24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Warta Breaking Selandia Anyar News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Selandia Baru terus mbukak kunci negoro liwat siji kasus COVID-19

Selandia Baru terus mbukak kunci negoro liwat siji kasus COVID-19
Perdana Menteri Selandia Baru Jacinda Ardern
ditulis dening Harry Johnson

Penutupan negara Selandia Anyar amarga telung dina suwene, nalika ing Auckland lan Semenanjung Coromandel, kunci bakal suwene seminggu.

Print Friendly, PDF & Email
  • Siji kasus COVID-19 anyar sing dilaporake ing Selandia Baru.
  • Perdana Menteri Selandia Baru ngumumake kunci negara.
  • Selandia Baru ngilangi virus kasebut kanthi wiwitan.

Ngomong ing konferensi pers wingi, Perdana Menteri Selandia Baru Jacinda Ardern ngumumake manawa kiwi bakal kena kunci level 'tingkat nasional' wiwit jam 11:59 sore wektu lokal (11:59 GMT) sawise dilaporake COVID-19 anyar. kasus ing Auckland.

Selandia Baru terus mbukak kunci negoro liwat siji kasus COVID-19

Miturut Ardern, kasus coronavirus sing dideteksi ing Auckland minangka infeksi sing pertama ditularake ing komunitas kasebut wiwit Februari.

"Luwih becik miwiti tingkat dhuwur lan mudhun tinimbang ora kakehan, ora ngemot virus lan ndeleng gerakane cepet," ujare perdana menteri, nuwuhake "konsekuensi parah" negara liya lan Australia sing cedhak wis dialami kanthi ora menehi stempel virus metu ing tahap wiwitan.

Penutupan negara amarga suwene telung dina, lan ing Auckland lan Semenanjung Coromandel, kunci bakal suwene seminggu. Ing watesan 'tandha level papat' - langkah paling angel ing Selandia Baru - kiwi mung bisa ninggalake omah kanggo apotek, bahan bakar, tes COVID-19, perawatan medis lan olahraga ing lingkungan kasebut.

Sampeyan durung bisa nemtokake manawa varian Delta tanggung jawab kanggo kasus COVID-19 ing Selandia Baru.

Kejadian sing terisolasi kasebut minangka infeksi lokal pertama ing negara kasebut wiwit tanggal 28 Februari, ngrusak wektu suwene nem wulan tanpa ana kasus komunitas.

Perdana menteri wis menangake kabijakan pamblokiran respon awal lan penutupan wates sing ketat kanggo mungkasi infeksi saka negara kasebut. Minggu kepungkur, Ardern ngumumake manawa Selandia Baru bakal mbukak tapel watese ing wiwitan taun 2022 yen mayoritas penduduk divaksinasi.

Wiwit wabah COVID-19 ing wiwitan taun 2020, negara kasebut udakara 5 yuta ngalami pandemi kasebut lumayan ora cilaka dibandhingake karo negara liya, kanthi kacathet luwih saka 2,500 kasus lan 26 wong tiwas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar