24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Breaking Haiti Kabar Olahraga Warta Breaking Jamaika News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Bantuan GTRCMC isih ana ing Recovery Pariwisata Haiti

GTRCMC
Pemulihan Pariwisata kanggo Haiti
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Haiti lagi nemoni masalah sawise presiden kabupaten kasebut dipateni, sawise bencana alam lan COVID, lan dina wingi sing mateni lan gempa paling gedhe paling ora 724.

Pariwisata Haiti bisa uga wis ilang sawetara wektu, nanging tetep dadi alat kanggo Negara Karibia iki bisa pulih. Dina iki, sawijining tangga teparo saka Jamaika, wong sing dikenal minangka wong sing duwe ketahanan pariwisata nganti tekan Haiti, Hon. Edmund Bartlett.

Print Friendly, PDF & Email
  • Menteri Pariwisata Jamaika, lan Pendhiri Pusat Manajemen Ketahanan lan Krisis Global (GTRCMC), Hon Edmund Bartlett, negesake keprihatinan amarga pengaruh gempa 7.2 sing kedadeyan ing Haiti pungkasan.
  • Dina Setu 14 Agustus, gempa skala 7.2 parah banget ngrusak sawetara kutha, ngubur wong ing reruntuhan bangunan sing ambruk ing bagean Haiti.
  • Paling ora 724 wong tiwas lan akeh wong liyane sing isih ana ing Haiti. AS lan negara liya ngirim tim telusuran kanggo mbantu Pamrentah Haiti.


Yen gempa 7.2 durung cukup, badai tropis sing bisa nyebabake mungsuh saiki ngarahake menyang negara Karibia iki.

"Aku bersimpati karo negara tetanggan kita Haiti amarga gulung saka karusakan amarga lindhu. Acara iklim kasebut nuduhake kita luwih akeh, manawa negara sing rentan ing Karibia kudu luwih siyap ngatur lan mitigasi nalika kedadeyan kasebut, "ujare Menteri Jamaika, Bartlett.

Bartlett seneng karo negara asale Jamaika lan tugas dadi menteri Pariwisata negara kasebut. Nanging, dheweke wis ndeleng jagad pariwisata kanthi tampilan global. Iki nggawe Jamaika dadi puncak pariwisata ing saindenging jagad.

Bartlett terus ujar: "Iki sebabe GTRCMC digawe kanggo ngewangi negara supaya siyap lan ngatur gangguan ing kabeh jinis, mula ora mung pulih nanging bisa pulih luwih kuat.

"Minangka bagean saka upaya kanggo nyedhiyakake dhukungan, GTRCMC bakal koordinasi karo para pemimpin regional kanggo rapat kanggo ngrembug pengaruh gempa bumi lan mriksa implikasi pariwisata Karibia, amarga pengaruh negatif sing ana ing urip, mata pencaharian, lan pungkasane pariwisata, ”Tambahe Menteri Bartlett.

Haiti butuh luwih saka tim telusuran lan dhukungan muhibah. Keamanan lan keamanan minangka masalah gedhe. Amarga pemberontak ngoperasikake dalan-dalan sing ngarah menyang ibukutha, pitulung sing dibutuhake banget ora bisa disebar kanthi efektif. Pamrentah Haitian njaluk Amerika Serikat kanggo mbantu babagan masalah kepolisian iki, nanging tanggepan isih ditundha.

Peter Tarlow, sing misuwur ing jagad iki ahli keamanan lan keamanan pariwisata, lan ketua ketua Jaringan Pariwisata Dunia ujar ing siaran eTN News dina iki: "Keamanan lan keamanan pariwisata minangka kunci supaya tujuan lelungan bisa sukses. Jaringan Pariwisata Dunia kanthi jangkauan tanggapan cepet sing wis siyap bisa kerja bareng karo Menteri Bartlett lan GTRCMC kanggo mbantu Haiti nalika wis siyap. ”

The Pusat Ketahanan dan Krisis Pariwisata Global dipimpin Menteri Pariwisata Jamaika, Bartlett luwih saka nanggepi Karibia tumrap bencana lokal, nanging inisiatif global ing pirang-pirang tujuan wisata.

Haiti, sing disebabake gempa bumi kuat liyane ing taun 2010 sing mateni luwih saka 220,000 wong, uga bakal nyerang serangan Badai Tropis.

"Kaya nalika koordinasi mitigasi cekak kanggo midterm kanggo jeblugan vulkanik sing kedadeyan ing St. Vincent lan Grenadines, GTRCMC bakal koordinasi karo mitra regional kita supaya bisa maju," ujare Direktur Eksekutif GTRCMC, Profesor Lloyd Waller.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar