24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Washington DC Capitol Hill dievakuasi sawise 'ancaman bom aktif'

Washington DC Capitol Hill dievakuasi sawise 'ancaman bom aktif'
Washington DC Capitol Hill dievakuasi sawise 'ancaman bom aktif'
ditulis dening Harry Johnson

Wong sing nganggo truk jemput ireng langsung menyang gedung Perpustakaan Kongres lan negesake duwe piranti sing bisa njeblug ing kendaraan kasebut, sadurunge nampilake apa sing katon minangka detonator.

Print Friendly, PDF & Email
  • Tandha keamanan dibukak dina iki ing Capital Hill.
  • Polisi ngungsi wilayah ing sekitar Perpustakaan Kongres.
  • Polisi nanggapi kendaraan curiga ing cedhak Perpustakaan Kongres.

Dina Kamis, peringatan keamanan diangkat ing Capitol Hill ing Washington, DC amarga staf dikongkon ngungsi bangunan lan laporan muncul manawa polisi nyelidiki alat sing bisa njeblug ing truk pickup.

Polisi Capitol AS ngungsi wilayah ing sekitar Perpustakaan Kongres ing Bukit Capitol sawise sawijining sopir ditarik metu lan ngaku duwe bom ing truk jemput, ujare pimpinan polisi.

Washington DC Capitol Hill dievakuasi sawise 'ancaman bom aktif'

Ing tweet, Polisi Capitol AS ujar manawa dheweke "nanggapi kendharaan sing curiga ing cedhak Perpustakaan Kongres" lan ngajak wong supaya adoh saka wilayah kasebut.

Kepala polisi Tom Manger ujar marang wartawan sing cedhak karo adegan kasebut, yen jam 9:15 esuk ana wong sing nganggo truk jemput ireng langsung menyang gedung Perpustakaan Kongres. Washington, DC lan ngaku duwe piranti sing bisa njeblug ing kendaraan kasebut, sadurunge nampilake apa sing katon minangka detonator. Rundingan ditindakake karo sopir kanggo nemokake "resolusi damai", ujare Manger.

"Kita ora ngerti apa motife saiki," ujare pimpinan polisi.

Sadurunge, gambar sing durung diverifikasi sing dijupuk ing njaba Perpustakaan Kongres katon nuduhake drivere sing isih ana ing kendharaan, kanthi tagihan dolar nyebar ing lemah ing njaba truk. 

Tersangka uga diduga masang livestream sing saiki wis direkam nalika lungguh ing mburi kursi nyopir ing njero kendaraan sing diparkir, nalika semana diajak Presiden AS Joe Biden lan negesake duwe pirang-pirang bom. Bagéyan saka dawane katon nuduhake tangki bensin, bahan peledak plastik lan sawetara bak ukuran gedhe sing bisa diganti. Dheweke ujar manawa bahan peledak ing truk kasebut diarani mung diledhot nganggo swara sing cukup banter, kayata kaca depan truk sing pecah dening tembakan.

Wong kasebut uga negesake manawa ana papat piranti eksplosif liyane ing lokasi sing ora dingerteni, ujar manawa wong liya wis ngeterake kanthi kapisah.

Facebook banjur ngunci akun pangguna sing diarani Ray Roseberry sawise live stream 30 menit.

Cuplikan sing dituduhake kanthi online nuduhake akeh kendaraan penegak ukum, kalebu truk Tim Respon Darurat khusus, sing mlebu wilayah sing diwatesi. Ing cuplikan TV, polisi katon kondhang ing wilayah kasebut, kanthi hambatan sing diwatesi kanggo matesi akses.

Miturut laporan polisi Capitol AS paling anyar, tersangka kasebut pungkasane nyerah marang petugas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar