 April 2021, wong sing divaksinasi kanthi lengkap ora kudu nganggo topeng ing njobo, kajaba ing wilayah sing rame utawa ing pertemuan gedhe. Individu sing divaksinasi kanthi lengkap uga bisa nglumpukake tanpa masker ing omah pribadi ing njero klompok cilik karo wong liya sing divaksinasi, miturut pandhuan CDC. Tanggal 13 Mei, Gubernur Kate Brown ngumumake manawa negara kasebut bakal ngetutake pedoman topeng CDC kanggo wong-wong sing divaksinasi, langsung efektif, saengga individu sing divaksinasi ora nganggo masker ing ruangan paling akeh. Brown ngumumake manawa mandat topeng negara kasebut bakal diangkat yen 70% wong diwasa sing memenuhi syarat nampa paling ora siji dosis vaksin ing saindenging negara. Tanggal 30 Juni, mandate topeng negara diangkat. Brown ngumumake manawa topeng maneh dibutuhake ing ruang publik njero ruangan wiwit tanggal 13 Agustus, tanpa preduli status vaksinasi.

Pennsylvania: Ora Ana Amanat Negara

Sekretaris Kesehatan Rachel Levine ngumumake mandat topeng anyar tanggal 17 November 2020, sing mbutuhake wong umur 2 taun lan luwih ndhuwur nganggo topeng ing endi wae ing njero omah karo anggota non-rumah tangga, sanajan dheweke nindakake latihan fisik. Ing tanggal 17 Maret 2021, pangowahan mandhat ditrapake, saengga wong sing divaksinasi kumpul tanpa topeng karo wong liya sing wis divaksinasi, lan karo wong-wong saka kulawarga tunggal sanajan durung divaksinasi, sesuai karo Pedoman CDC. Ing tanggal 13 Mei, petugas kesehatan umum ing negara kasebut ngumumake manawa Pennsylvania bakal selaras karo rekomendasi CDC, saengga wong sing divaksinasi ora mbutuhake syarat topeng ing umume ruangan ruangan. Tanggal 28 Juni, mandate topeng negara diangkat.

Puerto Rico: Amanat Topeng ing Panggonane

Topeng rai dibutuhake ing kabeh bisnis lan sajrone kabeh kegiatan ing njobo wilayah kasebut, sawise tanggal 29 Juni 2020, dadi perintah eksekutif. Efektif tanggal 7 Juni 2021, wong sing divaksinasi ora diwajibake nganggo topeng ing njobo, utawa ing njero omah yen kabeh wong divaksinasi.

Rhode Island: Amanat Negara ing Panggonan

Wiwit tanggal 8 Mei 2020, saben wong ing saindenging negara diwajibake nganggo tutup rai ing kabeh papan umum. Mantan-Gubernur Gina Raimondo dibangun ing mandate kasebut ing wulan Nopember, supaya tutup rai kudu dipakai sawayah-wayah yen ana anggota kulawarga sing kalebu, kalebu ing njobo. Pengecualian digawe kanggo bocah-bocah ing umur 2 taun, lan kanggo wong sing duwe kondisi medis tartamtu. Gubernur Dan McKee ngumumake manawa amanat kasebut bakal santai wiwit tanggal 7 Mei 2021, njaga syarat topeng ing njero omah nanging ora ing njobo sing masarakat bisa jarak paling ora 3 kaki saka wong liya. Ing tanggal 18 Mei, McKee nyelarasake mandat topeng negara kasebut kanthi pandhuan paling anyar ing CDC, saéngga wong sing divaksinasi kanthi lengkap ora nganggo topeng ing setelan paling njero ruangan.

Karolina Kidul: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Henry McMaster sadurunge nate ngajak pejabat lokal supaya menehi mandat topeng, nanging ora ana mandate ing saindenging negara. Nanging wiwit Agustus 2020, wong-wong ing negara kasebut diwajibake nganggo tutup rai ing bangunan, kantor lan fasilitas pamrentah, nanging prentah eksekutif tanggal 5 Maret 2021, ngilangi larangan kasebut. Sawetara pamrentah lokal duwe mandat topeng, nanging ana perintah eksekutif 11 Mei nggawe kabeh amanat kasebut terkait karo deklarasi darurat negara ora valid. Pesanan eksekutif McMaster 11 Mei uga menehi wong tuwa kemampuan kanggo milih anak-anake ora nganggo topeng ing sekolah.

Dakota Kidul: Ora Ana Amanat Negara

Negara kasebut nyengkuyung supaya saben wong nganggo topeng, nanging Gubernur Kristi Noem durung ngatasi mandat negara.

Tennessee: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Bill Lee wis menehi saran supaya saben wong kudu tanggung jawab nalika nganggo tutup rai ing ngarep umum, utamane ing ruangan njero ruangan lan nalika jarak sosial ora bisa ditindakake, nanging ora ana prentah sing diwartakake ing saindenging negara. Sawetara kabupaten ing saindenging negara kasebut wis miwiti mandat topeng, nanging Lee mlebu prentah eksekutif ing wulan April sing ngilangi panguwasa lokal kanggo mandat topeng.

Texas: Ora Ana Amanat Negara

Amanat topeng wis ana ing negara kasebut wiwit tanggal 3 Juli 2020, sing mbutuhake wong nganggo tutup rai ing ruangan njero ruangan umum, uga ing ruang publik ruangan nalika langkah-langkah jarak fisik ora bisa ditindakake. Nanging tanggal 2 Maret 2021, Gubernur Greg Abbott ujar ing sawijining konferensi pers yen dheweke bakal ngilangi mandat topeng kasebut, wiwit tanggal 10 Maret, bebarengan karo watesan COVID-19 ing negara liya, kanthi jumlah nomer paling ngisor lan rawat inap ing rumah sakit sing ditemokake negara kasebut sajrone pirang-pirang wulan. . Ing wulan Mei, Abbott nglarang pamrentah lokal, sekolah lan pejabat kesehatan ora nemtokke mandat topeng.

Informasi liyane babagan COVID-19 ing Texas

Kepulauan Virgin AS: Amanat ing Panggonan

Ing wulan Juli 2020, komisioner kesehatan mrentah supaya nutupi rai ing wilayah kasebut ing ruang umum, kalebu ruang kerja, bisnis, sekolah lan transportasi umum. Amanat kasebut mbebasake bocah ing umur 2 taun.

Utah: Ora Ana Amanat Negara

Banjur-Gubernur Gary Herbert ngumumake mandat topeng negara tanggal 9 November 2020, sawise sadurunge nindakake mandat ing tingkat kabupaten. Pesenan negara bagean sing diwajibake kabeh wong ing negara kasebut kudu nganggo topeng rai nalika ana ing ruangan umum, uga ing njaba ruangan nalika tekan 6 kaki anggota non-rumah tangga. Amanat kasebut rampung tanggal 10 April 2021.

Vermont: Ora Ana Amanat Negara

Wiwit tanggal 1 Agustus 2020, saben wong ing negara kasebut diwajibake nganggo tutup rai nalika ana ing ruangan umum njero ruangan utawa ruangan ing njero ruangan sing kontak karo anggota non-omah lan ing endi ora bisa njaga jarak 6 kaki. Amanat kasebut nggawe pangecualian kanggo bocah-bocah umur 2 taun luwih enom lan sing duwe kondisi medis tartamtu. Ing tanggal 1 Mei 2021, individu ora prelu nganggo topeng ing njobo, kajaba ing ruangan sing rame yen jarak fisik ora bisa ditindakake. Efektif tanggal 15 Mei, wong sing divaksinasi kanthi lengkap bisa uga ora nganggo topeng ing njero omah. Tanggal 14 Juni, Gubernur Phil Scott ngumumake mungkasi mandat topeng lan kabeh watesan COVID-19 liyane, amarga 80% wong sing memenuhi syarat ing negara kasebut nampa paling ora siji dosis vaksin.

Virginia: Amanat Negara ing Panggonan

Gubernur Ralph Northam miwiti mandhat nutupi negara ing saindenging negara tanggal 29 Mei 2020, mrentah supaya saben wong ing saindenging negara kasebut nganggo tutup rai nalika ana ing ruang publik njero ruangan lan nggunakake transportasi umum. Efektif tanggal 14 Desember, Northam nggedhekake mandhat supaya nyakup kabeh area njero ruangan sing dituduhake karo anggota non-rumah tangga, lan area ruangan sing jarak 6 kaki saka anggota dudu rumah tangga ora bisa ditindakake. Amanat kasebut ngeculake bocah ing umur 5 taun. Ing tanggal 14 Mei 2021, Northam nyelarasake mandat topeng negara kasebut kanthi pandhuan paling anyar CDC, saéngga wong sing divaksinasi kanthi lengkap ora nganggo topeng ing setelan ruangan lan ruangan.

Washington: Amanat Negara ing Panggonan

Efektif tanggal 26 Juni 2020, saben wong ing negara kasebut diwajibake nganggo tutup rai nalika ana ing ruang publik njero ruangan, lan ing ruangan umum nalika njaga jarak 6 kaki saka wong liya ora mungkin. Bocah-bocah ing umur 5 taun ora dikalahake mandat, uga karo wong sing nandhang kahanan medis tartamtu. Gubernur Jay Inslee tanggal 13 Mei 2021, ngumumake manawa negara kasebut bakal selaras karo rekomendasi CDC sing ngidini wong-wong sing divaksinasi ora nganggo topeng ing setelan ruangan lan ruangan.

Virginia Barat: Ora Ana Amanat Negara

Gubernur Jim Justice miwiti mandat nutupi rai, wiwit tanggal 14 November 2020, supaya kabeh wong ing negara kasebut nganggo penutup wajah nalika ana ing ruang publik njero ruangan, kajaba nalika mangan lan ngombe ing restoran. Bocah-bocah ing umur 9 taun ora dikalahake saka peraturan kasebut, uga individu sing duwe kahanan medis tartamtu. Kehakiman ngumumake tanggal 7 Mei 2021, manawa mandat topeng negara kasebut bakal diangkat tanggal 20 Juni. Ing tanggal 14 Mei, Kehakiman nyelarasake mandat topeng negara kasebut kanthi pandhuan paling anyar CDC, saéngga wong-wong sing divaksinasi kanthi lengkap bisa ngilangi topeng ing kahanan paling njero ruangan. Tanggal 20 Juni, amanat kasebut diangkat.

Wisconsin: Ora Ana Amanat Negara

Sawise tantangan hukum ing Oktober 2020, mandhore nutupi rai Gubernur Tony Evers dijaluk. Amanat kasebut mbutuhake saben wong ing saindhenging negara kasebut nganggo tutup rai ing ruang publik njero ruangan, uga ruang tertutup kayata nalika nggunakake transportasi umum. Nanging, ing tanggal 31 Maret 2021, sawise perselisihan antarane gubernur lan sawetara anggota parlemen nggawa amanat kasebut menyang Pengadilan Tinggi negara, mandat kasebut diganggu lan rampung efektif.

Wyoming: Ora Ana Amanat Negara



Pesenan topeng negara wiwit berlaku tanggal 9 Desember 2020, sing mbutuhake tutup wajah ing ruangan umum njero ruangan, kayata bisnis, gedung pamrentah, lan nalika nggunakake transportasi umum. Nanging Gubernur Mark Gordon ngumumake yen dheweke bakal mbusak mandat topeng kasebut, wiwit tanggal 16 Maret 2021, njaluk warga Wyoming supaya "terus tanggung jawab pribadi kanggo tumindak lan tetep rajin."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar