24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Warta Pamrentah India Breaking News News wong Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Medeni? Air India A320 Penerbangan saka Delhi menyang Kabul

Air India A320 mangkat ing Kabul menyang Delhi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Penerbangan Air India 243 dina Minggu, dioperasikake karo Airbus 320, lagi ana pesawat sing dijadwalake saka Delhi, India, menyang ibukutha Afghanistan Kabul. Nalika penerbangan anggota Aliansi Star iki ing perjalanan lan cedhak, Kabul dicekel karo para pejuang Taliban.

Print Friendly, PDF & Email
  • "Wilayah udara ing Afghanistan dinyatakake ditutup, mula ora ana pesawat sing bisa beroperasi ing kana. Penerbangan sing dijadwalake menyang Kabul uga ora bisa, "ujare juru bicara Air India.
  • Wingi, pesawat Air India 243 budhal saka Delhi menyang Kabul jam 8:50 wektu India rada telat nalika budhal karo 40 penumpang Afghanistan ing Airbus A320.
  • Penerbangan kasebut udakara 2 jam, 5 menit menyang Afghanistan. Sawise nyebrang tapel wates AI 243 tanggal 15 Agustus lan pendekatan kasebut arep diwiwiti, pesawat Air India diperintah supaya terus lan bunder ing ketinggian 16,000 kaki suwene 90 menit sadurunge diidini ndharat.

Pelayaran kadang bisa ditundha amarga komunikasi udara sing kurang apik ing ruang udara Afghanistan.

Nalika wong India ngrayakake Dina Kamardikan ing dina Minggu, 15 Agustus, wong Taliban yaiku nggawe lam lan medeni nalika njupuk Kabul, ibukutha Afghanistan.

Masyarakat Kabul dadi gupuh banget amarga ana kabar yen Taliban ngubengi kutha kasebut dina kasebut. Pamrentah Afghanistan ngungsi negara kasebut, lan kutha kasebut dhewe kerusuhan.

Air India 243, a star Alliance pesawat sing dioperasikake Air India, nggawa 6 awak lan 40 penumpang saka Delhi menyang Kabul tanpa ngerti yen dheweke bakal diidini mlebu sanajan wis tekan wilayah udara Kabul. Pesawat kasebut diprentah ngubengi langit tanpa sebab sing jelas.

Sajrone 90 menit sabanjure, Air India ngubengi langit kanthi dhuwure 16,000 kaki. Penerbangan Air India wis budhal nggawa bahan bakar jet ekstra. Pilot sing berpengalaman ngerti manawa ana wektu tundha ing landing amarga komunikasi mabur sing kurang apik ing ruang udara Kabul kadang-kadang.

Kaya pesawat India, ana 2 pesawat asing liyane sing mabur tanpa idin kanggo ndharat. Saliyane Taliban ngrebut kutha kasebut, ngoperasikake pesawat liwat Kabul minangka tantangan.

Bandara Kabul asring diarani pilot "sibuk lan nyenengake". Sajrone taun iki, mabur menyang kutha dadi tantangan ekstra: angin banter banget lan banter.

Pesawat 160 kursi kasebut dipimpin pilot Kapten Aditya Chopra.

Idin pungkasane diwenehake jam 3:30 sore wektu setempat kanggo pesawat.

Penumpang lan kru ora ngerti, nanging kahanan politik ing Kabul saya parah. Malah sawise pesawat ndharat, ora ana kru sing metu saka kokpit, sing umume di Kabul. Sawise ngenteni udakara jam setengah, penerbangan Air India numpak 129 penumpang lan budhal menyang Delhi maneh.

Pesawat kasebut nggawa staf kedutaan India, pejabat pamrentah Afghanistan, paling ora rong anggota parlemen Afghanistan, lan penasihat senior mantan Presiden Ashraf Ghani.

Ana penumpang ujar manawa dheweke bisa ndeleng wong-wong ing bandara Kabul kuciwa arep nyoba lunga.

Dina Senen, Air India duwe jadwal penerbangan menyang Kabul saka Delhi jam 8:50. Kaping pisanan ditundha nganti 12:50 lan banjur ditundha sawise nutup ruang udara ing Afghanistan sawise NOTAM - Kabar kanggo Airmen, ana kabar resmi sing ngemot informasi babagan operasi penerbangan, diterbitake.

Sawetara penumpang ing pesawat kasebut nyritakake manawa dheweke bisa "ngrasakake ketegangan ing lemah," nanging durung jelas apa tegese.

Ana prajurit sing muter landasan pacu. Uga ana swara rame ing udara: pesawat transportasi militer C-17 Globemaster lan helikopter Chinook mabur mlebu lan metu.

Lan dheweke ndeleng pesawat sipil duweke Pakistan (PIA) lan Qatar Airways sing diparkir ing tarmac kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar