24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
aviation Plancongan Bisnis News Pariwisata transportasi Maneka Warta

Pesawat listrik lan bolongan bisa mabur

Pesawat listrik - kaya bumbbees?

Pirang-pirang taun, para teoritis mbuktekake manawa bumblebees ora bisa mabur lan nesu banget yen dheweke terus mabur - nggunakake persamaan sing beda. Akeh kedadeyan sing padha karo pesawat listrik-batere-wing. Dheweke mesthine ora mungkin, nanging luwih saka satus ana sekitar 1000 sing mesen.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Iki cilik mula malah ora butuh prinsip mabur sing anyar.
  2. Dheweke mung nyalin pendekatan Tesla karo mobil ing ngisor iki.
  3. Ing laporan dening IDTechEx, "Manned Electric Aircraft: Smart City lan Regional 2021-2041," pesawat sayap tetep listrik iki uga analisis desain pesawat lepas landas lan pendaratan vertikal anyar kanthi rinci.

Tuan rumah perbaikan cilik biasane multiply. Loro 10% asil dandan entuk 21% lan pilihan dandan akeh banget. Wong salah nganggep manawa Tesla entuk rekor jarak batere saka batere sing luwih apik, nanging uga penting batere kanthi aman bisa nyedhaki watese, ngilangi ewonan bagean, lan detail liyane. Jangkauan luwih disenengi karo pesawat cilik amarga kisaran minangka faktor keamanan, saengga para aviator uga golek faktor seret 0.2, ngilangi kabel siji kilometer, atusan bagian, lan motor sing ora efisien lan elektronik listrik.

Ngadhepi kasunyatan, para pesawat listrik cilik saiki wis ngarahake luwih gedhe pesawat listrik lan lepas landas vertikal dadi mokal. Dheweke duwe sawetara titik, amarga kita saiki lagi musim konyol ing endi akeh usulan sing ora sengaja narik dhuwit saka investor sing ora bisa mripat sing ngarep-arep Tesla sabanjure. Teoretisi pancen bener nuduhake yen siji desain kanthi thruster ing saben pucuk swiwi lan ora ana ing antarane sing bakal mabur metu saka langit nalika gagal. Dheweke pancen kudu ati-ati manawa bagean-bagean sing saiki kasedhiya, akeh VTOL multirotor sing tiba ing langit sajrone 60 menit wiwit lepas landas - ora ana glide lan uga nggunakake parachute nalika dhuwur kasebut. Ekonomi taksi udhara ing kutha kanthi bener ditakokake ing laporan kasebut, "Taksi Udara: Penanggalan Vertikal Listrik lan Pesawat Landing 2021-2041."  

Akeh sing pivoting menyang VTOL kanthi swiwi tetep, saengga bisa mabur minangka pesawat biasa, asring tahan, lan, ing sawetara kasus, ngleyang nalika darurat. Salah sawijining conto yaiku startup Inggris Vertical Aerospace sing ngambang ing $ 2.2 milyar sawise Virgin Atlantic lan American Airlines menehi pesenan kanggo 1,000 VTOL swiwi tetep - pirang-pirang milyar dolar sanajan durung ana udhara.

Helikopter kontras biasane luwih efisien ing penerbangan vertikal nanging tanpa dorongan lan stabilitas ing angin. Dheweke ngrewangi nyipta gedhong-gedhong dhuwur, nglayang sak jam siji. Ora VTOL batere bisa nindakake: kudu ngatasi kasus bisnis sing paling cilik.

Bali nganggo pesawat lepas landas lan landhesan pesawat terbang tetep, ana petungan kaya bumblebee sing ngelingake manawa ora ana versi 8- nganti 100 kursi sing dijanjeni kanggo 2026-2030 sing bisa mabur. Dheweke nggunakake persamaan sing salah amarga 2 nggunakake prinsip efek lemah sing beda banget lan akeh liyane nggunakake prinsip anyar DT dorong sing disebarake, kalebu pirang-pirang baling-baling ing sadhuwure sayap. DT tegese dispensasi tutup lan persentase bobot, ruang, biaya material, seret, lan dawa landasan pacu. Perhitungan lan eksperimen NASA lan DLR ndhukung iki. Airlines wis rencana ngluncurake pesawat listrik ing taun 2026.

Para narasi uga salah amarga ora nggatekake pendekatan "saben sethithik mbantu" kanggo pesawat sing luwih gedhe. Contone, pesawat regional sing saiki polusi duwe kabel 30 km lan faktor seret sing kurang, nanging listrik listrik kaya Tesla. Jarak Tesla akeh banget saka rem regeneratif lan pesawat sing padha karo propeller mbalikke keturunan lan rodha sing regenerasi nalika kebangkrutan. Pancen, roda listrik bisa nggawe taksi pesawat listrik lan lepas landas kanthi luwih efisien.  

Ayo dirembug siji conto. Bye Aerospace duwe luwih saka 720 pesenan - luwih saka $ 250 yuta, kanthi pengiriman wiwit - saka sekolah mabur lan operator taksi udara kanggo pesawat baterai 2 lan 4 kursi sing bisa diuji saiki. Bubar iki ngumumake pesawat listrik-baterai 8 penumpang kanthi nada "biaya total-kepemilikan paling murah" sing padha, nanging kisaran 500 nm (dimuat) diumumake gumantung karo kemitraan karo Oxis Energy kanggo baterai anyar. Para narasi padha grenyah nalika Oxis langsung weteng. Nanging, LGChem raksasa duwe skala wektu sing padha kanggo nyedhiyakake baterai sing padha lan, kaya Tesla, Bye ora nate ngandelake siji batere. Dheweke nggarap kabeh perbaikan cilik. Aspek spesifikasi ing ngisor iki nuduhake sawetara iki lan uga fitur keamanan sing luwih gedhe, uga sistem autolanding darurat lan parasut pesawat.  

Desain eFlyer 800 iki pancen anyar saka ujung nganti buntut. Efisiensi aerodinamika kaping pindho saka pesawat turboprop warisan lawas kanthi ukuran sing padha - efisiensi sistem propulsi sakabèhé kanthi efisiensi motor dhuwur kanthi seret pendinginan kurang, 2 motor listrik sing dipasang sayap saben-saben kanthi gulungan motor ganda-keluwih lan bungkus bathi papat. Peningkatan kisaran moderat ditawakake saka sel solar tenaga tambahan opsional (bisa uga tingkat satelit sing dicoba - ngasilake listrik kaping pindho saka mobil surya saiki lan pesawat) lan taksi listrik ing rodha.

Jet It, lan JetClub, perusahaan adhine kepemilikan fraksi ing Amerika Utara lan Eropa, wis nandatangani perjanjian tuku pirang-pirang milyar dolar kanggo armada pesawat eFlyer 800. Kajaba iku, L3Harris Technologies lan Bye Aerospace nandatangani perjanjian kanggo nggawe varian multi-listrik, multi-misi sing bakal nyedhiyakake kapabilitas intelijen, pengawasan, lan pengintaian (ISR).

Saiki, Bye Aerospace ora nggawe bajingan kanthi prinsip mabur anyar, nanging bisa nambah propulsi sing disebar nalika dipilih. Sauntara kuwi, kabeh pesawat listrik-baterei luwih cepet menek tinimbang rereged sing didhorong baling-baling kaya Teslas luwih cepet. Ati-ati manawa ora ana bisnis listrik-baterai - utawa pesawat regional sing bisa mabur. Ana wong bajingan sing mesem karo sampeyan saka ndhuwur.    

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar