24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Cruising budaya Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah rapat News Lelungan Rel Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Blanja Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

2021 bathi pariwisata kurang saka setengah saka level pra-pandemi

2021 bathi pariwisata kurang saka setengah saka level pra-pandemi
2021 bathi pariwisata kurang saka setengah saka level pra-pandemi
ditulis dening Harry Johnson

Pendapatan wisata lan pariwara global diprakirake mung $ 385 milyar ing taun 2021, kurang saka setengah level pra-COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pandemi COVID-19 nyebabake kontraksi pasar paling gedhe ing sejarah.
  • Aturan Lockdown kanggo ngatasi panyebaran virus, nyebabake ribuan plancongan sing dibatalake, lan hotel sing ditutup.
  • Total rugi bathi ing pasar pariwisata lan pariwisata bakal dienggo nyakseni taun iki akeh banget.

Negara-negara ing saindenging jagad wis miwiti nyiapake musim panas 2021 ing wiwitan taun kanggo urip maneh lelungan menyang wilayah lan nggawe turis bisa ngunjungi kanthi aman.

2021 bathi pariwisata kurang saka setengah saka level pra-pandemi

Total lockdowns ing wulan pisanan 2021, nambah kapasitas uji coba, lan malah larangan lengkap kanggo kedadeyan sing ora penting, utamane saka negara-negara sing duwe mutasi virus, kabeh kalebu bagean saka upaya kasebut. Nanging, isih durung cukup kanggo nyetop kerugian sing disebabake amarga pengaruh langsung pandemi ing pariwisata lan sektor liyane sing ana gandhengane.

Miturut data industri paling anyar, bathi wisata lan pariwisata global diprakirake mung $ 385 milyar ing taun 2021, kurang saka setengah level pra-COVID-19.

Industri Cruise lan Hotel sing Paling Entuk, Pendapat Gabungan Dijupuk $ 258 Milyar

COVID-19 nyebabake kontraksi pasar paling gedhe ing sejarah, amarga negara-negara ing saindenging jagad netepake aturan kunci kanggo ngatasi panyebaran virus, sing nyebabake ribuan plancongan sing dibatalake, lan hotel sing ditutup. Sanajan akeh sing ngilangi watesan perjalanan lan dibukak maneh kanggo musim panas 2021, total rugi penghasilan sing diramalake ing pasar taun iki isih akeh.

Ing taun 2020, bathi kabeh sektor ambruk nganti meh 60% YoY dadi $ 298.5 milyar, nuduhake data paling anyar. Sanajan angka iki diarepake bakal tuwuh meh 30% dadi $ 385.8 milyar ing taun 2021, isih $ 351 milyar luwih murah tinimbang sadurunge pandemi kasebut nyerang.

The industri pelayaran tetep dadi sektor sing paling parah ing pasar wisata lan pariwisata global. Ing taun 2021, bathi pelayaran global bakal tekan mung $ 6.6 milyar, utawa kurang saka 76% tinimbang ing taun 2019. Industri hotel ngetutake penghasilan $ 132.3 milyar lan penurunan 64% sajrone rong taun. Sanajan jutaan turis mutusake plancongan ing musim 2021, statistik nuduhake bathi gabungan saka rong sektor kasebut bakal tetep $ 258 milyar ing sangisore level pra-pandemi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar