24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Kabar Olahraga News Pariwisata Singapur Maneka Warta

WHO ngumumake mréntah US $ 7.7 milyar sing didesak kanggo mungkasi lari varian

Varian COVID dadi rumah sakit sing akeh banget

Kanthi luwih akeh kasus COVID-19 sing dilaporake ing 5 wulan pertama 2021 tinimbang ing taun 2020, jagad kasebut isih ana ing fase akut pandemi - sanajan tingkat vaksinasi sing dhuwur ing sawetara negara sing nglindhungi populasi saka penyakit parah lan pati.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Banding kanggo US $ 7.7 milyar dudu kabutuhan pendanaan tambahan nanging kalebu bagean saka anggaran ACT 2021-Akselerator sakabehe 4, sing dibutuhake banget sajrone XNUMX wulan sabanjure kanggo nglawan varian COVID.
  2. Tes sing ora nyukupi lan tingkat vaksinasi sing kurang bisa nambah nularake penyakit lan sistem kesehatan lokal sing akeh banget.
  3. Kahanan saiki ndadekake kabeh jagad rentan karo varian anyar.

Akeh negara sing ngalami gelombang infeksi anyar - lan sanajan akeh negara sing duwe penghasilan dhuwur lan sawetara negara sing duwe penghasilan menengah ndhuwur wis ngetrapake vaksinasi nyebar, nyedhiyakake sistem pengujian sing luwih kuat, lan nggawe pangobatan saya kasedhiya - akeh sing sedheng lan ngisor -bagean negara berjuang kanggo ngakses alat penting kasebut amarga kurang dana lan pasokan. Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) ngumumake manawa investasi ing AK-Akselerator kanggo nyedhiyakake alat kanggo kabeh wong, ing endi wae, bakal nguntungake kabeh negara liwat tanggapan sing kalebu global lan terkoordinasi global.

Akses menyang Akselerator Alat COVID-19 (ACT-Akselerator) minangka koalisi global organisasi sing ngembangake lan nggunakake diagnostik, perawatan lan vaksin anyar sing dibutuhake kanggo mungkasi fase akut pandemi. Kemitraan iki dibentuk nalika wiwitan pandemi kanggo nanggepi panggilan saka pimpinan G20 lan diluncurake ing wulan April 2020 ing acara sing diselenggarakake karo Direktur Jenderal Organisasi Kesehatan Dunia, Presiden Prancis, Presiden Prancis Komisi Eropa, lan Yayasan Bill & Melinda Gates. Pendanaan kritis kanggo upaya kasebut diwiwiti saka mobilisasi donor sing durung pernah ana sadurunge, kalebu negara, sektor swasta, filantropi, lan mitra multilateral.

Nalika 4 varian badhan saiki dominasi epidemiologi, ana rasa wedi yen muncul macem-macem keprihatinan sing anyar, lan bisa uga luwih mbebayani.

Kanthi bathi sing digoleki 3 wulan pungkasan kanthi resiko, ACT-Akselerator wis entuk US $Banding 7.7 milyar, Rapid ACT-Accelerator Delta Response (RADAR), kanthi cepet:

  • Tes skala: US $ 2.4 milyar kanggo nyelehake kabeh negara berpenghasilan murah lan ngisor kanggo target kenaikan COVID-19 sing tambah sepuluh tikel lan njamin kabeh negara entuk level uji coba sing memuaskan. Iki bakal ningkatake pemahaman lokal lan global kanthi signifikan babagan epidemiologi penyakit sing ganti lan macem-macem jinis keprihatinan, ngandhani aplikasi kesehatan umum lan langkah-langkah sosial lan ngilangi rantai transmisi.
  • Terusake upaya R&D supaya tetep ngatasi virus: US $ 1 milyar kanggo R&D sing lagi aktif, mbisakake nggawe lan nggawe pasar, pitulungan teknis lan generasi permintaan supaya tes, perawatan lan vaksin tetep efektif tumrap varian Delta lan varian anyar liyane, lan bisa diakses lan terjangkau yen dibutuhake.
  • Ngatasi oksigen akut sing kudu nylametake nyawane:  US $ 1.2 milyar kanggo ngatasi kebutuhan oksigen akut kanthi cepet kanggo ngobati sing lara parah lan ngontrol lonjakan pati eksponensial sing disebabake dening varian Delta.
  • Rollout alat: US $ 1.4 milyar kanggo mbantu negara ngenali lan ngatasi kemacetan kunci kanggo panggunaan efektif lan panggunaan kabeh alat COVID-19. Minangka pasokan vaksin COVID-19 tambah akeh ing wulan-wulan mbesuk, dana fleksibel penting kanggo ngisi kesenjangan sing ana ing lemah.
  • Lindhungi tenaga kesehatan garis depan: US $ 1.7 milyar kanggo nyediakake rong yuta tenaga kesehatan penting karo PPE dhasar sing cukup supaya dheweke aman nalika ngrawat wong sing lara, nyegah runtuh sistem kesehatan sing tenaga kerja kesehatan wis kurang entuk lan kakehan, lan nyegah panyebaran COVID-19 luwih lanjut.

Saliyane banding $ 7.7 milyar, ana kesempatan kanggo cadangan pasokan vaksin liwat pilihan olahraga ing kuartal kaping 2021 760 kanggo 2022 yuta dosis vaksin sing kasedhiya ing pertengahan 1 ngluwihi dosis subsidi sing bakal diwenehake COVAX nganti pungkasan Q2022 2022. Komitmen kanggo cadangan pilihan vaksin kasebut ing kuartal pungkasan taun kanggo pangiriman ing pertengahan XNUMX bisa ditindakake menyang Gavi / COVAX, minangka bagean saka jaringan agensi ACT-A.  

Pasokan cadangan vaksin 760 yuta dosis kanthi nggunakake opsi ing kuartal pungkasan taun iki kanggo njamin pasokan terus kasedhiya kanggo pangiriman ing taun 2022 mbutuhake modal kontingen. Pangiriman 760 yuta dosis kasebut bakal regane tambahan $ 3.8 milyar. 

Direktur Jenderal WHO, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ujar: "US $ 7.7 milyar dibutuhake kanthi cepet kanggo mbiayai karya ACT-Akselerator kanggo ngatasi lonjakan Delta lan ndadekake jagad kasebut rampung kanggo mungkasi pandemi kasebut. Investasi iki minangka bagean cilik saka jumlah sing digunakake pemerintah kanggo ngatasi COVID-19 lan nggawe etis, ekonomi lan epidemiologis. Yen dana kasebut saiki ora kasedhiya kanggo mungkasi transmisi Delta ing negara-negara sing paling rentan, kita mesthi bakal mbayar konsekuensi ing taun mengko. "

Carl Bildt, Utusan Khusus WHO kanggo AK-Akselerator, komentar: "Pungkasan pandemi iki bakal ngasilake triliunan dolar kanggo ngasilake ekonomi amarga tambah output ekonomi global lan nyuda kebutuhan rencana stimulus pamrentah kanggo ngatasi krisis kesehatan lan finansial sing COVID- 19 sebab. Jendela tumindak saiki. ”

ACT-Accelerator bubar nerbitake Laporan Nganyari Q2 2021, sing menehi ringkesan babagan kemajuan sing ditindakake kanggo nggawa alat COVID-19 sing nylametake nyawane negara-negara ing saindenging jagad, lan nyoroti upaya sing ditindakake kanggo mesthekake sistem kesehatan bisa nampa lan ngoptimalake panggunaan langkah-langkah COVID-19, sajrone Periode April-nganti-Juni 2021. Iki nuduhake kepiye investasi sing digawe kanggo AK-Akselerator nyebabake asil lan pengaruh ing perang nglawan COVID-19.

Wacana global sing tambah lan inisiatif anyar nyuarakake prekara kanggo entuk kesetaraan nalika nglawan pandemi kasebut. Sajrone luwih saka 15 wulan, nganti tanggal 9 Agustus 2021, para donatur wis nambah lan nyediakake kebutuhan dana US $ 17.8 milyar kanggo AK-Akselerator US $ 38.1 milyar. Kemurahan sing durung pernah ana iki nyebabake upaya paling cepet lan paling terkoordinasi ing sejarah kanggo nggawe alat kanggo nglindhungi keamanan kesehatan global, lan menehi pengaruh ing kebutuhan sing paling penting.

Prestasi ing pilar ACT-Accelerator kalebu:

Pilar diagnostik, digawe bebarengan karo FIND lan Global Fund, kerja sama karo UNITAID, UNICEF, WHO lan luwih saka 30 mitra kesehatan global kanggo nambah akses sing padha karo teknologi diagnostik COVID-19:

  • Luwih saka 84 yuta tes diagnostik cepet molekul lan antigen (RDT) sing ditindakake liwat Diagnostik Consortium
  • Manufaktur regional wis entuk dorongan liwat transfer teknologi
  • Luwih saka 70 negara ndhukung kanggo nggedhekake infrastruktur laboratorium lan nambah tes.

Tiang terapeutik, digawe bebarengan dening Wellcome, Unitaid, didhukung dening WHO, UNICEF lan Global Fund duwe:

  • Pangobatan US $ 37 yuta regane kalebu dexamethasone dosis 3 juta, lan pasokan oksigen US $ 316 yuta.
  • Identifikasi sing didhukung terapi nylametake urip pisanan kanggo COVID-19 - dexamethasone - lan menehi pandhuan global babagan panggunaan.
  • Satuan Tugas Darurat Oksigen COVID-19 diaktifake kanggo netepke lan ngatasi lonjakan COVID-19 sing dikarepake nyuda pati sing bisa dicegah. Pilar kasebut uga menehi kesepakatan kanggo panyedhiya oksigen medis paling gedhe ing donya - Air Liquide lan Linde - kanggo kolaborasi karo mitra ACT-Accelerator kanggo nambah akses menyang oksigen ing negara-negara berpenghasilan rendah lan murah. Permintaan global kanggo oksigen medis saiki luwih saka rolas kali luwih gedhe tinimbang sadurunge pandemi.
  • Saka wiwitan pandemi nganti tanggal 1 Juli 2021, luwih saka US $ 97 yuta rezeki oksigen (2.7 yuta barang) wis dikirim menyang negara-negara.
  • Kajaba iku, ing kuartal pungkasan, US $ 219 yuta wis diwenehake kanggo negara-negara kanggo pengadaan suplai oksigen, kalebu konsentrator oksigen lan tanduran oksigen umum anyar, liwat Mekanisme Respon COVID-19 Global Fund.

COVAX, pilar Vaksin, digawe bebarengan karo Koalisi kanggo Inovasi Persiapan Epidemik (CEPI), Gavi, Alliance Vaksin lan Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) - kerja sama karo UNICEF minangka mitra pelaksana utama, lan karo pabrikan vaksin, organisasi masyarakat sipil, lan Bank Dunia nduweni:

  • Nyepetake riset lan pangembangan portofolio 11 calon vaksin ing 4 platform teknologi.
  • Ngirim total vaksin 186.2 yuta menyang 138 negara lan ekonomi (tanggal 5 Agustus 2021). Saka jumlah kasebut, 137.5 yuta dosis dikirim menyang 84 negara lan ekonomi AMC. Kaajab sing total 1.9 milyar dosis bakal kasedhiya kanggo pangiriman ing pungkasan taun 2021. Saka peserta kasebut, para peserta AMC diarepake bakal nampa udakara 1.5 milyar dosis, kalebu dosis sumbangan, padha karo udakara 23% jangkoan penduduk (ora kalebu India) .
  • Nggawe Pasukan Tugas Pabrikan kanggo ngenali lan ngrampungake masalah pabrikan sing ngalangi akses sing padha menyang vaksin liwat COVAX. Taskforce kanthi cepet mbahas tantangan jangka pendek lan kemacetan lan nggarap konsorsium ing Afrika Selatan kanggo mindhah teknologi lan nggawe pusat pembuatan vaksin ing wilayah kasebut, kanggo njamin keamanan kesehatan regional jangka panjang.

Konektor Sistem Kesehatan, digawe bebarengan karo Global Fund, WHO lan Bank Dunia nduweni:

  • Ing pungkasan April, entuk PPE regane luwih saka US $ 500 yuta, menilai kesiapan negara kanggo nggunakake vaksin COVID-19 ing luwih saka 140 negara (bebarengan karo Bank Dunia, GFF, Gavi, Global Fund, UNICEF lan WHO), lan gangguan sing didokumentasikake nganti 90% sistem lan layanan kesehatan liwat survei pulsa nasional luwih saka 100 negara.
  • Wawasan khusus negara babagan kemacetan lan tantangan sing gegandhengan karo sistem kesehatan sing terus maju lan wis ngembangake pedoman lan pelatihan global ing pirang-pirang wilayah sistem kesehatan sing kritis.
  • Mbantu nyuda rega PPE, tekan pucuk pangurangan 90% topeng medis lan ambegan N95 / FFP2. Loro Dana Global, liwat Mekanisme Respon COVID-19 (C19RM), lan Fasilitas Pembiayaan Global, liwat Layanan Kesehatan Penting COVID-19, menehi dana kanggo negara-negara kanggo tuku PPE, nyebar obat-obatan lan nglatih tenaga kesehatan masarakat nalika ngluncurake vaksin kanggo nguatake respon nasional COVID-19.
  • Saham PPE sing wis dipanggonke UNICEF ing kabeh gudang ing Kopenhagen, Dubai, Panama lan Shanghai kasedhiya langsung kanggo dikirim menyang negara-negara sing mbutuhake, tundhuk kasedhiyan pendanaan.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar