24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Israel Breaking News News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Israel njaluk tulung nalika ana kebakaran liar ing njaba Yerusalem

Israel njaluk tulung nalika ana kebakaran liar ing njaba Yerusalem
Israel njaluk tulung nalika ana kebakaran liar ing njaba Yerusalem
ditulis dening Harry Johnson

Menteri Luar Negeri Israel ujar manawa njaluk bantuan kanggo sawetara negara liyane, njaluk dhukungan udhara kanggo perang.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kebakaran sing ora bisa dikendhaleni nyebabake alas lan lahan pertanian sing rusak
  • Geni kasebut ngancam desa-desa ing sacedhake.
  • Geni mau dina Minggu lan isih durung bisa dikendhaleni.

Gegandhengan geni sing metu saka kontrol ing njaba Yerusalem nyebabake pamarentah Israel njaluk bantuan internasional.

Israel njaluk tulung nalika ana kebakaran liar ing njaba Yerusalem

Kebakaran gedhe wis ngrusak alas lan lahan pertanian, ngrebut paling ora 4,200 hektar (17,000 hektar) lan saiki ngancam sawetara desa ing sacedhake.

Udakara 75 kru pemadam kebakaran lan 10 pesawat lagi perang ing cedhak geni kasebut Yerusalem dina Senen, miturut Otoritas Fire and Rescue Israel. Geni kasebut sedina sadurunge lan isih durung bisa dikendhaleni.

Cuplikan saka lemah nuduhake kobongan sing padhang ing sadawane dalan, kanthi pengendara kudu ngeterake infernos.

Pesawat bergaya panen cilik katon nyemprotake senyawa tahan api ungu sing padhang ing bukit-bukit ing sekitar Yerusalem kanggo mbebayani.

Sawetara komunitas ing wilayah kasebut wis dievakuasi, kalebu omah ing desa Givat Yearim, dununge ing sisih kulon Yerusalem. Citra saka adegan kasebut nuduhake manawa sawetara bangunan ing njero pemukiman kasebut wis kena geni.

Geni uga ngancam rumah sakit paling gedhe ing negara kasebut, Pusat Medis Hadassah, sing ana ing dalan geni. Polisi Yerusalem marang media Israel manawa dheweke wis kerja bareng rumah sakit kanggo mbantu staf nyiapake evakuasi sing mungkin. Ing dina Senin sore, polisi mrentah fasilitas kasebut kanggo miwiti ngresiki parkirane kanggo nggampangake evakuasi, sanajan durung ana sing diumumake.

IsraelMenteri Luar Negeri ujar manawa njaluk bantuan kanggo sawetara negara liyane, njaluk dhukungan udhara kanggo perang. Menteri Luar Negeri Yunani Nikos Dendias ujar marang rekane Israel Yair Lapid negara kasebut "bakal mbantu sabisa-bisa," miturut kementerian kasebut. Yunani dhewe wis dikalahake dening kebakaran liar sing isih rame, kanthi pamrentah terus-terusan ngadhepi kritik amarga tanggepan negara kasebut marang bencana kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar