24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Cote d'Ivoire Breaking News Kabar Olahraga News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

Cote d'Ivoire negesake kasus Ebola pisanan sajrone 25 taun

Cote d'Ivoire negesake kasus Ebola pisanan sajrone 25 taun
Cote d'Ivoire negesake kasus Ebola pisanan sajrone 25 taun
ditulis dening Harry Johnson

Watir banget yen wabah iki wara-wara ing Abidjan, sawijining metropolis luwih saka 4 yuta wong.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pasien sing teka saka Guinea dirawat ing rumah sakit ing ibukota komersial Abidjan.
  • Wong ing rumah sakit wis lelungan menyang Cote d'Ivoire kanthi dalan lan tekan Abidjan tanggal 12 Agustus.
  • Pasien kasebut dirawat ing rumah sakit sawise ngalami demam lan saiki lagi dirawat.

Kantor negara Cote d'Ivoire saka WHO nerbitake sawijining pernyataan sing ujar manawa virus Ebola ditemokake ing conto sing dikoleksi saka pasien sing dirawat ing rumah sakit ing ibukota komersial Abidjan, sawise teka saka Guinea.

Penyelidikan awal nemokake yen pasien wis lunga Cote d'Ivoire liwat dalan lan tekan Abidjan tanggal 12 Agustus. Pasien kasebut dirawat ing rumah sakit sawise ngalami demam lan saiki lagi dirawat.

'Masalah gedhe'

Awal taun iki, Guinea ngalami wabah Ebola suwene patang wulan, sing diumumake tanggal 19 Juni 2021. WHO ujar manawa saiki ora ana indikasi manawa kasus ing Cote d'Ivoire saiki ana gegayutan karo wabah Guinea, nanging nambahake yen investigasi luwih lanjut bakal ngenali galur kasebut, lan nemtokake manawa ana hubungane antara loro wabah kasebut.

Taun iki wabah Ebola diumumake ing Republik Demokratik Kongo lan Guinea, nanging iki pertama kaline wabah ing ibu kutha gedhe kayata Abidjan wiwit wabah Ebola Barat 2014-2016.

"Watir banget yen wabah iki wis diumumake ing Abidjan, sawijining metropolis luwih saka 4 yuta wong," ujare Dr Matshidiso Moeti, Direktur Regional Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) kanggo Afrika. "Nanging, akeh keahlian jagad kanggo ngatasi Ebola ana ing benua iki lan Cote d'Ivoire bisa nggunakake pengalaman iki lan menehi respons kanthi cepet. Negara kasebut minangka salah sawijining enem wong sing didhukung WHO bubar kanggo nambah kesiapan Ebola lan diagnosis cepet iki nuduhake kesiapan wis lunas. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar