24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Pos Tamu

Kepiye sampeyan bisa mungkasi masalah buffer video?

ditulis dening editor

Ringkesan: Umume kita nggunakake smartphone lan browser laptop kanggo kerja uga kanggo tujuan hiburan. Nalika nerangake hiburan, nonton film, video YouTube, lan crita video sing diunggah lan gulung ing platform sosial sing populer, kita dadi pilihan. Nanging apa sampeyan nate ngadhepi masalah buffer video nalika streaming konten online? Apa ora perkara sing paling ngganggu? Ya wis ora! Artikel iki bakal ngidini sampeyan ngretas sawetara hacks sing bisa digunakake kanggo gampang ngatasi masalah buffer video ing platform apa wae.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Yen sampeyan nonton konten kanthi online kanthi rutin, sampeyan mesthi wis ketemu tandha buffer video sing diwedeni sawetara wektu.
  2. Bunder sing terus muter bisa dadi perkara terakhir sing pengin sampeyan tingali nalika nyoba kanthi tentrem film kanthi kolam popcorn ing akhir minggu.
  3. Sampeyan bisa ngrusak kabeh pengalaman kanggo sampeyan.

Nanging apa sampeyan nate mikir kenapa kedadeyan kasebut? Mesthi wae, kacepetan internet sing alon dadi sebab kenapa video muter kanthi lags, nanging apa ana sebab liyane sing nyebabake masalah kasebut? Menapa malih, apa sampeyan bisa nindakake supaya bisa ngilangi? Gabung nalika nuduhake sampeyan carane mungkasi masalah buffer video sapisan.

Pisanan, dhisik - Napa video dadi buffer?

Nalika streaming video langsung saka internet, video kasebut ora disimpen ing panyimpenan lokal nanging ing server cloud. Didownload minangka data ing wektu nyata lan diputer ing piranti sampeyan. Sembarang wektu tundha utawa gangguan ing undhuhan bisa nyebabake video kasebut ketinggalan utawa macet sajrone puter maneh, meksa sampeyan ndeleng simbol ngemot ing layar. Proses iki diarani "buffering," mekanisme preloading video menyang buffer memori piranti.

Becike, loading video kasebut kudu ditindakake kanthi lancar nganti pangguna pungkasan ora nemu gangguan nalika puter maneh. Nanging iki ora kedadeyan saben-saben amarga alasan ing ngisor iki:

Kacepetan internet ora nyukupi

Ya, prekara kacepetan. Panyedhiya layanan internet asring melu perang sing angel, menehi pangguna pangundhuh data paling cepet amarga alasan kasebut. Yen bandwidth internet sampeyan ora cukup dhuwur, sampeyan bakal asring ngalami masalah buffer video. Sampeyan bisa uga nemoni masalah iki yen modem utawa router sampeyan wis kuna utawa ora bisa digunakake kanthi bener. Kakehan piranti sing disambungake menyang jaringan sing padha uga bisa uga nggawe kesalahan iki.

Masalah piranti

Kapan sampeyan pungkasan nganyari router? Nalika nganyari router kanggo versi paling anyar iku apik, nggunakake router firmware lawas asring dadi sumber masalah. Priksa manawa spesifikasi router sampeyan cocog karo apa sing diwenehake ISP. Kajaba iku, priksa manawa komputer sampeyan ora nemoni masalah kaya driver jaringan sing ketinggalan jaman, drive kertu grafis sing rusak, browser web sing salah, lsp.

Kanggo nerusake, saiki coba coba priksa cara ngatasi buffer video kanthi nggunakake solusi sederhana.

Cara mungkasi buffering video

Ana macem-macem solusi kanggo masalah buffer video, mula disaranake wiwit saka pambenahan manual sing paling gampang (didhaptar dhisik) banjur pindhah menyang sabanjure yen sing sadurunge ora bisa digunakake.

1. Priksa kacepetan Internet sampeyan

Yen sawetara anggota nggunakake internet ing kluwarga, sampeyan kanthi alami mbutuhake sambungan kecepatan tinggi, sing bisa ndhukung selancar kualitas apik menyang macem-macem piranti sekaligus. Kanggo mriksa sepira kecepetan piranti (sing ditampa video buffering), coba tes kacepetan internet sing gampang nganggo browser web sampeyan. Yen kacepetan luwih murah tinimbang sing sampeyan butuhake, hubungi ISP kanggo rencana bandwidth sing luwih apik.

Kacepetan tes internet

2. Exit program sing mlaku ing latar mburi

Yen sampeyan nemoni masalah buffering ing komputer, priksa beban sistem saiki liwat Task Manager. Yen komputer kakehan tugas lan nuduhake panggunaan memori sing dhuwur, sampeyan ora bakal entuk puter maneh sing apik ing video sing wis streaming. Amarga sumber daya komputer dikuwasani ing papan liya, mula ora bakal streaming video kanthi lancar kaya kudune. Kanggo ngatasi masalah kasebut, gulung dhaptar proses lan deleng proses sing paling akeh nggunakake sumber daya. Yen sampeyan ora nggunakake, pilih kanthi ngeklik sapisan, banjur pencet "Tugas Akhir" tombol kanggo mungkasi proses kasebut.

Tutup proses intensif sumber daya sing mbukak ing latar mburi

3. Kurangi kualitas video sing ditonton

Ora rahasia manawa video resolusi dhuwur ukurane luwih gedhe. Saiki ukuran video luwih gedhe, luwih akeh wektu lan tenaga kanggo streaming internet. Dadi kanggo nambah pengalaman ndeleng, coba tonton versi resolusi ngisor video. Sampeyan bisa nemokake pilihan kanggo milih resolusi resolusi sing pengin ditonton ing Netflix, YouTube, lan platform liyane.

Kurangi kualitas video sing ditonton

4. Download video kasebut menyang piranti sampeyan

Yen ora ana sing liya, solusi paling apik yaiku ndownload video menyang panyimpenan lokal. Kanthi cara iki, paling ora yen download wis rampung, sampeyan bakal bisa nonton tanpa gangguan. Sampeyan uga bisa nyoba hack sing paling gampang lan paling cepet kanggo nggawe buffer sing luwih gedhe kanthi ngaso stream sawetara menit lan banjur diterusake maneh.

Download video kasebut menyang piranti utawa ngaso kanggo nggawe buffer luwih gedhe

Download video kasebut nanging isih ora bisa digunakake? Coba iki!

Yen sampeyan wis nyoba lan nyoba trik ndownload video nanging isih ora bisa diputer kanthi lancar, file sing diunggah asli bisa uga rusak utawa rusak. Yen ngono, ndandani kanthi andal lan efisien alat ndandani video dianjurake.

Miturut pendapat kami, Stellar Repair for Video minangka pilihan paling apik ing skenario iki. Perangi video sing rusak ing format apa wae, piranti lunak iki minangka wangsulan paling apik kanggo masalah "cara mungkasi buffer video". Alat kasebut ngetutake pendekatan 3 langkah sing gampang. Kasedhiya karo antarmuka sing intuisi supaya gampang bisa digunakake.

Mangkene carane sampeyan bisa nggunakake alat iki kanggo ndandani buffer video:

  1. Kepala menyang kaca produk resmi kanggo Stellar Repair for Video banjur klik ing "Download Gratis" link.
  2. Sawise file didownload, klik kaping pindho kanggo nginstal aplikasi.
  3. Sawise instalasi rampung, bukak Stellar Repair for Video.
  4. Ing antarmuka piranti lunak, klik ing kothak sing ujar "Tambah File" kanggo nambah file video sing kudu didandani. Sampeyan bisa nambah macem-macem file ing kene.

Ndandani Stellar kanggo layar ngarep Video (https://www.stellarinfo.com/onlinehelp/en/stellar-repair-for-video-win-4/)

  • Sawise nambahake file menyang alat kasebut, klik ing "Ndandani" tombol kanggo miwiti proses ndandani.

Ndandani Stellar kanggo file Video sing bakal didandani ditambahake (https://www.stellarinfo.com/onlinehelp/en/stellar-repair-for-video-win-4/)

  • Bar progres bakal ditampilake kanggo nuduhake pira proses sing wis rampung.

Ndandani lintang kanggo kemajuan ndandani Video

  • Sawise ndandani file video, sampeyan bisa pratinjau sadurunge disimpen ing komputer.

Ndandani Stellar kanggo Video pratinjau video sadurunge disimpen (https://www.stellarinfo.com/onlinehelp/en/stellar-repair-for-video-win-4/)

Sawise file video sing didownload wis didandani, coba mainake. Saenipun, sampeyan ora kudu ngadhepi masalah buffer video saiki.

Kanggo mbungkus

Penyangga video minangka masalah sing nyebabake saben streamer konten online. Nanging kudune, saiki ana solusi kanggo masalah! Saliyane mriksa kacepetan internet lan nutup aplikasi latar mburi, ndownload video ing sistem lokal uga bisa dicoba. Yen video sing didownload uga gagal diputer, aja ragu-ragu ndandani nganggo alat kaya Stellar Repair for Video kanggo ndandani buffer video.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar