24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Asosiasi Warta aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah LGBTQ rapat News wong Pengumuman Pers Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Pengaruh Tiba Afghanistan ing industri Perjalanan lan Pariwisata Dunia

Dhokter Peter Tarlow
ditulis dening Dr. Peter E. Tarlow

Jaringan Pariwisata Dunia prihatin babagan kahanan saiki ing Afghanistan. Presiden WTN Dr. Peter Tarlow minangka pimpinan asosiasi perjalanan global pertama sing menehi evaluasi babagan tumiba Kabul lan apa sing bakal ditindakake Taliban ing Afghanistan kanggo pariwisata dunia.

Print Friendly, PDF & Email
  • Jaringan Pariwisata Dunia Presiden Dr. Peter Tarlow minangka ahli global ing industri plancongan lan pariwisata lan kepengin nggawe Kabul dadi tangan Taliban minangka kuwatir utama industri pariwisata lan pariwisata global lan anggota Jaringan Pariwisata Dunia ing 128 negara.
  • Ora ana sangsi manawa sejarawan bakal debat babagan kabodoan kebijakan AS lan Eropa ing Afghanistan nganti pirang-pirang dekade. Pirang-pirang negara nyoba ngalahake Afghanistan, wiwit Tionghoa Kuno nganti Inggris, saka Rusia nganti Amerika.
  • Ing kabeh kasus, Afghanistan duwe reputasi minangka "kuburan kekaisaran". Babagan Kabul sing bubar saiki mung paling anyar ing kegagalan Barat lan saka perspektif geo-politik, pengaruh kekalahan iki bakal dirasakake nganti pirang-pirang taun utawa puluhan taun kepungkur.

Ora usah kaget sapa wae yen pengaruh kedadeyan sajrone sawetara dina pungkasan, wiwit tanggal 14 Agustus uga bisa nyebabake dunia pariwisata kanthi cara sing durung dingerteni utawa diasimilasi dening para pejabat industri pariwisata.

The mantan presiden Afghanistan took dhuwit sing bisa ditindakake sadurunge dheweke mlayu menyang negarane, lan sawetara jam sadurunge Taliban bisa nyegah. Dheweke lan kulawargane saiki wis aman ing Abu Dhabi lan disambut ing Uni Emirat Arab, tujuan plancongan lan pariwisata utama kanthi tujuan kamanungsan. Saiki ngrusak struktur keamanan sing rapuh sing dibangun donya barat ing Afghanistan.

Nanging, sanajan ana kasunyatan manawa kita kudu sinau babagan krisis Afghanistan paling anyar, para ahli politik, pejabat kabijakan publik, lan ilmuwan pariwisata kudu luwih ngerti kepiye negara cilik lan "miskin" bisa main, lan Muga-muga mbesuk bisa mainake, dadi peran utama ing panggung dunia lan uga wisata dunia.

Kanggo ngerti apa tegese Kabul debacle, kita kudu mriksa negara kasebut kanthi perspektif geografis lan sejarah. 

Agen real estate asring nyebutake larangan sing mung ana telung tembung sing nemtokake regane bagean properti. Tembung kasebut minangka "lokasi, lokasi, lan lokasi" Kanthi tembung liyane, ing jagad lokasi real estate kabeh.

Nganti akeh kita bisa ngomong bab sing padha karo bangsa.

Umume nasibe bangsa ditemtokake ing endi dununge ing jagad iki. Contone, negara-negara Amerika, lan Amerika Serikat utamane, duwe kauntungan gedhe amarga dheweke dipisahake saka Eropa karo samodra. 

Amerika Serikat ora duwe wates mungsuh sing negesake tegese AS duwe kemewahan sing bisa diarani "isolasi sing apik". 

Wates alami, beda karo pirang-pirang negara Eropa sing urip kanthi wates cedhak, ora mung kanggo nglindhungi negara-negara Amerika saka serangan militer nanging uga tekane Covid uga saka penyakit medis.

Sanajan pungkasan abad kaping rong puloh lan abad kaping rong puluh siji wis nyuda kaunggulan geografis iki amarga pariwisata massal lan pamrentahan AS saiki ora duwe kekarepan kanggo nglindhungi tapel wates kidul AS, nanging prinsip kasebut tetep bener. Kanada duwe kaluwihan duwe wates tentrem sing dawa karo AS sing ngidini Kanada nggunakake sumber daya minimal kanggo pertahanan militer. 

Afghanistan minangka kahanan sing beda banget. Bangsa sing ora duwe lahan iki dadi inti saka apa sing diarani sejarawan '' dalan sutra ".  

Ing ombone gedhe-gedhe iki minangka laladan-laladan sing ana ing tengah-tengah jagad iki, lan ing wilayah-wilayah kasebut akeh sejarah ekonomi jagad sing kedadeyan. Afghanistan ora mung lenggah ing tengah dalan sutra, nanging bangsa kasebut uga sugih banget karo sumber daya mineral.

miturut Peter Frankopan nyebutake survei Geologi AS nglaporake manawa Afghanistan sugih koperasi, zat besi, merkuri, lan potash.

 Bangsa iki uga duwe cadangan utama kanggo "bumi langka".  

"Bumi" iki kalebu lithium, beryllium, niobium, lan tembaga. Kanthi jatuhnya Kabul, mineral-mineral langka lan zat-zat berharga kasebut saiki ana ing tangan Taliban lan mineral kasebut duweni potensi kanggo nggawe Taliban dadi sugih.

Kita ora bakal kaget yen Taliban ora nggunakake jurang ekonomi iki minangka cara kanggo luwih maju tujuane nggawe Califat Islam ing saindenging jagad.  

Sawetara wong Kulon lan malah pejabat pariwisata sing luwih sithik ngerti regane bumi lan mineral langka kasebut lan kasunyatan manawa China uga duwe akeh bahan kasebut. Bahan kimia kasebut digunakake ing kabeh babagan produksi komputer nganti bubuk talcum. 

Kontrol iki marang mineral langka lan prelu lan bumi langka tegese aliansi Taliban-Tiongkok dadi tantangan anyar kanggo negara-negara barat lan kanthi nambahake industri pariwisata. 

Tibane Kabul uga duwe rega politik. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow minangka pamicara lan ahli sing kondhang ing saindenging jagad sing khusus kanggo pengaruh tindak pidana lan terorisme ing industri pariwisata, manajemen risiko acara lan pariwisata, lan pariwisata lan pangembangan ekonomi. Wiwit taun 1990, Tarlow wis nulungi komunitas pariwisata masalah kayata keamanan lelungan lan keamanan, pangembangan ekonomi, pemasaran kreatif, lan pamikiran kreatif.

Minangka panulis kondhang ing bidang keamanan pariwisata, Tarlow minangka penulis kontribusi kanggo macem-macem buku babagan keamanan pariwisata, lan nerbitake akeh artikel riset akademik lan terapan babagan masalah keamanan kalebu artikel sing diterbitake ing The Futurist, Jurnal Riset Perjalanan lan Manajemen Keamanan. Artikel profesional lan ilmiah saka Tarlow kalebu artikel babagan subyek kayata: "pariwisata peteng", teori terorisme, lan pembangunan ekonomi liwat pariwisata, agama lan terorisme lan pariwisata pesiar. Tarlow uga nulis lan nerbitake buletin pariwisata online populer Tidbits Pariwisata sing diwaca dening ewonan profesional turisme lan turis ing saindenging jagad kanthi edisi basa Inggris, Spanyol, lan Portugis.

https://safertourism.com/

Ninggalake Komentar

4 Komentar

  • Ana komentar politik sing durung akeh informasi ing artikel iki tinimbang karo apa janjine judhul kasebut.

  • Pikirane nggawe provokasi & apik, Peter. Nalika PM metu kanthi nggawa dhuwit kasebut, ing sisih siji aku setuju yen aib total nanging ing sisih liyane bisa uga luwih becik dheweke duwe (lan kabeh wong ngerti yen dheweke duwe & menehi tanggung jawab marang dheweke), tinimbang Taliban?

  • Kabeh salam kanggo ahli turis sing sadar lan serius babagan artikel analitik sing apik iki kanggo pengaruhe tumiba Afghanistan ing tangan Taliban, sing ngangkat slogan Islam babagan gerakan pariwisata lan perjalanan internasional.

  • Ya, yen sampeyan ora bisa njaga omah kanthi rapi lan rusak, mula Gusti Allah uga ora bakal nulungi sampeyan .. ..

    Ora ana maksud, ora ana tentara, ora ana kepemimpinan. Sampeyan kudu nglawan perang dhewe tinimbang nyalahke wong liya. Suwene sampeyan bisa ngidini negara manca teka ing negara sampeyan.