24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UAE Maneka Warta

Mantan presiden Afghanistan manggon ing UEA kanthi dhuwit dicolong $ 169 yuta

Mantan presiden Afghanistan manggon ing UEA kanthi dhuwit dicolong $ 169 yuta
Mantan presiden Afghanistan manggon ing UEA kanthi dhuwit dicolong $ 169 yuta
ditulis dening Harry Johnson

Menteri Luar Negeri UAE lan Kerjasama Internasional bisa negesake manawa UEA nampi Presiden Ashraf Ghani lan kulawargane menyang negara kasebut kanthi alesan kamanungsan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Presiden Afghanistan sing diusir muncul ing UAE.
  • Ashraf Ghani dituduh ngrampok $ 169 yuta saka kas negara Afghanistan.
  • UEA "nampani" Ghani lan kulawargane "kanthi alesan kamanungsan".

Menteri Luar Negeri Uni Emirat Arab ngumumake pratelan dina iki sing ngumumake manawa negara kasebut nyekel mantan presiden Afghanistan Ashraf Ghani lan kulawargane "kanthi alesan kamanungsan" sawise presiden sing diusir minggat Afghanistan ing dina Minggu nalika Taliban nyedhaki Kabul.

Mantan presiden Afghanistan manggon ing UEA kanthi dhuwit dicolong $ 169 yuta

Ashraf Ghani lan kulawargane saiki wis mapan Abu Dhabi, ibukutha UAE.

"Menteri Luar Negeri lan Kerja Sama Internasional UEA bisa negesake manawa UEA wis nyambut Presiden Ashraf Ghani lan kulawarga menyang negara kasebut kanthi alesan kamanungsan," ujare pernyataan singkat, dikirim menyang situs web Menteri Luar Negeri UAE sing diwaca lengkap.

Ghani mlayu Afghanistan sawetara jam sadurunge gerakan radikal Taliban mlebu Kabul tanpa nemoni perlawanan apa wae.

Ora jelas rute sing dituju menyang UAE utawa nalika tekan kana. Sadurunge, Kabul News ujar manawa dheweke mampir ing Oman, tekan kana saka Tajikistan. Koran Hasht-e Subh Daily ujar manawa Ghani mabur menyang Oman saka Uzbekistan.

Dheweke ninggalake ibukutha Afghanistan ing perusahaan garwane Rula Ghani lan rong wong liyane, miturut omongane nggawa dhuwit dicolong $ 169,000,000. Miturut Kedutaan Besar Rusia ing Kabul, Ghani nyoba mbukak dhuwit kanthi dhuwit nganti ora bisa dilebokake ing helikopter lan sawetara kudu ditinggalake ing bandara.

Duta Besar Afghanistan kanggo Tajikistan Muhammad Zohir Agbar ujar manawa Presiden Afghanistan Ashraf Ghani mlayu saka negara kasebut, nggawa $ 169 yuta saka kas negara.

Diplomat kasebut nyebutake uwal presiden Afghanistan "ngiyanati negara lan negara" lan nambahake manawa Ghani nyolong $ 169 yuta saka kas kasebut.

Miturut duta besar, dheweke bakal mréntah menyang Interpol kanthi panjaluk supaya nyekel Ashraf Ghani lan nggawa dheweke menyang pengadilan internasional.

Sawetara pejabat lan politisi liyane sing ngetutake Ghani nalika ninggalake negara kasebut, ing antarane, Marshal Abdul-Rashid Dostum, lan Atta Muhammed Nur, sing sadurunge ngumumake perang nglawan Taliban ing propinsi Balkh, mantan wakil kepala Dewan Keamanan Nasional Serur Ahmad Durrani, tilas Menteri Pertahanan Bismillah Mohammadi lan komandan milisi propinsi Herat Mohammad Ismail Khan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar