24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Taliban mbukak Emirat Islam Afghanistan seneng karo Wanita lan Amnesti

Konferensi Pers Taliban
ditulis dening Saluran Media

Crita sing sejatine lagi diluncurake.
Komandan Taliban A'dead 'lagi rapat ing Kabul, kanggo keamanan para dokter, pengusaha.
Juru bicara Taliban uga ujar ing sawijining konferensi pers, pamrentahan barunya bakal njamin hak-hak wanita miturut 'watesan Islam' sawise njupuk Afghanistan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Taliban ngumumake amnesti umum kanggo kabeh pejabat pamrentah Afghanistan lan njaluk supaya dheweke bali kerja.
  • Telpon kasebut kurang saka rong dina sawise para pejuang Taliban mlebu ing Istana Presiden lan ngumumake perang ing Afghanistan rampung.
  • Taliban dilaporake isih negosiasi kesepakatan serah terima resmi karo pimpinan politik negara kasebut.

Sugeng rawuh ing Taliban sing ramah, sing mrentah Emirat Islam anyar Afghanistan!

Kangge, Enamullah Samangani, anggota komisi budaya Taliban, ujar manawa wanita kudu melu pamrentahan anyar. Dheweke uga njaluk "kabeh pihak" kanggo gabung karo pamrentahan anyar.

Ing wektu sing padha, toko-toko ing Kabul sing adol burqa nindakake bisnis sing rame lan luwih sithik wanita katon ing lurung-lurung Kabul, dina Selasa, miturut laporan.

Nalika rapat Dewan Keamanan PBB dina Senin babagan krisis ing Afghanistan, Duta Besar negara kasebut Ghulam Isaczai ujar manawa warga Kabul nglaporake manawa anggota Taliban wis miwiti pencarian omah-omah kanggo nggoleki wong-wong sing kerja sama karo pamrentah.

Pejuang Taliban njupuk Kabul

Dheweke uga ujar manawa dheweke wis nampa laporan pembunuhan lan rampasan target ing ibukutha

Presiden AS Joe Biden, ing pidato televisi saka Kamar Wétan Gedung Putih ing dina Senin awan, ujar manawa "Aku ngadeg kanthi bener ing keputusanku" kanggo narik pasukan AS metu saka Afghanistan lan dheweke ora bakal "mundur saka tanggung jawabku kanggo saiki kita saiki. ”

Biden ngakoni manawa pamrentahane ora ngantu-antu ambruking pamrentah nalika serangan Taliban. Kepemimpinan Demokrat AS nyathet yen perjanjian penarikan kasebut asline negosiasi dening mantan Presiden Donald Trump.

Kepala kanggo Reporter CNN sing wani iki:

Tweet nyimpulake rasa wedi:

Apa sampeyan ngerti kepriye keweden wanita ing Afghanistan saiki? Ya, sampeyan bisa foto lan foto bareng. Nanging wanita Afghanistan malah ora diidini kerja.

yen Taliban legalize perbudakan, rudo pekso, ningkahan anak (pelecehan), apa sampeyan bakal nampa? Apa wates sampeyan nalika nglindhungi hak asasi manungsa? Apa sampeyan ora rencana nglawan fundamentalis lan mungsuh umat manungsa babar pisan?

Kasetyan: Garis Media

Segel Anyar Emirat Islam Afghanistan
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media

Ninggalake Komentar